51 episodes

Podcast by Boeken Toe

Boeken Toe Boeken Toe

  • Education

Podcast by Boeken Toe

  Handel en Wandel: Samen Lezen Met Boeken Toe

  Handel en Wandel: Samen Lezen Met Boeken Toe

  Lezen kan je overal, en meestal lezen we alleen. Maar je kan ook Samen Lezen. DE DAGEN brengt mensen samen om van teksten te proeven en gedachten uit te wisselen, begeleid door een passionele lezer.

  Hoe dat gaat en wat dat doet? Leg je oor te luisteren en ontdek het zelf, want voor deze Handel en Wandel mochten we een stoel bijzetten en meelezen.

  Met dank aan: de lezers uit Oudenaarde, Dirk Vander Beken, De Dagen (dedagen.be), Landelijk Dienstencentrum De Vesting, Kitty en Frederik.


  Tekst: Het ongeloof van de buren, Ester Naomi Perquin

  • 24 min
  Hoofdstuk 14: Alles is levend

  Hoofdstuk 14: Alles is levend

  Prentenboekenmaker Harriët Van Reek stuurt de lezer het bos in. Haar lezer moet zijn eigen verhaal maken. Want hoe heerlijk is het niet om boeken in te kijken zonder dat je het kan lezen? Over de expressiviteit van letters en de aandacht voor kleine dingen.

  • 30 min
  Hoofdstuk 13: Wij veroorzaken elkaar

  Hoofdstuk 13: Wij veroorzaken elkaar

  Theatermaker en schrijver Lotte Lentes gaat spreken met theatermaker en schrijver Rebekka de Wit. Ze praten over het werk van De Wit, haar boek Afhankelijkheidsverklaring en het gebrek aan gesprek in de samenleving en humor in de literatuur.

  • 34 min
  De Stem Van Jana Arns

  De Stem Van Jana Arns

  We nodigden Jana Arns uit voor De Stem van de Schrijver. Wat volgde was een bloedmooie samenwerking met Joris Vanvinckenroye op contrabas. Samen treden ze op als BASta!² Voor deze stem zet je best even een hoofdtelefoon op, zodat je kan meegenieten van de diepe deinende bastonen die het gedicht dragen.

  • 1 min
  Hoofdstuk 12: De restauratie van een monument

  Hoofdstuk 12: De restauratie van een monument

  Een biografie schrijven is je ingraven in iemands leven, vindt Herman Teirlinck-biograaf Stefan Van den Bossche. Peter Theunynck, zelf de biograaf van Karel van de Woestijne, gaat met hem in gesprek over duizendpoot Teirlinck, en over de valkuilen en de drijfveren van de biograaf.

  • 50 min
  Teaser

  Teaser

  Lof van Jeroen Brouwers voor de biograaf met wie Boeken Toe in gesprek gaat. Benieuwd naar de man op het schilderij en zijn biografie? Straks meer!

  • 22 sec

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To