10 episodes

Οι Πρωταγωνιστές επιστρέφουν! Η θρυλική τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη τώρα σε νέα επεισόδια podcast!

Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη pod.gr

  • Documentary

Οι Πρωταγωνιστές επιστρέφουν! Η θρυλική τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη τώρα σε νέα επεισόδια podcast!

  Ο Νταλάρας μιλάει για τον Γιώργο που κρύβει μέσα του

  Ο Νταλάρας μιλάει για τον Γιώργο που κρύβει μέσα του

  Μια ειλικρινή και γενναία αυτοπροσωπογραφία του Γιώργου Νταλάρα, ξεδιπλώνουν οι Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο Νταλάρας «επιστρέφει» στην Κοκκινιά και «ξαναζεί» την πορεία του προς την επιτυχία.Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Αλεξίου, Πάριος, Μαρινέλλα, Γαλάνη, Διονυσίου, Κηλαηδόνης αλλά και Μίκης Θεοδωράκης, Θάνος Μικρούτσικος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής. Είναι η φήμη ένα βαρύ καταστροφικό φορτίο; Πώς από τα μπουζούκια βρέθηκε στις συναυλίες; Πώς άλλαξε το επίθετο του πατέρα του; Τι συνέβη στα Δειλινά το ’73 και τι στην χωροφυλακή της χούντας; Και ποιο τελικά είναι το μεγαλύτερο εφηβικό του ακόμη πάθος: οι μηχανές ή η θάλασσα;

  • 1 hr 2 min
  H δολοφονία που γκρέμισε την Χρυσή Αυγή

  H δολοφονία που γκρέμισε την Χρυσή Αυγή

  Με μια κοινωνία να φωνάζει «δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή» και εμβληματικά κτίρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αναρτούν ως σύνθημα τον στίχο «σιγά μην φοβηθώ», ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου η σημαντικότερη πολιτική δίκη των τελευταίων ετών. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανοίγει τα αρχεία των «Πρωταγωνιστών» και θυμίζει σε όλους μας τις πρώτες μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Γιατί όμως λίγους μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε το μεγαλύτερο της εκλογικό ποσοστό; Και τι ρόλο έπαιξε τελικά η Μάγδα Φύσσα στον μετασχηματισμό της συγκίνησης, σε θυμό και τελικά στην διαμόρφωση ενός δυνατού αντιφασιστικού κινήματος;

  • 25 min
  Οι κατσαρόλες και τα ταξίδια του Σωτήρη Κοντιζά

  Οι κατσαρόλες και τα ταξίδια του Σωτήρη Κοντιζά

  Στην τηλεόραση είναι ο σκληρός του MasterChef, στην γειτονιά του όμως τον βρίσκουν όλοι «πολύ γλυκό». Τι είναι αυτό λοιπόν που μεταλλάσσει τον Πρωταγωνιστή Σωτήρη Κοντιζά; Και τι λένε γι' αυτόν ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος; Απρόβλεπτα ερωτήματα και απαντήσεις στον Σταύρο Θεοδωράκη.

  • 44 min
  Σκοτεινή Αμερική

  Σκοτεινή Αμερική

  Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναζητά απαντήσεις για τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην Αμερική μετά τον βίαιο θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, κάτω από το γόνατο ενός αστυνομικού. Συζητάει με τον αφροαμερικανό μουσικό Άαρον Εμάνιουελ, που μετέχει στις διαδηλώσεις, την καθηγήτρια αμερικανικής ιστορίας και συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, το μέλος του Δημοκρατικού κόμματος Δρ. Δημήτρη Λάππα και και τον ιδιοκτήτη ενός ελληνικού εστιατορίου στη γειτονιά του Τζορτζ Φλόιντ.

  • 39 min
  Το «κατηγορώ» της Κούλας και του Γιάννη Τοπαλούδη

  Το «κατηγορώ» της Κούλας και του Γιάννη Τοπαλούδη

  Η «υπόθεση Τοπαλούδη», όπως κωδικοποιήθηκε ο βιασμός και η φρικτή δολοφονίας της Ελένης, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Η αγόρευση της εισαγγελέως έφτασε να γίνει αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης. Τι λένε για όλα αυτά οι γονείς της Ελένης; Η «σκληρή Πόντια» Κούλα και ο ευγενικός αλλά ανθεκτικός Γιάννης μιλούν στον Σταύρο θεοδωράκη με πάθος αλλά και λογική.

  • 56 min
  Ο Γιάννης Μπουτάρης στους Πρωταγωνιστές

  Ο Γιάννης Μπουτάρης στους Πρωταγωνιστές

  Μακριά από τα κοινά, με μια σύζυγο κατά 30 χρόνια νεότερη και αναρρώνοντας από μια πνευμονία που τον ταλαιπωρεί καιρό, ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει στον Σταύρο Θεοδωράκη για όλα: τον νέο δήμαρχο Ζέρβα, τον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα και για τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής του.

  • 40 min

Top Podcasts In Documentary

Listeners Also Subscribed To