100 afleveringen

En podkast om livet selv og alle opp, mellom - og nedturer. Med en god dose hverdagsromantikk fra hverdagslivets utallige faser. I samtaler med Oda Weider - Krog og gjester. For annonsering: silje@modernemedia.no

Familieliv Moderne Media

  • Kind en gezin

En podkast om livet selv og alle opp, mellom - og nedturer. Med en god dose hverdagsromantikk fra hverdagslivets utallige faser. I samtaler med Oda Weider - Krog og gjester. For annonsering: silje@modernemedia.no

  Episode 99: Helena Kubicek Boye - Sov godt!

  Episode 99: Helena Kubicek Boye - Sov godt!

  Spørsmålene, og ikke minst alle rådene og kurene knyttet til søvn og barn er utallige - noen mer forvirrende enn andre, noen mer såre, andre kanskje bedre enn vi tror, og på noen spørsmål sitter vi kanskje egentlig med både erfaringene som trengs og svarene selv?
  Det er bra å snakke mer åpent om hvor forskjellige barn og voksne er når det kommer til søvn, at mye henger sammen med det vi ikke kan kontrollere, at det ikke handler om at vi er dårlige foreldre og at trygghet og tilknytning er alfa omega for gode relasjoner og hverdagsliv, også når det kommer til søvn. Hør den svenske psykologen, forfatteren og foredragsholderen Helena dele fra sin karriere som søvnforskere, i en raus og inspirerende samtale med Oda, full av håndterbare råd og helt fri for pekefingre. 


  Ukens annonsør: https://www.telia.no/ - finn abonnementet som passer deg og ditt behov
  Ukens annonsør:  https://handelensmiljofond.no/no/lommeposen - slik bretter du en Lommepose!

  • 59 min.
  Episode 98: Monica Csango - Våre livshistorier

  Episode 98: Monica Csango - Våre livshistorier

  Fra tidlig alder av kjente Monica at den tunge bagasjen til hennes nærmeste var en del av hennes identitet, og at sorg kan følge i generasjoner. Familien hennes bar på mange traumer og vonde minner fra andre verdenskrig, og flere av familiemedlemmene vet Monica nå at ble drept eller bortført. Dette fant hun ut gjennom arbeidet med boka «Fortielser», en nær og rå beretning om slektas historie og hvordan følelser kan gå i arv.
  «Vi mennesker er så mye forskjellig på en gang» sier Monica, og får både Oda og andre til å gruble. Sammen reflekterer de rundt verdien av å føre historien og familiens gang videre til barna våre, hvordan vi kan se våre forfedre i oss selv og hvorfor Monica mener vi må slutte å være så strenge med oss selv. Som hun sier så forfriskende fint:  Livet er for kort til å drikke vond vin, spise dårlig mat og å omgås kjipe folk»!
  Ukens annonsør: https://www.telia.no/ - finn abonnementet som passer deg og ditt behov

  • 58 min.
  Episode 97: Monica Sydgård - Alt for barna!

  Episode 97: Monica Sydgård - Alt for barna!

  Visste du at alle barn i Norge har en lovpålagt rett til å bli hørt? At alle barn har rett til skolegang og å bli behandlet som frie individer? Mye tar vi kanskje for gitt, likevel er det mye i alle barns hverdagsliv vi kanskje ikke vet eller tenker over at er en menneskerett.

  Monica har alltid hatt et brennende engasjement for rettferdighet og barnas liv, og jobber til daglig i Redd Barna og deres jobb med norske barn og ungdom. Oda blir overtaket over hvor ofte det forekommer brudd på rettighetene og hvor mange barn som ikke opplever å ha en trygg hverdag i lille Norge. Heldigvis har Monica konkrete råd og kloke refleksjoner rundt hvordan vi alle kan dra barnas rett ned i små skala til hvert vårt liv, slik at vi kan bidra til å både forebygge at bruddene skjer og være der for se som trenger oss.

