158 episodes

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

Pyöreä pöytä YLE

  • News

Tulista väittelyä ajankohtaisista aiheista. Puheenjohtajana Pauli Aalto-Setälä. Keskiviikkoisin klo 17.30 Yle Radio Suomi

  Huippu-urheilu tarvitsee lapsia, mutta lapset eivät tarvitse huippu-urheilua

  Huippu-urheilu tarvitsee lapsia, mutta lapset eivät tarvitse huippu-urheilua

  Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Mika Pantzar ja Taru Tujunen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

  Näistä keskusteltiin:

  Ilmastokriisissä on puheenjohtajan mukaan alkanut yritysten oma toiminta-aalto, jopa niin että maailman suurimmat sijoittajat tekevät enemmän  ilmastokriisin eteen kuin valtiot.  Taru Tujunen kertoo, että juuri julkaistun kansainvälisen kyselyn mukaan 56% vastanneista katsoo, että kapitalismi nykymuodossaan aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyvää.

  Kaarina Hazardia askarruttaa uutinen, että Yle siirtää Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien tavoin verkkokeskustelujen esimoderoinnin Suomen Tietotoimiston hoidettavaksi. Mika Pantzar ällistyttää muut kertomalla, että erään nettialustan omistajan mukaan 15% kustannuksista muodostuu keskustelujen moderoinnista.  Oman aiheensa Mika Pantzar otsikoi raflaavasti: Huippu-urheilu ja lasten kidutus. Hän viittaa muodostelmaluistelussa julki tulleeseen tapaukseen ja ehdottaa sydämistyneenä, että lasten suojelemiseksi kilpaurheilu kiellettäisiin lapsilta samaan tapaan kuin Norjassa on tehty.  

  – "Huippu-urheilu tarvitsee lapsiurheilua, mutta lapsiurheilu ei tarvitse huippu-urheilua", hän sanoo.

  • 29 min
  Brittilehdissä kuninkaalliset naiset ovat aina pahoja, paitsi matriarkka Elisabet?

  Brittilehdissä kuninkaalliset naiset ovat aina pahoja, paitsi matriarkka Elisabet?

  Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Pekka Seppänen ja Maija Vilkkumaa. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

  Venäjän hallituksen yllätysero vaatii puheenjohtajan mielestä kommentointia.  Oliko teillä ikävä maanantaina 13.1.2020 näyttävästi julkisuuteen palannutta Timoa Soinia?
  Anu ihmettelee, ettei kukaan toimittaja tarttunut Soinin Puola-vertauksiin.  Maija haluaa tietää, mitä mieltä ritarit ovat Sussexin herttuaparin, Harryn ja Meghanin, aikomuksesta irrottautua Britannian kuningashuoneesta. – Tulkaa asumaan Suomeen, pyytää puheenjohtaja.  Pekka kertoo, että vuoden urheilija palkitaan Urheilugaalassa huomenna torstaina 16.1.2020. Pyöreässä pöydässä haluttaisiin palkita jääkiekkomaalivahti Noora Räty, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, jalkapalloilija Riku Riski ja jalkapalloilija Teemu Pukki. Pukin uskotaan voittavan urheilutoimittajien äänestyksen.

  • 29 min
  Murha vai tappo?

  Murha vai tappo?

  Iranin vallankumouskaartin al-Quds-joukkojen komentaja Qassim Suleimani kuoli Yhdysvaltain tekemässä ilmaiskussa. Käskyn antoi presidentti Donald Trump. Oliko kysessä murha vai tappo. tähän ja muutamaan muuhun visaiseen kysymykseen etsittiin tänään ratkaisua Kaarina Hazardin, Juha Itkosen ja Ruben Stillerin voimin. Puhetta johti Pauli Aalto-Setälä.

  • 29 min
  Pyöreän pöydän kristallipallo kertoo, mitä tapahtuu uudella vuosikymmenellä

  Pyöreän pöydän kristallipallo kertoo, mitä tapahtuu uudella vuosikymmenellä

  Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Ruben Stiller ja Taru Tujunen.
  Puhetta uudella vuosikymmenellä johtaa tuttuun tapaan Pauli Aalto-Setälä.
  Twitterissä #pyöreäpöytä

  • 29 min
  Vuoden 2019 viimeinen Pyöreä pöytä

  Vuoden 2019 viimeinen Pyöreä pöytä

  Keskustelijoina ovat Kaarina Hazard, Ruben Stiller ja Olavi Uusivirta. Suoraa puhetta v. 2019 viimeisessä Pyöreässä pöydässä johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

  Ruben Stiller pitää hallituksen toimintaa selkärangattomana, koska tietoja al-Holissa olevien suomalaisten kohtalosta on hänen mukaansa kerrottu tipoittain.

  Kaarina Hazard sanoo aiheensa kuuluvan samaan vyyhtiin: missä on tavallisen suomalaisen sivistysporvarin poliittinen koti?

  Olavi Uusivirta kertoo, että Olympiastadion ei remontista huolimatta tunnu kelpaavan yleisurheilijoille. Kiittämättömyyskö on maailman palkka?

  • 29 min
  Jos al-Holin leirin suomalaisten tilanne olisi yksinkertainen, se olisi jo ratkaistu

  Jos al-Holin leirin suomalaisten tilanne olisi yksinkertainen, se olisi jo ratkaistu

  Keskustelijoina ovat Anu Koivunen, Mika Pantzar ja Pekka Seppänen. Suoraa puhetta johtaa Pauli Aalto-Setälä. Twitterissä #pyöreäpöytä

  Mitä isoja uutisia on jäänyt hallituskriisin alle?  

  - Googlen perustajat luopuivat johtopaikoistaan,  Euroopan Unionin kuuluva valtio (Unkari) puuttuu teattereiden toimintaan, Nokian pelastajana esitetty Risto Siilasmaa luopuu Nokian hallituksen puheenjohtajuudesta, Postin hallituksen ja johdon matka päättää säästötoimista San Franciscoon.  Oppositio on esittänyt ensimmäisen yhteisen välikysymyksen. Sen aiheena on hallituksen tapa käsitellä al-Holin suomalaisten palauttamisasiaa. Anu Koivunen kysyy, miten asiassa pitäisi toimia.

  -Pantzarille tilanne on periaatteellisesti yksinkertainen: lapset pitää pelastaa mahdollisimman nopeasti, vaikkei se ole teknisesti helppoa. Seppänen huomauttaa, että jos tilanne olisi yksinkertainen, se olisi jo hoidettu. Koivunen kiittää viranomaisten valmistautumista vaikeassa asiassa ja sanoo, että poliitikkojen täytyy kantaa vastuuta.


  Mika Pantzar puhututtaa ritareita taloustiedon opettamisesta kouluissa.


  Pekka Seppänen haluaa pohtia, millainen on vuorokauden vallassa olleen pääministeri Sanna Marinin Suomi.

  • 29 min

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by YLE