73 episodes

Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv.

TV-fabrike‪n‬ Fredrik Ralstrand

  • TV & Film

Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv.

  68. Scripta - Renée Eriksson

  68. Scripta - Renée Eriksson

  Vad gör egentligen en tv-scripta? Renée Eriksson har jobbat med några av Sverige och världens absolut största tv-produktioner som Eurovision Song Contest, Melodifestivalen, Sommarkrysset, Let's Dance, Idol, Allsång På Skansen, Lotta på Liseberg och en mängd galor. Varför är scriptor oftast kvinnor? Vad händer om man blir sjuk? Och hur kommer scripta-funktionen utvecklas i framtiden? Och hör om de negativa konsekvenserna att ha samma förnamn som en stor tv-profil.
   
  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 1 min
  67. Anna Hedenmo

  67. Anna Hedenmo

  Hon är en av de journalister som har högst förtroende hos svenska tv-tittare, varför? Anna berättar att hon ville sluta på SVT men blev lockad att stanna kvar. Hör om hennes drömgäster i "Min Sanning" och det gedigna arbetet bakom. Givetvis pratar vi om den obligatoriska fikastunden, vad gillar hon det formgreppet? Hon får också bemöta kritiken kring hennes intervju med Mattias Karlsson (SD), har hon någon självkritik? Vi pratar om hennes fåfänga, att SVT betalar besök hos frisören, att bli äldre i tv, hur hennes Agenda-vecka ser ut och hennes stora irritation precis innan sändning om en redaktör vill ändra en bagatell. Tycker hon att SVT är ängsliga i strävan att vara opartiska? Och hur ser programledar-hierarkin ut på SVT Nyheter och vad skulle få henne att säga upp sig? Och så leker vi: Hur oberoende/opartisk är Anna Hedenmo och får reda på hur många Sverigedemokrater hon känner privat och varför hon behövt ta avstånd från Ylva Johansson. Och hur går det med hennes löneutveckling?
   
  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 7 min
  66. Clara Henry

  66. Clara Henry

  "Hale bale!" Clara Henry berättar om Martin Timells, och flera andra mediemäns, okända puss-sms till henne och blev hennes inbokade lunch med Timell av mitt under #MeToo? Hur gick övergången från Youtube till gammal-tv för Clara som under 10-talet var Skandinaviens största videobloggare? Vi pratar samarbeten som krockar med hennes innehåll, sponsrade videos, om hennes diss mot McDonald´s, om hashtaggens död och om när glädjen för filmandet försvann. Hör om jobbet på Melodifestivalen som fick henne att må så dåligt att hon slutade äta och om David Lindgrens snuskiga humor. Hör också allt om hur hon hamnade i Robinson och allt om fusket på ön. Och så avslöjar Clara vilka program hon tackat nej till och berättar om sitt nya projekt i tv.
   
  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 8 min
  65. Språkvården SVT, Lotta Ederth

  65. Språkvården SVT, Lotta Ederth

  Vi snackar språket i tv. Lotta jobbar som språkvårdare för public service-bolagen och vet allt om hur man bör uttrycka sig. Vi pratar om hennes makt över språket, om språklig ängslighet, om när språket blir storpolitik och om förändringar av språket som misslyckats. Hur ser hon på begreppet "politiskt korrekt"? Får man svära i tv? Varför har ordet "indian" blivit känsligt? Hur byter man namn på ett helt land som när Vitryssland blev Belarus? Hör också om hur ofta hon blir kallad språkpolis, om ilskan från tittarna, om att säga fel när man vet vad som är rätt, om dialekter, dålig ordförståelse generellt och det dåliga med att vara för bra på språk.
   
  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 9 min
  64. (Mustiga-)Mauri Hermundsson

  64. (Mustiga-)Mauri Hermundsson

  "Uppdrag: Mat" på Youtube har över 52 miljoner visningar och "Lego Masters Sverige" på TV4 som ses av miljonpublik har gjort Mauri till en stor profil och nu är det poddpremiär! Vi snackar om det paradoxala att göra succé med saker han inte kan något om. Hör hur han får folk att starta ett klipp på Youtube, hur mycket får hans sponsorer får lägga sig i innehållet och varför han tokhyllar "Donken". Kan han sälja ut sig själv, vad det kostar att sponsra miljon-raketen "Uppdrag: Mat" och varför är han egentligen så obekväm framför kameran? Varför har han valt snabbmat framför sötsaker, vad är journalistik egentligen, är Mauri landets längsta programledare och vad är det han har på halsen egentligen..?
   
  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 8 min
  63. Micke Leijnegard

  63. Micke Leijnegard

  Det är poddpremiär för "one take Mike", den ofrivillige programledaren och public service-försvararen Micke Leijnegard! Han bemöter både tittarnas kritik mot "Tjuv och polis" och att SVT skulle vara vänstervriden "sosse-tv". Hör om hur han först tackade nej till super-succén "Mästarnas Mästare" och om hans bimbo-fördom om programmets producent Pontus Gårdinger. Han öppnar upp om utanförskapet han kände på SVT Sport och om hur han fick nog och lämnade "unghingstarna" Pops och Jihde som var hungrigare och levde sin dröm. Mickes dröm var istället att bli programledare på SVT Nöje och tog sig dit efter att ha fått ett enormt stort ekonomiskt erbjudande från en konkurrerande tv-kanal, men hur är han på att löneförhandla? TV-priset Kristallen får sig en känga, likaså SVT Nyheter, Adaktusson och före detta kulturministern. Är Paolo Roberto fortfarande en "kär kollega"? Och nej, det blev aldrig konstig stämning med Micke Leijnegard, men vi pratar givetvis också om den virala succén.
   
  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

  • 1 hr 21 min

Top Podcasts In TV & Film

Listeners Also Subscribed To