27 afleveringen

Missionen med podcasten er hjælpe dig med svar på og inspiration til, hvordan du opbygger et publikum og skaber en levevej af det, du elsker at lave.

Marketing To Go Rene Hjetting

  • Marketing

Missionen med podcasten er hjælpe dig med svar på og inspiration til, hvordan du opbygger et publikum og skaber en levevej af det, du elsker at lave.

  Bliv skarp på, hvad du vil

  Bliv skarp på, hvad du vil

  Min gæst i denne 27. episode af Marketing To Go er Dorthe Søgaard. Hendes hjertebarn er stress. Som selvstændig har hun siden 2010 hjulpet private med stress og klædt virksomhedsledere på til at agere i forhold til mennesker med stress.

  Hør hende fortælle om blandt andet:

  •at have både B2B- og B2C-kunder i forretningen
  •frihed som vigtig motivation til at blive selvstændig
  •overgangen fra fast job til selvstændig
  •udfordringerne de tre første år
  •de største øjeblikke i karrieren
  •glæden ved at øse ud af sin viden og hjælpe andre
  •det bedste råd til dig som selvstændig – nyopstartet eller erfaren

  Opbyg dit publikum

  Vi kommer også omkring min bog, Opbyg dit publikum, og hvordan Dorthe bruger den i sit arbejde. Ud over afsnit som fx dem om medlemsklubber, overskrifter, brug af tidslinje osv. er det især de første kapitler, Dorthe er inspireret af. Dvs. processen med at blive skarp på dit hvorfor (kap. 1) og spørgsmålet om, hvad din målgruppes pain egentlig er (kap. 2) – samt summen af det: at blive tydelig omkring, hvem du taler til, hvem der er dit publikum.

  Hvad er det, du vil?

  I alle faser af Dorthes karriere som selvstændig er der nemlig et spørgsmål, hun vender tilbage til igen og igen: Hvad er det, jeg vil – hvem og hvordan er det, jeg allerhelst vil hjælpe? Svarene på spørgsmålet ændrer sig fra de første år og til nu – både fordi hun som selvstændig naturligt bliver mere skarp på sin kerneforretning med tiden, og fordi hun personligt bevæger sig. Men spørgsmålet er vigtigt at stille i alle faser, både som nyopstartet og erfaren selvstændig.

  Hvis du havde uanede mængder af penge, ville du så gøre det samme, som du gør nu?

  Det ville Dorthe Søgaard. Hør hende her.

  • 30 min.
  Søger du efter job, når du er i tvivl om din indtægt som selvstændig?

  Søger du efter job, når du er i tvivl om din indtægt som selvstændig?

  Kender du det: Du finder et stykke papir og en pen frem og skriver din indtægt ned for de næste par måneder, fordi du skal overbevise dig selv om, at du har en fremtidig indtægt og kan give dig selv løn. Du sidder og laver overskrifter på papiret, over hvilke produkter du har, og hvad … Få resten her »

  • 6 min.
  8 gode råd når du skal afholde webinar

  8 gode råd når du skal afholde webinar

  For et par år siden begyndte jeg at afholde webinarer – både de åbne webinarer og de lukkede, hvor jeg inviterer et bestemt publikum. Jeg tror, jeg har begået alle de klassiske fejl, man kan! Her vil jeg dele min erfaring sammen med det, jeg har lært fra andre, så du sparer dig selv for … Få resten her »

  • 10 min.
  Spørg dine kunder

  Spørg dine kunder

  Er det altid de helt rigtige kunder, du får ind i din butik – altså dem, hvor der er et perfekt match mellem det, de søger, og det, du er allerbedst til og elsker at arbejde med? Er alle dine kunder yndlingskunder? – Og er der lige så mange yndlingskunder i din forretning, som du … Få resten her »

  • 20 min.
  Kend dig selv, og find dit hvorfor

  Kend dig selv, og find dit hvorfor

  Vi beskæftiger os med markedsføring, bliver vi hurtigt optagede af det, vi gerne vil sælge, hvem vi ønsker at sælge til, og hvordan vi kan markedsføre os over for dem. Kort sagt: vi bliver nemt optagede af det udvendige og de praktiske detaljer.

  Men dét er faktisk en sikker vej til mislykket markedsføring.

