190 episodes

Acestea sunt interviurile de pe blogul meu, lorena.buhnici.ro, în format audio.

Lorena Buhnici Lorena Buhnici

  • Fashion & Beauty

Acestea sunt interviurile de pe blogul meu, lorena.buhnici.ro, în format audio.

  „Pământul râde prin flori” - Dhaniel Nora, Purple Flowers

  „Pământul râde prin flori” - Dhaniel Nora, Purple Flowers

  Este un om atât de sincer, frumos și empatic, încât aș vrea să îl aud zilnic, ca pe un motto. Dhaniel Nora este florist și antreprenor, a terminat Facultatea de Științe Economice și chiar a lucrat timp de doi ani ca analist bancar, însă nu s-a regasit total in acest job și a hotărât să plece de la Sibiu la București. În 2013 a decis să își deschidă un business propriu, pe care l-a numit Purple Flowers & Events iar astăzi este unul dintre cei mai apreciați oameni din industrie.

  • 34 min
  Cum ne hidratăm tenul corect - Alexandra Limbău, medic specialist dermatolog

  Cum ne hidratăm tenul corect - Alexandra Limbău, medic specialist dermatolog

  Limbău Alexandra Maria este medic specialist dermato-venerologie/ Doctor in Științe Medicale @ DermaLife (clinica de dermatologie estetica MedLife) si am invitat-o să ne povestească astăzi despre pielea sensibila si intolerantă, despre simptomele neplacute la nivelul pielii, in functie de factorii si agentii externi cu care interactionam zilnic, mai ales in urma folosirii indelungate a mastilor de protecție, a manusilor de unica folosinta, in unele cazuri, spalatul mainilor frecvent si folosirea diferitelor solutii antibacteriene. Pielea devine foarte sensibila și usor iritată in astfel de cazuir și are nevoie de o ingrijire accentuata, pentru a o hidrata! Vorbim si despre produse ce merita zilnic sa le folosim, cum ar fi acidul hialuronic.

  • 34 min
  Ce am aflat despre izolare de la Alex Găvan

  Ce am aflat despre izolare de la Alex Găvan

  Performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, Alex Găvan a escaladat şapte vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya prin mijloace corecte, fără oxigen suplimentar şi fără porteri de altitudine. El folosește cea mai bună scenă posibilă, vârfurile celor mai înalţi munţi ai planetei, pentru a face diferenţa în cauzele în care a fost sau este implicat. Printre ele se numără oprirea tăierilor ilegale de păduri, protecţia ultimelor păduri virgine, Parcul Natural Văcăreşti, Centura Verde a Bucureştiului, salvarea aspretelui, probabil cel mai rar peşte din lume sau interzicerea utilizării cianurii în minerit. După ce pe 25 aprilie 2015 a supravieţuit cutremurului şi avalanşei din Everest, a iniţiat împreună cu echipa „”sa ”Bucurie pentru Nepal”, o campanie umanitară în urma căreia au fost construite trei şcoli în comunităţi izolate din Himalaya, unde acum învaţă peste 300 de copii. De asemenea, Fundaţia Alex Găvan a fost născută să manifeste în plan concret viziunea fondatorului său conform căreia ”Universul înseamnă abundenţă, generozitate şi altruism”, prin desfășurarea de proiecte în domeniul mediului, al educaţiei, sportului, al artelor şi în zona socială.
  Alex Găvan este și fondatorul ISLT - ”Inner Self Leadership Treks”, un program de leadership personal desfăşurat la altitudine, destinat antreprenorilor şi persoanelor din top management. Pentru că Alex crede în puterea transformatoare pe care tehnologia o poate aduce în viețile oamenilor pentru a fi niște buni custozi ai planetei Pământ, este partener și consultant de sustenabilitate al Simple IoT, companie românească ce dezvoltă prima rețea regională IoT (Internet of Things) dedicată 100% conectării obiectelor la internet.

  • 49 min
  AMI – Piese lansate pe internet ajunse hit, colaborare cu Grasu XXL si primul album

  AMI – Piese lansate pe internet ajunse hit, colaborare cu Grasu XXL si primul album

  AMI, mai exact Andreea Ioana Moldovan! Pasiunea pentru muzică și-a descoperit-o la trei ani și jumătate, când a câștigat și primul trofeu. Piesa care i-a adus atunci marele premiu :), surprinzător sau nu, nu a fost una pentru vîrsta ei, ci una adânc înrădăcinată în inimile noastre: “Un actor grăbit” de Laura Stoica. Câtă la vioră, de vreo 14 ani și abia acum își dă seama cât de tare a ajuta-o în muzica pe care o face.

  Și-a lansat prima piesă pe internet, în limba spaniolă. A fost un mare succes pentru că a stat cu lunile în playlisturile de la radio, iar când a ajuns la TV nu a stiut nimeni ca este româncă. Au urmat și alte piese hit, pintre care Deja Vu, in colaborare cu Grasu XXL mi se pare geniala. Astăzi, este unul dintre cei mai apreciati artiști din România si se pregăteste să lanseze și primul ei album.

  • 39 min
  Horia Tecău despre Wimbledon, motivație și tehnologie

  Horia Tecău despre Wimbledon, motivație și tehnologie

  Horia Tecău a ocupat primul loc în clasamentul mondial ATP la dublu și este de asemenea component al lotului național de Cupa Davis al României. Horia ne-a vorbit despre începuturile sale, despre greutățile pe care le-a întâmpinat la începutul carierei, dar și despre planurile de viitor. De asemenea ne-a vorbit cu sinceritate despre momentul în care a fost nevoit să se antreneze cu o rachetă pe care o rupsese, dar și despre lecțiile învățate din această experiență. Nu în ultimul rând, ne-a împărtășit care este legătura lui cu tehnologia, ce gadget-uri folosește și mai ales în ce fel

  • 31 min
  ”În copilărie, mi-am petrecut toate toamnele în vinărie „ - Lilia Dulgher, Gitana Winery

  ”În copilărie, mi-am petrecut toate toamnele în vinărie „ - Lilia Dulgher, Gitana Winery

  Lilia Dulgher este coproprietar GITANA Winery, un excelent cunoscător al industriei vinurilor, care împreună cu familia sa oferă consumatorilor cele mai delicate vinuri de calitate, produse după tehnologii unice și păstrate în condiții ideale. Pandemia a adus o scădere a vân­zărilor, dar şi o serie de oportunităţi. Mai exact, exporturile au crescut, la fel şi in­teresul consumatorilor din online pentru vin. Producătorul de vin Gitana Winery din Republica Moldova exploatează aproximativ 360 de hectare de viţă-de-vie. Crama produce anual 700.000 de sticle de vin. Acestea sunt vândute în România, Republica Moldova, dar şi în Asia, alte state din Europa sau SUA.

  • 36 min

Top Podcasts In Fashion & Beauty

Listeners Also Subscribed To