  For mer informasjon om hva Redd Barna jobber med og konkrete tiltak: 
  www.reddbarna.no

  Oda leser dikt fra:

  • 58 min.
  Episode 96: Lars Halse Kneppe - Tenåringsliv

  Episode 96: Lars Halse Kneppe - Tenåringsliv

  Først da Lars hadde rundet tyve år forstod han at det hadde gått syv år siden han hadde snakket ordentlig med moren sin. Da hun gråt av glede for at han sa "hei" gikk det samtidig opp for ham hvor mye som hadde skjedd både inni og rundt han i tenårene som plutselig var over. Dette førte til at han utdannet seg til psykolog med et sterkt engasjement for ungdom og deres psykiske helse. Hva skjer egentlig med oss når vi entrer tenårene? Stemmer det at hjernen går litt i dvale? Hvorfor opplever mange foreldre at barna de nettopp hadde fått et tett forhold med plutselig snur ryggen til dem? Hva skal vi isåfall gjøre da? Lars og Oda vandrer gjennom tenårenes oppturer og nedturer, utfordringer og endringer i sinn og kropp. Oda overraskes gang på gang, Lars holder kursene og gir kloke refleksjoner og tankevekkende kunnskap om alt som skjer i en tenårings kropp, hode og hjerte.

  Lars har skrevet boka "I hodet på en tenåring - hva trenger ungdom fra foreldre":
  https://www.ark.no/boker/Lars-Halse-Kneppe-I-hodet-pa-en-tenaring-9788202587697

  • 1 u. 7 min.
  Episode 95: Hedvig Montgomery - Barneskoleårene

  Episode 95: Hedvig Montgomery - Barneskoleårene

  Overgangen fra å ha barnehagebarn til å se de små stå forventningsfulle og spente for å begi seg ut i barneskoleårene, oppleves ofte som like brå for både barna og foreldrene. Likevel er dette en periode i oppveksten vi verken snakker eller vet nok om. Hvordan skape nye hverdagsrutiner som funker for hele familien? Hvor mange aktiviteter skal de gå på? Hva med lekser, venner og lærere? Tenk om datteren min ikke liker det sosiale? Hva hvis sønnen vår ikke vil gjøre lekser? Hvem legger merke til hvis noe er galt?

  Om et år har Oda også plutselig et barneskolebarn. Det vekker mange tanker, spørsmål og følelser. Sammen reflekterer de om alt fra samliv i travle tider og verdien av å lære barna hva kjærlighet er, sterke følelser og hjernens utvikling hos barna, hvordan vi møter dem når livet blir utfordrende, gode rutiner og ikke minst; å skape trygge samtaler og relasjoner i hver gjeng og hverdag.

  • 58 min.
  Episode 94: Else Kåss Furuseth - Livet med og uten barn

  Episode 94: Else Kåss Furuseth - Livet med og uten barn

  Må man ta alle de store valgene i livet eller kan vi la de sveve forbi? Hva skjer isåfall da? Og, kan et liv uten barn være like fint og verdifullt som et liv med? Else liker at livet slår terningkast fire, og syns vi må bli bedre på å minne oss selv og hverandre på at livet vi lever er bra nok, selv om det ikke ble helt som forventet eller planlagt. Med Oda prater hun om TV-serien «Else: Om barn», om å ta valg og om at kjærlighet kommer i så mange ulike former. Oda kjenner på å ha rundet 30 år og hva det neste året vil bringe. Else ringer i tillegg Bjørn for å si hei, og litt til.

  Serien «Else: Om barn» ligger på DPlay og kan ses online der.

  I episode 35 av podkasten «Du er ikke alene»
  kan du høre Else og Oda om det å miste noen til selvmord og hvordan vi best mulig kan leve med det, og våge å vise omsorg.

  Boken «Else går til psykolog» anbefales varmt.

  • 1 u. 2 min.

Top-podcasts in Kind en gezin

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op