271 episodios

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

Lindgren & Sihvonen YLE

  • Deportes

Tommy Lindgren ja Petteri Sihvonen tähdittävät humoristista, mutta tiukkaa asiaa sisältävää keskusteluohjelmaa urheilusta Yle Puheen perjantaissa.

  Tuopillinen brittifutista – vieraana Saku-Pekka Sundelin

  Tuopillinen brittifutista – vieraana Saku-Pekka Sundelin

  Toimittaja Saku-Pekka Sundelin työskenteli 2010-luvun alussa kolme vuotta Veikkaaja-lehden kirjeenvaihtajana Englannissa. Nyt Ilta-Sanomien ja Urheilulehden pitkän linjan jalkapallotoimittaja on koonnut kattavan läpileikkauksen englantilaisen jalkapallon kulttuurihistoriasta tuoreeseen kirjaansa Brittifutis – englantilaisen jalkapallon tarina (Tammi, 2020).

  Sundelinin kanssa pohditaan miksi Englannin Valioliigasta on tullut maailman seuratuin jalkapallosarja, miksi suomalaiset fanittavat englantilaisia jalkapalloseuroja sekä onko tämä etäkannattaminen ollut haitaksi suomalaiselle futiskulttuurille. Millainen on miljardööriomistajia vilisevän Valioliigan nykytila, onko raha pelastanut vai pilannut brittifutiksen? Sundelin antaa lähetyksessä myös arvionsa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen viimeaikaisen menestyksen syistä.

  Väittelyissä Veikkausliigakarsinnan vierasmaalisääntö, KIHU:n apurahaselvitys sekä Lewis Hamiltonin aktivismi.

  • 57 min
  Kohti urheilun ihmettä – vieraana filosofi Esa Saarinen

  Kohti urheilun ihmettä – vieraana filosofi Esa Saarinen

  Esa Saarinen on Aalto-yliopiston systeemitieteiden, soveltavan filosofian ja luovan ongelmanratkaisun professori. Hänet tunnetaan lisäksi mm. ”punktohtorina” ja yritysvalmentajana sekä jääkiekkovalmentaja Curt Lindströmiä käsittelevästä Poppamies-kirjastaan (1995). Saarisen luentosarjan Filosofia ja systeemiajattelu avausluento tammikuussa 2020 oli otsikoitu: Naisleijonat.

  Saarisen kanssa pohditaan urheilun järkeä ja merkitystä, sitä onko urheilussa kyse leikistä vai vakavasta ammattilaisuudesta ja voiko urheilun – kuten ajattelun – väittää kulkevan ”kohti ihmettä”. Sisältääkö urheileminen tai valmentaminen parhaimmillaan aina jotain maagista vai voiko kaiken toiminnan purkaa ymmärrettäviin syy-seuraussuhteisiin?

  Väittelyissä Vuoden urheilija, liigavalmentajien lomautukset ja Sari Essayah

  • 57 min
  Hakkuri avoimena – vieraana lentopalloilija Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu

  Hakkuri avoimena – vieraana lentopalloilija Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu

  Nelinkertainen lentopallon Suomen mestari ja lukuisia lajin huippumaita kiertänyt hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu teki keväällä 2018 peräti 5-vuotisen sopimuksen lentopallon Mestaruusliigan uuteen fuusiojoukkueeseen Savo Volleyhin. Lähetyksessä hän paljastaa kuinka tämä poikkeuksellisen pitkä sopimus syntyi ja miten siirtoa Pohjois-Savoon vauhditti pitkäaikaisen maajoukkuetoverin Antti Siltalan puhelinsoitto Turkkiin.

  Miten 200 maaottelua pelannut Ojansivu luonnehtii Suomen lentopallomaajoukkueen kohti maailman kärkeä nostanutta italialaisvalmentajaa Mauro Berrutoa? Entä millä lailla hakkuri reagoi, kun entinen pelikaveri Tuomas Sammelvuo vaihtoi maajoukkueen pelipaidan päävalmentajan saappaisiin? Millaiset toiveet Ojansivulla ja maajoukkuetovereilla kohdistuu syksyn 2021 EM-kotikisoihin Tampereella?

  Väittelyissä HJK:n futismestaruus, urheiluväen verotiedot mediassa sekä jääkiekon SM-liigan tilannehuoneen avoimuus.

