6 episodi

I denne podcastserie kan du høre fortællinger fra Velfærdsland. Du kommer helt tæt på mennesker, som pga. sygdom eller handicap har brug for velfærdsstatens hjælp. Ligesom du kan møde sagsbehandlere, politikere og andre, der er i berøring med og har en holdning til velfærdsstaten. Du kan høre, hvordan det helt personligt opleves ikke at kunne klare sig selv og skulle bede om den hjælp velfærds-Danmark siger, den tilbyder alle, der har et behov.
Spørgsmålet er bare, om Danmark virkelig er det velfærdsland, et stort flertal af os danskere er enige om at være stolte af - eller om der, som nogen siger, er something rotten in Denmark?

Velfærdsland Velfærdsland

  • Diari

I denne podcastserie kan du høre fortællinger fra Velfærdsland. Du kommer helt tæt på mennesker, som pga. sygdom eller handicap har brug for velfærdsstatens hjælp. Ligesom du kan møde sagsbehandlere, politikere og andre, der er i berøring med og har en holdning til velfærdsstaten. Du kan høre, hvordan det helt personligt opleves ikke at kunne klare sig selv og skulle bede om den hjælp velfærds-Danmark siger, den tilbyder alle, der har et behov.
Spørgsmålet er bare, om Danmark virkelig er det velfærdsland, et stort flertal af os danskere er enige om at være stolte af - eller om der, som nogen siger, er something rotten in Denmark?

  TALK #2 Voksenmobning & symbolsk vold m. Emma Holten

  TALK #2 Voksenmobning & symbolsk vold m. Emma Holten

  Hvornår blev det egentlig lige okay at tale grimt om såvel udskamme og latterliggøre mennesker på sociale ydelser; f.eks. kontanthjælp? Hvad handler dét lige om? Hvorfor mon denne trang til at sparke ned af? Og hvorfor vil middelklassen bare ikke indse, at den politik faktisk ikke tjener vores egne interesser?

  Alt dét og mere har Nalle Kirkvåg inviteret feminist og debattør Emma Holten forbi til en snak om. Hun har nemlig selv prøvet, hvad det vil sige at blive udskammet. Både som feminist, debattør og ikke mindst, da hun for nogle år siden fik hacket sin mailkonto. Pludselig flød de nøgenbilleder, der alene var tiltænkt kæresten, på samtlige sociale medier. Dét fandt hun sig ikke i, derfor gik hun til ’modangreb’. Og nu er hun så gæst i TALK, hvor hun fortæller om modmagt og om, hvordan det at blive talt så grimt til. Samt hvordan det både er voldligt og derfor direkte skadeligt, for den det går ud over!

  Du kan også høre om victim blaming; der ofte bruges i voldtægtssager samt mennesker, der har brug for fællesskabets velfærdshjælp. For var de første alligevel ikke lidt slotty; måske det var deres egen skyld? Og de handikappede, syge, kontanthjælpsmodtagere og dem der fucker deres liv up; er de ikke selv ude om det? Hvorfor tager de sig ikke bare sig sammen og stopper med at være så fandens handikappede, syge og nedslidte?

  Emma og Nalle snakker også om, hvorfor det ikke altid er skamfuldt at være nøgen. Det er tvangen og selve kontroltabet, der gør dét skamfuldt! Snakken runder desuden det pinlige i, ikke bare at kunne klare sig selv. Og hvorfor det faktisk er noget værre pjat, at vi skal vælge mellem enten af være et offer eller en kriger…


  Links:
  Emma Holten: http://www.dr.dk/nyheder/indland/offer-haevnporno-faa-hele-emma-holtens-historie-her
  Friktion: http://friktionmagasin.dk/
  Blame the victim: https://en.wikipedia.org/wiki/Victim_blaming

  • 32 min
  TALK #1 - Sisyfos, Munk Eller Ridder?

  TALK #1 - Sisyfos, Munk Eller Ridder?

  TALK er en ny podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland og om livets helt store emner. Denne gang har Nalle Kirkvåg besøg af podcastværten Rix Untidt fra Radio MS & Rixpod.dk.

  Det er blevet til en meget bred samtale om, hvordan alle mennesker til tider udfordres af det levede liv.
  Og dét spænder vidt; fra et græsk knallertuheld og uforløst sex til Rix og Nalles respektive handikap. Rix har har, mens Nalle har et kronisk smertehandikap. Ret hurtigt fører alt det til en tankevækkende snak om, hvorfor de begge så alligevel ikke lige tager livet af sig selv hver morgen, når de vågner?

  Men bare rolig; det er faktisk en ret så opløftende TALK! Samtalen udvikler sig nemlig hurtigt til en bred filosofisk snak om livet og døden og ikke mindst alt det imellem. For det ér jo et fælles vilkår; det eneste vi ved med 100 % sikkerhed, er, at vi alle skal dø. Noget, der til tider sgu’ er lidt vel svært at komme overens med!
  Så, hvordan gør man så det? Ja, også det forsøger Rix og Nalle lige at finde en god og fælles løsning på; alt sammen på blot 27 minutter!

  Måske myten om Sisyfos hjælpe til; tænker Nalle? Mens Rix argumenterer for, at det nok især er evnen til at være munk fremfor en ridder, der hjælper en til det gode liv… Lyt med og hør, om det ikke også gælder for dig?


