7 episodes

Subscribe, Like & Follow Our Page
Social Media 👻

Facebook Page s4ramZKMZ:
https://www.facebook.com/s4ramZKMZ/

Jika Anda Pernah Alami Pengalaman Misteri, Seram & Mistik, Sila Krim Cerita Anda Di Facebook Page Messenger 4 Admins Misteri @s4ramZKMZ.

(If You Have Experience or Heard Any Horror, Thrill & Supernatural Stories, Kindly Direct Message Us At Facebook Messenger)

Youtube Page Mrs Pontianak (Some Vids With English Subtitles For Non Malay Viewers):
https://www.youtube.com/channel/UCkPkqKM_JDazMKW-XGiFtWA

s4ramŽKMŹ 4 Âdmins Misteri

    • TV & Film

Subscribe, Like & Follow Our Page
Social Media 👻

Facebook Page s4ramZKMZ:
https://www.facebook.com/s4ramZKMZ/

Jika Anda Pernah Alami Pengalaman Misteri, Seram & Mistik, Sila Krim Cerita Anda Di Facebook Page Messenger 4 Admins Misteri @s4ramZKMZ.

(If You Have Experience or Heard Any Horror, Thrill & Supernatural Stories, Kindly Direct Message Us At Facebook Messenger)

Youtube Page Mrs Pontianak (Some Vids With English Subtitles For Non Malay Viewers):
https://www.youtube.com/channel/UCkPkqKM_JDazMKW-XGiFtWA

    s4ramŽKMŹ series 06 ~ HIJAB

    s4ramŽKMŹ series 06 ~ HIJAB

    Kisah berikut adalah pengalaman misteri yang dialami oleh saudara Azeem dari Pulau Pinang. Terima Kasih, Azeem. Anda juga boleh saksikan video version di Youtube https://youtu.be/G04ERH-Tkh4

    Saya Azeem dari Pulau Pinang. Semasa di sekolah lagi memang teringin nak belajar ilmu ilmu ghaib dan batin.

    Pada tahun 2017 saya pernah ikut jemaah “Perguruan Laksamana Sunan” gurunya berasal dari perak. Nama samaran dia Raden Ahmad. Guru tu ada buat sesi buka hijab dekat gunung jerai. Ada lagi keilmuan yg lain yang saya dapat . Ada khas Perubatan dan bertempur . Kira kalau saya pilih perubatan saya kena tetap dengar perubatan. Tak boleh ubah. Sebelum nak berjumpa tu dia ada syarat iaitu kena puasa mutih iaitu puasa hanya makan nasi putih tak boleh campur dgn makanan yg berdarah dan bernyawa. Selama 3 hari dan 3 malam. Selepas solat fardhu kena amalankan zikir zikir tertentu. Malam tu kami jumpa dekat bawah Gunung Jerai seramai 10 orang. Semua dah berumur 30, 40 tahun kecuali saya yg paling muda 21. Kita nak menuntut ilmu tak kira usia betul tak? Yang buka hijab 10 orang bersamaan 3 orang guru . Semuanya 13 orang. Bila dah sampai atas dekat batu kapal atas dari telaga Tok Sheikh . Guru bagitau baca surah surah. Selepas tu dia datang calit minyak kasturi hitam dekat kari kelingking kanan & kiri . Di suruhnya sapu dekat kening, bawah hidung & cuping telingga . Tiga panca indera kita terbuka . Lepas tu kami kena duduk sorang-sorang . Saya hamparkan sejadah duduk & berzikir. Ketika berzikir, saya buka mata dan perasan sekeliling persekitaran bercahaya . Lepas tu tutup mata balik . Saya buka mata sebab rasa takut juga la kalau buka mata tiba tiba ada sesuatu depan mata boleh pengsan . Lepas tu saya batuk banyak kali . Nak tahu sebab apa saya batuk ? Sebab tercium bau baju benda tu , kain dia berdebu , badan dia besar nak kata besar mcm 1 1/2 . Dia ada dekat betul betul belakang saya . Nasib baik muka tak nampak .

    Saya duduk sampai habis sesi. Selepas tu kami kumpul ramai ramai tiap tiap orang guru akan tanya ok ke ? Apa nampak ? Ada org kata nampak nenek kebayan jalan atas air .
    10 org ahli 1 org yg surrender nampak harimau. Yang lain semua steady je . Selesai tu kami mandi dekat telaga tok syeikh ambil ijazah keilmuan dari guru . Subuh baru turun bawah .