  • 57 min
  Kun pelaaja uupuu – vieraana jalkapalloilija Katarina Naumanen

  Kun pelaaja uupuu – vieraana jalkapalloilija Katarina Naumanen

  Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit otti kuluneella viikolla tärkeän EM-karsintavoiton Skotlannista, mutta yksi joukkueen viime vuosien vakiokasvoista katseli peliä kotonaan Espoossa. Norjassakin ammattilaisena pelannut ja tätä nykyä Kansallisen Liigan FC Honkaa edustava puolustaja Katarina Naumanen, 25, jäi helmikuussa 2020 useamman kuukauden sairauslomalle loppuunpalamisen vuoksi. Toukokuun alussa hän kertoi Helsingin Sanomien henkilökuvassa ylirasitustilastaan: siitä miten "kaikki hajosi", kun pitkään liian kovaa treenanneen ja liian vähän levänneen pelaajan voimat loppuivat.

  Naumanen jakaa lähetyksessä ajatuksiaan urheilijan jaksamisesta sekä kertoo miten hän tällä hetkellä voi. Millaisia ovat olleet reaktiot pelaajan ulostuloon uupumisesta ja sen aiheuttamista mielenterveysongelmista? Entä mitä Naumanen ajattelee nyt oman pelaajauransa jatkosta tai maajoukkueeseen palaamisesta? Naumasen kanssa käydään läpi myös FC Hongan kulunutta kautta ennen uuden Kansallisen Liigan kahta viimeistä kierrosta.

  Väittelyissä Karjala-turnaus, Nykäsen patsaskiista ja Marcus Rashford

  • 57 min
  Aitomisen vaikeudesta ja ilosta – vieraana Reetta Hurske

  Aitomisen vaikeudesta ja ilosta – vieraana Reetta Hurske

  25-vuotias pika-aituri Reetta Hurske juoksi 2019 uransa parhaan kauden, jonka saavutuksia olivat mm. neljäs sija 60 metrin aitojen EM-hallikisoissa, välieräpaikka Dohan MM-kisoissa, Suomen mestaruus sekä 100 metrin aitojen uusi oma ennätys 12,78. Kausi 2020 vammoineen ja koronan aiheuttamine muutoksineen sen sijaan osoittautui haastavammaksi.

  Miten Hurske ja hänen pitkäaikainen valmentajansa Marjukka Suihko ovat analysoineet varsinkin loppukauden heikompia tuloksia ja millaisiin johtopäätöksiin he päätyivät? Mitä Hurske ajattelee kovan kärkikolmikon Korte-Neziri-Hurske välisestä kilpailutilanteesta: kuinka tärkeää hänelle on Annimari Kortteen tai Nooralotta Nezirin kukistaminen kilparadalla? Hurske kuvaa lähetyksessä myös 100 metrin aitajuoksun parhaimmillaan tuottamaa ilon tunnetta ennen suoritusta ja sen aikana.

  Väittelyissä SM-liigan lainapelaajat, Petteri Nykyn kaksoisrooli sekä jalkapalloilija Sergio Agüeron tarttuminen erotuomariin.

  • 57 min
  ”Seitsemän merta ja täysi tyhjyys” – vieraana maalivahti Jesse Joronen

  ”Seitsemän merta ja täysi tyhjyys” – vieraana maalivahti Jesse Joronen

  27-vuotias Simpeleen Urheilijoiden kasvatti Jesse Joronen lähti 2009 Fulham FC:n akatemiaan, mistä tie on vienyt lainapestien ja lopulta Tanskan Superliigan seurojen AC Horsensin ja FC Kööpenhaminan kautta ammattilaiseksi Italiaan. Hieno debyyttikausi Brescian maalilla ei auttanut joukkuetta säilyttämään paikkaansa Serie A:ssa, mutta nosti Jorosen nimen futismaailman tietoisuuteen. Lindgren & Sihvonen jututti Jorosta etänä ennen Huuhkajien Kansojen liigan ottelua Irlantia vastaan.

  Millä tavalla moderni maalivahtipeli on viime vuosina muuttunut ja miten suomalaisvahti kuvaa omaa torjuntatyöskentelyään? Miltä tuntuu maalivahdin flow-tila ja miten Joronen hyödyntää meditaatiota työvälineenä? Entä millainen on Jorosen ja kolme vuotta vanhemman Lukas Hradeckyn välinen kilpailuasetelma miesten A-maajoukkueessa?

  Väittelyissä Räikkösen osakilpailuennätys, Federer vs. Nadal sekä Arsène Wengerin ehdottamat uudistukset jalkapalloon.

  • 57 min

Top podcasts en Deportes

Otros usuarios también se han suscrito a

Más de YLE