64 episodes

Podden för dig som vill ha konkreta metoder och tips på hur du kan klara vardagen bättre när du har barn med adhd.

Funka med adhd-Jill&Gill Funka med adhd

  • Kids & Family
  • 5.0 • 1 Rating

Podden för dig som vill ha konkreta metoder och tips på hur du kan klara vardagen bättre när du har barn med adhd.

  #64 Anhörig till barn med adhd - Insikter som hjälper

  #64 Anhörig till barn med adhd - Insikter som hjälper

  Är du mormor, farbror eller vän till en familj med barn med adhd? Det här avsnittet är för dig som vill veta mer om vad diagnosen innebär, hur det kan vara att leva med barn med adhd och lite bakgrund till varför föräldrarna ibland hanterar barnen på ett sätt som kan väcka frågor.

  Som utomstående kan man undra varför de inte är tydligare, tuffare eller mer konsekventa. Varför får barnen använda skärm vid måltider? Varför är familjens hem en enda röra och hur kommer det sig att de plötsligt ställer in planerade utflykter?

  Välkommen till ett avsnitt som kan ge dig som anhörig eller vän till familjen nya insikter som hjälper.

  • 31 min
  #63 Sommarlov - skräckblandad förtjusning

  #63 Sommarlov - skräckblandad förtjusning

  Sommaren - fantastiskt skönt att slippa alla rutiner? Eller galet jobbigt för att det inte finns några rutiner?

  Vi har ofta höga förväntningar på sommarlovet, för barnen och tiden med familjen men hur kan vi göra för att få till det? För att det ska bli trevligt måste hela familjen orka.

  Jill som är hemma med två barn som har sommarlov nu samtidigt som hon jobbar hemifrån delar med sig av sina erfarenheter.

  • 25 min
  #62 Är du oense med din partner?

  #62 Är du oense med din partner?

  Är du och din partner oense om hur ni ska hantera barnen? När vi får barn med diagnos ställs föräldraskapet på sin spets. Och vi kan tycka helt olika om hur vi ska hjälpa barnen och vad som är det bästa att göra. Det är lätt att vi blir osams och all vettig kommunikation upphör - vi kör fast.

  Men kan vi öva oss på att vara oense? Och hur kan vi nå fram till vår partner på ett bättre sätt? Målet är ju att skapa ett starkt gemensamt föräldraskap för våra barns bästa. Här får du flera tips på hur du kan göra för att nå fram till din partner.

  • 22 min
  #61 Få det gjort!

  #61 Få det gjort!

  Har du också saker du vet att du borde ta tag i men du får det liksom inte gjort? Då är du nog som de flesta av oss. I det här avsnittet diskuterar vi varför är det så svårt och hur kan vi hjälpa oss själva att faktiskt får det gjort.

  Du får flera praktiska tips som kan hjälpa dig igång oavsett om det gäller veckoplaneringen, promenaderna eller att förbereda ditt barn inför svåra saker.

  Så börja med att lyssna på det här avsnittet och få det gjort!

  • 22 min
  #60 Viktigaste nycklarna för en tillgänglig skola -Joanna Lundin

  #60 Viktigaste nycklarna för en tillgänglig skola -Joanna Lundin

  Joanna Lundin är lärare, föreläsare och författare. Hon far runt i landet (i vanliga fall) och sprider goda exempel på hur skolor kan skapa ett lärande för alla.

  Vi diskuterar vad skolan kan göra, hur fjärrundervisningen kan ge värdefulla erfarenheter och hur lärarna kan skapa ett gott samarbete med föräldrar.

  "Jag som lärare får ta hand om någon mest dyrbara!" säger Joanna. "Med det som utgångspunkt kan vi skapa en god dialog."

  • 33 min
  #59 Triggar du ditt barns utbrott?

  #59 Triggar du ditt barns utbrott?

  I dagens avsnitt diskuterar vi det här med utbrott. Utbrott hos våra barn och våra egna utbrott som föräldrar. För det är inte alltid lätt att hålla huvudet kallt när det kommer till våra barn. Och de gör det inte alltid lätt för oss.

  Men vi har allt att vinna på att öva oss på att behålla lugnet och agera smart. Och inte minst, uppmärksamma alla de gånger vi faktiskt gjorde ett riktigt bra jobb i en pressad situation.

  Vill du kolla in medlemsklubben Funka med adhd-Vänner så hittar du den här: https://www.funkamedadhd.se/vanner/

  • 19 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Kids & Family

Listeners Also Subscribed To