
50 episodes

El búnquer Catalunya Ràdio
-
- Comedy
-
-
5.0 • 1 Rating
-
En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres, a les 9 de la nit, quan ja estan cansats d'haver sigut ciutadans exemplars durant tot el dia, es reuneixen en el seu espai de confiança: una antiga de bodega que han convertit en el seu local clandestí, un lloc gairebé de recés espiritual on poden opinar lliurament de tots els temes que vulguin, sense cap mena de pressió externa.
-
Millors moments (setmana 41)
Avui us volem destacar el capítol de l'Eugene O'Neill, un dramaturg nord-americà que s'estimava més els seus Premis Pulitzer que tenir els seus fills. Ens va sortir una biografia entretinguda perquè l'Eugene era una bona perla. La segona història també és divertida, ja que us expliquem la vida d'en Gabriel, un italià que va viatjar al Brasil per evangelitzar les tribus de l'Amazones.
-
Gabriel Malagrida, el jesuïta involucrat en l'obscur cas Távora
Programa 3x164. Història moguda: comencem a Itàlia, marxem cap a la selva amazònica i acabem a Portugal! I allà la cosa encara serà més moguda, ja que el nostre protagonista viurà el terratrèmol de 1755 que va destruir Lisboa. Si no sabeu de què estem parlant, pareu aquí mateix i recupereu el capítol 152 d'aquesta temporada, on expliquem la història d'en Josep I de Portugal. Heu de saber que aquest episodi serà un duel entre en Gabriel de Malagrida i el marquès de Pombal, la fe contra la racionalitat.
-
Eugene O'Neill, el dramaturg que s'estimava més els seus Pulitzer que els seus fills
Programa 3x163. L'Eugene O'Neill tenia unes excuses infal·libles per no cuidar els fills i fotre el camp de casa una temporada. En una ocasió li va dir a la seva dona que marxava a Hondures a buscar or. Després de tants capítols, ja heu de saber reconèixer el patró: dramaturg=alcohòlic. Va arribar el moment que l'Eugene cuidava més els seus premis Pulitzer que no pas els seus fills.
-
Sobhuza II, Rei de Swazilàndia i pare de família nombrosa
Programa 3x162. Només cal que us diguem que aquesta història comença a Swazilàndia, on el consell d'ancians ha d'escollir qui serà el nou rei del país. Capítol de fantasia però, també, capítol d'identitat nacional. En Sobhuza va ser un rei just que va aconseguir independitzar-se dels colonitzadors britànics. També va transferir la meitat del PIB de Swazilàndia al seu compte corrent, però això no ve al cas.
-
Sally McNeil, la culturista assassina
Programa 3x161. La cuidadora de nens assassina, l'infermer assassí, la culturista assassina... Us deveu pensar que tots els personatges són assassins! Doncs no, que no us enganyi el títol, la pobra Sally McNeil només en va matar un (i possiblement va ser en defensa pròpia). El més important d'aquesta història és saber detectar quins errors va cometre la Sally per acabar d'aquella manera. El primer error: casar-se amb un exmarine i culturista maltracador. Poseu-vos còmodes i gaudiu.
-
Millors moments (setmana 40)
Les obres d'en Basquiat i l'Oswald eren un pelet diferents! En Jean-Michel Basquiat era més urbà i l'Oswald Spengler era... més¿ Bé, era antisemita. Tots dos eren pensadors alternatius i creien que la societat on vivien s'havia de canviar. Això sí, en Basquiat mitjançant els grafitis i l'Oswald mitjançant una dictadura.