    Sebenarnya benda mcm ni kita jangan takut bila kita takut dia berani . Dia masuk alam kita dia tak da kuasa . Sebab tu bila kita nampak kita kelip mata sikit saja mesti dia ghaib . Dia pun takut dgn manusia ..

    TERIMA KASIH
    AZEEM
    PULAU PINANG 🇲🇾

    • 4 min
    s4ramŽKMŹ series 05 ~ MAK DAN ANAK TANPA DEGUPAN JANTUNG

    s4ramŽKMŹ series 05 ~ MAK DAN ANAK TANPA DEGUPAN JANTUNG

    Kisah berikut “MAK DAN ANAK TANPA DEGUPAN JANTUNG” adalah pengalaman seram yang dialami oleh saudari J dari Selangor 🇲🇾. Terima Kasih, J.
    Anda juga boleh saksikan video version di Youtube https://youtu.be/rbHTRWtJ6LI

    Subscribe, Like & Follow
    SOCIAL MEDIAS!
    Facebook Page s4ramZKMZ:
    https://www.facebook.com/s4ramZKMZ/

    (Jika Anda Pernah Lalui Atau Dengar Kisah2 Seram, Misteri & Mistik. Sila Direct Message Kami Di FB messenger untuk berkongsi pengalaman)

    • 8 min
    Sembang Seram Artikel #01 ~ LADANG MAYAT

    Sembang Seram Artikel #01 ~ LADANG MAYAT

    Anda boleh ikuti artikel video “Ladang Mayat” atau dikenali “Body Farm” di YouTube (with English subtitles)
    https://youtu.be/dAA7rdPqMpA


    Subscribe, Like & Follow Our Page
    Social Media 👻

    Facebook Page s4ramZKMZ:
    https://www.facebook.com/s4ramZKMZ/

    (If You Have Experience Or Heard Horror, Thrill & Supernatural Stories, Kindly Direct Message Us At Facebook Messenger)

    • 4 min
    s4ramŽKMŹ series 04 ~ TIGA POCONG DI LUAR RUMAH

    s4ramŽKMŹ series 04 ~ TIGA POCONG DI LUAR RUMAH

    Kisah berikut adalah pengalaman seram yang dialami oleh saudari Maria dari Negeri Sembilan 🇲🇾. Terima Kasih, Maria. Anda juga boleh saksikan video version di Youtube
    https://youtu.be/6D4V3pN4lBo

    Non Malay Audience, You May follow the Youtube link for English subtitles.

    Saya Maria. Saya baru sahaja habis berpantang anak sulung. Semasa hamil ada satu hari tu saya habis kerja lambat. Ketika itu saya menetap di Sendayan, Seremban . Saya pun ajak suami saya makan malam kerana saya tak larat memasak. Jadi Kami pon makan luar.

    Jam hampir 11 mlm. Kami pun pulang ke rumah. Setibanya dirumah, dah siap parking kereta . Kedengaran bunyi benda jatuh atas bumbung. Saya dengar x dengar kerana sibuk membuka pintu rumah. Suami saya jelas kedengaran bunyi tersebut. Kami masuk rumah, beri salam, cuci kaki dan muka. Siap semua jami pun masuk tidur. Sekali lagi kedengaran bunyi. Suami pun memberanikan diri keluar dari bilik tidur dan menyelak sedikit langsir pintu sliding. Alangkah terperanjatnya suami melihat pocong 3 ekor dihadapan rumah menghadap jalan raya. Suami terus tutup langsir dan tidak berkata apa2 kepada saya kerana tidak mahu saya risau.

    Alhamdulillah Malam itu tidak ada apa2 gangguan. Sampai lah ke pagi barulah suami ceritakan kisah malam tadi. Pesanan saya: ketika hamil, jangan lah keluar lewat malam. Kerana benda itu suka pada wanita hamil.