  Før du begynder at overveje, til hvem og hvordan du vil markedsføre dig, ja endda før du fastlægger, hvad du vil markedsføre, har du brug for at stille dig selv spørgsmålet:

  Hvorfor?
  Hvorfor gør jeg det, jeg gør? Hvad er min dybereliggende motivation til at drive min forretning?

  Hvis dit umiddelbare svar er: ”Jeg vil gerne tjene penge,” – så har du brug for at se dybere ind i dig selv. Det gælder også, hvis dit svar fx er: ”Jeg kan godt lide at lave det, jeg laver,” men her er du mere på sporet.

  Hvis du følger din følelse af godt at kunne lide det, du laver, og undersøger den nærmere, vil du på et tidspunkt finde ind til din dybere intention med at gøre det, du gør – dit hvorfor.

  Og det magiske punkt i en enkeltmandsvirksomhed opstår der, hvor det, du elsker at lave, og det, du ved noget om og er dygtig til, møder de mennesker, der er villige til at betale for netop det.

  Har du fundet ’dit hvorfor’?
  Måske føler du dig fuldt bevidst om, hvorfor du gør det, du gør? I så fald kan du teste dig selv lige her ved at svare på spørgsmålet:

  På hvilken måde ønsker jeg at vie mig til at gøre verden til et bedre sted at være?

  Hvis du kan besvare spørgsmålet, kender du ’dit hvorfor’.

  Er du usikker på dit svar, er der hjælp at hente her:

  1. Mærk efter, hvad du godt kan lide ved at gøre det, du gør. Mærk især efter det, der føles opløftende og meningsfuldt og er inspirerende for dig selv. Forsøg at forstå, hvori det opløftende består; hvorfor giver det dyb mening for dig?

  2. Spørg så dig selv, om det, der giver mening for dig, også bidrager med noget positivt til verden omkring dig? Er det en hjælp for dine kunder? Hvis svaret er ja, har du fundet dit hvorfor.

  3. Hvis du stadig er usikker på, om du har fundet dit hvorfor, kan du prøve at stille dig selv spørgsmål i stil med dem herunder, indtil du får nogle svar.

  Spørg dig selv, om det, du laver, fx:
  gør nogen glade?
  gør noget lettere for nogen?
  minimerer ressourceforbrug / spild af ressourcer?
  afhjælper/lindrer lidelse hos nogen?
  gør nogen klogere på noget, de har brug for at vide mere om?
  bringer fred med sig?
  skaber dynamik på områder, der trænger til bevægelse?
  stabiliserer noget i verden, som er godt, men sårbart?
  styrker nogen eller noget på en konstruktiv, opbyggende måde?
  er inspirerende for nogen?
  gør verden smukkere/skønnere?
  gør verden sjovere / vækker humor i andre?
  hjælper andre med at udfolde deres originalitet?
  hjælper andre med at forfølge det, de brænder for?
  hjælper andre med at føle sig bedre tilpas i verden?
  er en sag, som er værd at kæmpe for?
  Uanset hvor langt du nu er nået i forhold til at finde et svar, så hold spørgsmålet om dit dybereliggende motiv, dit hvorfor, åbent. Og gør det gerne til en vane altid at konsultere dit hvorfor – hvor klart eller vagt det end virker – når du skal tage beslutninger i din forretning.

  Hvis noget føles i overensstemmelse med dit hvorfor, er svaret JA – ellers er det NEJ!

  Dit hvorfor er tæt forbundet med din niche
  En anden vej til at finde dit hvorfor kan derfor være at undersøge, hvad andre inden for dit felt tilbyder, og overveje, om der er noget, der mangler, og/eller du kan gøre bedre.

  Hvis du fx er frisør og oplever, der er mange om buddet i dit lokalområde, så overvej, om der er en ubesat niche. Hvad med fx de mennesker, som af den ene eller anden grund ikke kan eller vil komme ned i en frisørsalon for at blive klippet?

  De kunder,...

  • 16 min.
  Podcast med passion

  Podcast med passion

  I 22. episode af Marketing To Go snakker jeg med Charlotte Heje Haase om ønsket om at blive et helt menneske, også på arbejdet – og den rejse, det ønske førte hende ud på. Som selvstændig laver Charlotte i dag podcast og skriver tekster – og underviser andre i at gøre det samme. Vi snakker … Få resten her »

  • 46 min.

Top-podcasts in Marketing

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op