  Musik i TALK #1 er med:
  Anna Lidell: "Velfærd 2", Kevin MacLeod: "As I Figure" (incompetech.com ) samt fra bensound.com; alle royality free music.

  Links:
  Du kan læse om Sisyfos myten her: https://da.wikipedia.org/wiki/Sisyfos.
  Og hvis du vil lytte til Radio MS, kan du finde dem her: http://www.radioms.dk. Tjek også super talentfulde Anna Lidell her: http://www.machinedrops.com/#!about/c2414
  Og hvis du er blevet meget nysgerrig på Anna, kan du her høre en totalt nørdet podcast med bl.a. hende og Johan Olsen fra Magtens Korridorer her: http://den2radio.dk/udsendelser/musikzoom-oktober

  • 27 min
  Velfærdsland TALK #1 Sisyfos, Munk Eller Ridder

  Velfærdsland TALK #1 Sisyfos, Munk Eller Ridder

  Kommer snart til en podcast afspiller nær dig...

  • 1m
  #4 Verdens største idiot

  #4 Verdens største idiot

  I "Verdens største idiot" undersøger Nalle, hvordan han kan fortælle sin historie om et liv med kroniske smerter og manglende hjælp fra velfærdssystemet, på en måde så det bliver vedrørende og interessant.

  Det er en historie, Nalle har forsøgt at fortælle i tidligere afsnit af Velfærdsland. Problemet er bare, at ingen rigtig lyttede, eller var interesseret i at høre om de daglige smerter og den kringlede mangeårige kamp med velfærdssystemet.

  Derfor snakker Nalle med Lisbeth Zornig om, hvordan han når ud med sit budskab, samt trænger igennem, når nu ingen ved, hvem han er. Han får også tips og råd fra Susanna Sommer til at fortælle historien, så den bliver vedrørende og fængende.

  Velfærdsland #4 "Verdens største idiot" er produceret af Emil Fritzemeier og Nalle Kirkvåg.

  Musik: “Better Days” Royalty Free Music from Bensound: www.bensound.com & "As I Figure" Kevin MacLeod: incompetech.com (Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 creativecommons.org/licenses/by/3.0/).

  • 31 min
  #3 Kassetænkning

  #3 Kassetænkning

  I tredje afsnit af Velfærdsland kan du møde socialrådgiveren Puk Sabber. Hun fortæller om, hvordan velfærdsstaten ser ud set fra hendes side af skranken; om kassetænkning og om hvordan hun oplever mange blive rystet over ikke at blive grebet af det sikkerhedsnet, de troede det danske velfærdssystem havde spændt ud under dem.

  Du kan også høre 2. afsnit af følgetonen ’Jagten på Stoleliften’. Stefan er pga. sygdom nærmest stavnsbundet til sin 1. sals lejlighed. Derfor prøver han at få bevilliget dispensation til at opsætte en stolelift i sin (ifølge lovgivningen) lidt for smalle opgang på Østerbro. Noget man bevilliger på Frederiksberg, men som der ikke er tradition for at bevillige i Københavns kommune. Stefan afventer lige nu svar på sin ansøgning og i dette afsnit, kan du høre om, hvad ventetiden gør ved ham.

  Velfærdsland er en podcastserie med fortællinger fra velfærds-Danmark. Her kommer du helt tæt på mennesker, der pga. sygdom eller handicap har brug for velfærds-Danmarks hjælp. I serien kan du bl.a. høre, hvordan det helt personligt opleves, ikke 100 % at kunne klare sig selv. Og om at skulle bede om den hjælp, velfærds-Danmark siger, den tilbyder alle, der har et reelt behov. Spørgsmålet er så bare, om Danmark virkelig er det velfærdsland, et stort flertal af danskerne er enige om at være stolte af?

  Velfærdsland er produceret og tilrettelagt af Sandra Mia Susgaard og Nalle Kirkvåg

  • 31 min
  #2 Med hatten i hånden

  #2 Med hatten i hånden

  Danmark er et delt land. På den ene side tænker mange, at velfærdsstaten jo selvfølgelig træder til, når mennesker er i nød. Mens andre derimod finder, at det er alt for nemt at få velfærdsydelser, hvorfor der nærmest uddeles penge til højre og venstre.

  I dette andet afsnit af Velfærdsland kan du høre Nalle Kirkvågs egen oplevelse med at søge støtte hos velfærdsstaten. Det er en personlige beretning om dengang, han, efter seks år med et omfattende smertehandicap og deraf følgende depression, endelig bider hovedet af al skam og med hatten i hånden går den lange vej til velfærdsstaten for at få hjælp. Alt sammen en gribende fortælling om, hvordan Nalle banker på døren ind til Velfærdslandet, blot for at se denne blive smækket i igen og igen.

  Velfærdsland er en podcastserie med fortællinger fra velfærds-Danmark. Her kommer du helt tæt på mennesker, der pga. sygdom eller handicap har brug for velfærds-Danmarks hjælp. I serien kan du høre, hvordan det helt personligt opleves, ikke 100 % at kunne klare sig selv og skulle bede om den hjælp, velfærds-Danmark siger, den tilbyder alle, der har et reelt behov. Spørgsmålet er så bare, om Danmark virkelig er det velfærdsland, et stort flertal af danskerne er enige om at være stolte af, eller om der deles penge ud til alle om enhver, der henvender sig hos velfærds-Danmark?

  • 37 min

Top podcast nella categoria Diari

Gli ascoltatori si sono iscritti anche a