133 afleveringen

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Dagens människa Tidningen Dagen

  • Christendom

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

  Elise Lindqvist

  Elise Lindqvist

  I det 134:e avsnittet möter vi "ängeln på Malmskillnadsgatan", Elise Lindqvist. Vi pratar om varför man inte får använda sig av uttrycket "torsk" och om vad Elise känner för Paolo Roberto. Elise berättar om den märkliga dagen 1994 när allt förändrades och om känslan när det går bra för en av "hennes tjejer"

  • 36 min.
  Anna Lindman

  Anna Lindman

  I det 133:e avsnittet av Dagens människa möter vi journalist och programledare Anna Lindman. Hon är reportern som ständigt undersöker andras religion och andlighet, men vad tror hon egentligen själv? Vi pratar om hennes möten med människorna i församlingen i Knutby, om andlighet som spårar ur, om sund andlighet som brottas med de stora frågorna och om svenskarnas försök att fuska bort de stora frågorna.

  • 38 min.
  Frida Boisen

  Frida Boisen

  I det 124:e avsnittet möter vi Frida Boisen, programledare, journalist och författare. För några år sedan tog hennes mamma livet av sig och efterlämnade ett brev där hon gav Frida skulden. Nu har Frida skrivit en bok om sin uppväxt, om sin relation till mamman och om den förunderliga nåden som det står om i sången "Amazing grace", en sång som Fridas mamma älskade. 

  • 34 min.
  Andreas Nielsen

  Andreas Nielsen

  I det 123:e avsnittet av Dagens människa möter vi Andreas Nielsen, pastor för Hillsong Sverige. Vi pratar om den omskakande gudsupplevelsen som förändrade hans liv, om förtjusningen i det engelska språket, om att förbruka förtroenden och komma tillbaka igen och om fem saker han måste göra varje dag.

  • 37 min.
  Sigge Eklund

  Sigge Eklund

  I avsnitt 122 möter vi författaren, poddaren och mediaprofilen Sigge Eklund. Vi pratar om varför han både söker sig till och värjer sig för det religiösa, om livets små njutningar och om "gud" med litet g och situationstecken. 

  • 42 min.
  David Thurfjell

  David Thurfjell

  I säsongens sista Dagens människa möter vi religionshistorikern och författaren David Thurfjell mitt ute i den Uppländska skogen. David har skrivit boken Granskogsfolket som handlar om naturen som svenskarnas nya religion. Vad är det som gör att så många hellre går ut i skogen och möter Gud än att prioritera julottan? Hur många träd behövs för att man ska få en existentiell upplevelse och varför längtar vissa människor efter vackra sommarängar, medan andra trivs bättre i karga och dram

  • 37 min.

Top-podcasts in Christendom

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op