    TERIMA KASIH
    MARIA
    NEGERI SEMBILAN 🇲🇾

    • 2 min
    s4ramŽKMŹ series 03 ~ OVERTIME DI HOSPITAL SWASTA

    s4ramŽKMŹ series 03 ~ OVERTIME DI HOSPITAL SWASTA

    Kisah berikut adalah pengalaman seram yang dialami oleh saudari Aliyah dari Kuala Lumpur 🇲🇾. Terima Kasih, Aliyah. Anda juga boleh saksikan video version di Youtube
    https://youtu.be/MfbtJy5c58A

    Subscribe, Like & Follow
    SOCIAL MEDIAS!
    Facebook Page s4ramZKMZ:
    https://www.facebook.com/s4ramZKMZ/

    (Jika Anda Pernah Lalui Atau Dengar Kisah2 Seram, Misteri & Mistik. Sila Direct Message Kami Di FB messenger untuk berkongsi pengalaman)

    • 6 min
    s4ramŽKMŹ series 02 ~ WANITA SERAM DI DALAM ASRAMA

    s4ramŽKMŹ series 02 ~ WANITA SERAM DI DALAM ASRAMA

    Kisah berikut adalah pengalaman misteri yang dialami oleh saudara Zul dari Sandakan Sabah. Terima Kasih, Zul. Anda juga boleh saksikan video version di Youtube https://youtu.be/wAZGzhwfyDM

    Nama saya Zul asal dari beluran sandakan sabah. Saya ingin menceritakan kisah yang berlaku semasa saya belajar di sebuah pusat institusi di keratong pahang. Ia berlaku di asrama tempat saya belajar. Asrama kami tiga tingkat. Setiap tingkat mempunyai 20 bilik dan di setiap bilik hanya 3 orang yg dibenarkan untuk tinggal didalam bilik tersebut. Di dalam bilik tersebut mempunyai tandas serta tempat mandi dan mempunyai balkoni. Bilik saya di tingkat yg ketiga. Dalam bilik tu saya dan rakan iaitu wiwin dan kamal. Kejadian yang menakutkan ini berlaku ketika waktu malam semasa saya berdiri di balkoni belakang bilik kami. Ketika itu kamal dan wiwin bermain gitar di dalam bilik. Ketika saya berdiri di balkoni belakang sambil menghirup udara yg segar, saya terlihat sesuatu benda yg terbang seperti bebola api. Ia menuju ke suatu tempat. Lalu saya memanggil kamal untuk melihatnya “kamal,..kamal..!! Mari kesini cepat..tengok tu? Apa benda yg terbang tu” (smbil menunjuk kearah tersebut). Selang beberapa saat kemudian, Kamal pun bergegas ke tmpat saya tetapi ketika kamal melihat benda tu tiba2 hilang. Saya merasa heran, kamal pun berkata “Mana Zul? Agaknya perasaan kau je la tu mungkin. Mata kau dah tak betul kot !” sambil ketawa kecil dan masuk ke dalam semula. Saya pun ikut masuk sekali dan meyakinkan kamal bahawa benda tu memang ada. Kamal pun berkata, “Kalau memang ada pun kenapa engkau tegur Zul? Tempat ni bukan tempat kita ! Kau kena ingat tu !” saya pun teringat pesan ibu saya yg selalu pesan kalau ada benda2 yg pelik jangan di tegur. Selepas lebih kurang stengah jam, kira2 pukul 11 malam, kami pun tidur di katil . Katil wiwin dekat dengan pintu masuk, katil kamal di tengah2 dan katil saya berhadapan dengan pintu tandas dan dengan pintu balkoni. Waktu malam tu hujan gerimis. Setelah beberapa jam kemudian lebih kurang pukul 2 pagi saya terdengar suara perempuan menangis dan meminta tolong. Ketika saya mahu bangun dari katil, tiba2 badan saya tak boleh bergerak. Seperti di tindih sesuatu yg berat. Saya cuba berteriak namun suara saya tak boleh keluar. Saya cuba bangun dan terperasan ada perempuan duduk di bawa katil saya. Rambut panjang dan berbaju putih. Muka tak jelas. Saya pun mencuba baca 3 qul berkali2. Mulut saya berkumat kamit membaca surah2 sambil menutup mata. Setelah lebih kurang 5 minit badan saya terasa ringan, seperti tidak ditindih lagi. Wanita tersebut pun hilang entah kemana ?Saya pun tak tau kenapa benda tu terjadi terhadap saya! Mungkinkah akibat saya menegur benda merah yang terbang itu??

    Pengalaman Misteri Dari:
    ZUL
    SABAH 🇲🇾

    • 4 min

Top Podcasts In TV & Film

Listeners Also Subscribed To