34 episodes

Podcasten som diskuterer norsk film med et kritisk, men kjærlig blikk.

Norsk film filmpodkast Stefan og Emil

  • TV & Film

Podcasten som diskuterer norsk film med et kritisk, men kjærlig blikk.

  Varg Veum – Begravde hunder

  Varg Veum – Begravde hunder

  England har Sherlock Holms, mens USA har Columbo. I Tyskland er det mesterdetektiven Derrick som løser mysterier og setter forbrytere bak lås og slå. Alle sammen populære og folkekjære krimhelter. Her i landet har vi privatetterforsker og bergenser Varg Veum – spilt av kvinnebedårer og oslogutt Trond Espen Seim. Men hvorfor fikk egentlig Seim rollen? Han kan ikke snakke bergensdialekten og er ingen sterk skuespiller. Dreier det hele seg egentlig om en maktkamp mellom Trond Espen Seim og Jørgen Langhelle? Emil og Stefan gir deg svaret på mysteriet hele Norge lurer på!

  • 53 min
  Døden på Oslo S (1990)

  Døden på Oslo S (1990)

  Fyyy faaen! Før Lena ble parodiert av Harald Eia, mannen som ifølge NFFP-redaksjonen egenhending ødela norsk film, var hun en av hovedpersonene i Døden på Oslo S – den første filmen om Ingvar Ambjørnsens purunge detektiver Pelle og Proffen. Hverken Stefan eller Emil var i live da filmen ble spilt inn, men de lar seg likevel fengsle av nostalgien i dette klassiske Oslo-portrettet. Bli med gutta på en mørk reise inn i Oslos skumle underverden, og hør dem diskutere hvem de ville casta i en norsk versjon av The Expendables.

  • 1 hr 7 min
  Budbringeren (1997)

  Budbringeren (1997)

  Norges svar på Steve Buscemi, Robert Skjærstad, spiller postmann i tidenes mørkeste Osloskildring, "Budbringeren" (1997).
  Postmann Roy er ikke like dedikert som britiske kollega Pat. Han leser andres post, låser seg inn i en ung kvinnes leilighet og spiser Spagetti ala Capri rett fra boksen. En norsk Roy Andersson, mener podkastens ene halvdel.

  • 53 min
  Makta rår (2022)

  Makta rår (2022)

  NFFP tar debatten! Stefan og Emil har sett Makta rår, Håvard Bustnes’ dokumentar om den ikke lenger fullt så folkekjære Arbeiderparti-politikeren Trond Giske. Dokumentaren har blitt omtalt som et avslørende portrett, men er det Giske eller regissøren selv som blir avslørt? Svaret får du i ukas episode av Norges eneste norsk-film-podkast. 

  • 1 hr 15 min
  Weekend (1998)

  Weekend (1998)

  «Noen ganger bommer man, også får man bare lære av det» som Showrunner, barnebokforfatter og manuskunstner Arne Berggren så treffende sa det. Og det finnes vel ikke et sitat som er mer dekkende for å beskrive ukens film. Weekend (1998) er en evig amfetaminrus med Kim Kolstad, alias Jens August, i hovedrollen. Sammen med Kolstad-kjenner Ola plukker Emil og Stefan fra hverandre Norges svar på «Requiem for a dream» i tidenes mest funfact-tunge episode.

  • 1 hr 16 min
  Dynasti (2012)

  Dynasti (2012)

  Har dere en drink som heter Iskald? Dynasti er en lavbudsjetts gangsterfilm som ble laget av en vennegjeng i Stavanger. Målet var å lage den «tøffeste norske actionfilmen noensinne», men i stedet for Pulp Fiction, viste det seg at Christer Aase hadde regissert Norges svar på The Room. Stefan og Emil prater seg gjennom denne gangsterkalkunen, og forklarer hvorfor alle burde se Dynasti minst tre ganger.

  • 1 hr 4 min

Top Podcasts In TV & Film

Laisves TV
Jamelle Bouie and John Ganz
iHeartPodcasts
Thomas Flight and Tom van der Linden
Pilot Boiz
Goblin

You Might Also Like

Story House Egmont AS
Randulf Furuholt Valle
NRK
BATONG MEDIA og Podplay
VG
NRK