10エピソード

Opnames

Opnames - Plantagekerk Zwolle Kerkdienstgemist.nl

  • キリスト教

Opnames

  Plantagekerk Zwolle

  Plantagekerk Zwolle

  • 49分
  Plantagekerk Zwolle

  Plantagekerk Zwolle

  • 1 時間33分
  Plantagekerk Zwolle

  Plantagekerk Zwolle

  De dienst van deze zondagmorgen staat in het teken van de aankomende cursus ‘Christelijk leven in de Filippenzenbrief’ die door het Leerhuis van de Plantagekerk is georganiseerd in samenwerking met het Leerhuis van de VEZ. In deze dienst zal Patrick Nullens spreken.

  Het thema van de dienst wordt: ‘Onderscheiden wat echt belangrijk is’. De tekst voor de preek zal zijn Filippenzen 1:8-11: “God kan getuigen dat ik naar u allen verlang met de genegenheid van ​Christus​ ​Jezus. En ik ​bid​ dat uw ​liefde​ blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt. Dan zult u op de dag van ​Christus​ zuiver en onberispelijk zijn, vol van de vruchten van de ​gerechtigheid, die u dankt aan ​Jezus​ ​Christus, tot lof en eer van God.”

  Nullens: “De preek zal gaan over levensdoel om te groeien in liefde en inzicht, naar het beeld van Christus. Dit vooral in onze wereld van enorme ruis waar anderen ons steeds vertellen wat belangrijk is, wat we moeten doen, wie we zijn… Ik hoop mensen ook uit te dagen om deel te nemen aan de cursus van het leerhuis.”

  Patrick Nullens (1964) is binnen de VEZ pastor theologie & onderwijs. Hij spreekt regelmatig tijdens de diensten van de VEZ. Patrick is ook hoogleraar systematische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven.

  De dienst zal verder geleid worden door onze eigen predikant Jos Douma.

  Hopelijk inspireert deze dienst velen om mee te gaan doen aan de cursus over de Filippenzenbrief! Meer informatie over die cursus vind je via de website van de kerk.

  • 1 時間33分
  Plantagekerk Zwolle

  Plantagekerk Zwolle

  Heb je wel eens meegelopen in een Stille Tocht? Zo’n tocht is in korte tijd in Nederland traditie geworden om samen aandacht te geven aan iets naars dat gebeurd is, bijvoorbeeld de moord op een dorpsgenoot.

  De preek van vanmorgen heeft als titel: ‘Een stille tocht voor Tamar’. We staan stil bij het vreselijke dat haar door Amnon aangedaan wordt, verteld in 2 Samuel 13. De preek sluit o.a. aan bij de #MeToo discussie die sinds twee jaar speelt.

  • 1 時間29分
  Plantagekerk Zwolle

  Plantagekerk Zwolle

  Waaraan ben jij toegewijd? Welke rol spelen toewijding en trouw in jouw leven? Hoe is God in jouw leven bezig om jouw gebed ‘Laat uw wil gedaan worden’ te verhoren?

  Op deze eerste zondag in 2020 staat de preek weer in het teken van het thema ‘Samen bidden en hoop verspreiden‘. De preek is de vierde in de serie van zeven over het gebed dat Jezus ons leerde. Op deze pagina vind je de eerdere preken en bijbehorende handreikingen. En op deze pagina tref je de inleiding op de prekenserie aan.

  In meerdere miniwijken/bijbelgroepen wordt deze prekenserie (die gebaseerd is op het boek ‘Open leven’ van Gert-Jan Roest) gebruikt om geloofsgesprekken te voeren en samen te groeien in geloof, hoop en gebed. Mocht jouw miniwijk/bijbelgroep dat nog niet doen, dan is dit misschien het moment om alsnog aan te haken!

  In de dienst van deze morgen worden drie baby’s gedoopt: Nore de Vries, Sammie Poelman en Finn van der Hoeven.

  Wees allemaal welkom! Kom zoals je bent.

  • 1 時間36分
  Plantagekerk Zwolle

  Plantagekerk Zwolle

  • 1 時間6分

キリスト教のトップPodcast