18 episodes

Inspiration och hälsosamma tips från hälsonördarna på Holistic i samarbete med Petra Månström.

Hälsa kommer inifrån Holistic Sweden AB

  • Alternative Health

Inspiration och hälsosamma tips från hälsonördarna på Holistic i samarbete med Petra Månström.

  Avsnitt 18. Immunförsvaret och funktionsmedicin

  Avsnitt 18. Immunförsvaret och funktionsmedicin

  I avsnitt 18 ger Peter Martin sina bästa tips för att bibehålla ett starkt immunförsvar. Det och mycket mer väntar i poddavsnittet Immunförsvaret och funktionsmedicin.

  • 1 hr 12 min
  Avsnitt 17. Koll på sköldkörteln?

  Avsnitt 17. Koll på sköldkörteln?

  Sköldkörteln är involverad i en rad viktiga funktioner i kroppen, bland annat reglerar och balanserar den vår ämnesomsättning. Nära en halv miljon svenskar är diagnosticerade med sköldkörtelrubbningar - men mörkertalet är enormt. I det här avsnittet av Hälsa kommer inifrån får du lära dig tio vanliga symptom - och hur du själv kan lindra besvären. Gäst är Leif Östberg, näringsmedicinsk expert.

  • 57 min
  16. Med hjärtat i centrum

  16. Med hjärtat i centrum

  Närmare två miljoner svenskar drabbas varje år av hjärt-kärlsjukdom. I det här avsnittet av Hälsa kommer inifrån får du lära att upptäcka hjärtsjukdom, de fyra viktigaste sakerna för en god hjärthälsa och vilka två livsmedel du absolut bör undvika. Gäst är sjuksköterskan och psykoterapeut Inger Erland Tångring. 

  • 52 min
  15. Skadefri träning med Andreas Öhgren

  15. Skadefri träning med Andreas Öhgren

  Att få goda träningsresultat är inte synonymt med att träna hårt. Gäst i nya avsnittet av Hälsa kommer inifrån är elittränaren Andreas Öhgren. Han har tränat alltifrån NHL-proffs till OS-idrottare, och överst på hans priolista för hållbar träning kommer återhämtning. Själva träningen – den kommer på en tredje plats.

  • 50 min
  14. Fokus och flow

  14. Fokus och flow

  Så uppnår du flow på jobbet
  Att jobba hjärnsmart och hur vi tar oss till flow - det är ämnena för den här veckans avsnitt av Holistics podd Hälsa kommer inifrån. Gäst är Ellinor Ladenberg, som berättar hur vi blir bättre på att fokusera. Du får också veta de 4 stegen som leder till flow!
  Öka din prestationsförmåga med 500 procent
  Flow är ett tillstånd där vi tappar tid och rum, ett nästan mytiskt tillstånd som vi kanske hört att författare och elitidrottare hamnat i när de varit mitt i sin prestation. Men flow är ett tillstånd som finns inom räckhåll för oss alla. Och det kan vara värt att sträva efter. Förutom att våra må gott-hormoner peakar så ökar flow också enligt studier vår prestationsförmåga med fantastiska 500 procent.
  Jobba smartare, inte hårdare
  Ellinor Ladenberg är konsult och utbildare som bland annat föreläser och producerar utbildningar för Holistic. Hon har ofta haft högpresterande tjänster på högpresterande företag och noterade hur mycket sämre hon fungerade när det blev vanligt med laptops och mobiler.
  Hon blev konstant tillgänglig och jobbade mer – men blev allt tröttare och mindre skarp. Detta fick henne att fundera över hur vi kan jobba smartare och inte hårdare, mer i samklang med hur hjärnan fungerar.
  En maximal och stressfri arbetsdag
  Att jobba hjärnsmart innebär att stressa mindre och fokusera mer. Att prestera i sig är inte dåligt, men vi behöver tillåta oss regelbunden återhämtning för att kunna prestera på topp igen. Du har säkert hört uttrycket att det är i vilan det händer. En bit in i avsnittet förklarar Ellinor Ladenberg hur det kommer sig att vi presterar ännu bättre om vi vilar mellan arbetsuppgifterna.
  Missa inte hennes smarta tankar om hur vi kan lägga upp vår arbetsdag för att få maximalt gjort på ett smart och stressfritt sätt.
  Sluta multitaska
  Glöm det där med multitasking. Att vara i djup koncentration är en förutsättning för att kunna hamna i flow. Och flow är som sagt ett effektivt men också skönt och välgörande tillstånd.
  Vi hamnar i flow när koncentrationen är så djup att tid och rum tycks upphöra. Det beskrivs som ett extatiskt tillstånd där vi är utanför oss själva. Vi mår bra när vi är i flow, det är nämligen en cocktail av sköna signalsubstanser som samverkar för att vi ska hamna i tillståndet. Flow minskar också vår stress och ökar glädjen i att prestera.
  Ellinor själv strävar efter att vara i flow någon gång varje vecka och här berättar hon om de fyra steg som leder till flow. Missa inte heller hennes två viktigaste tips på hur vi gör för att hamna i det åtråvärda tillståndet!
  Metod för att träna ditt fokus
  För att kunna hamna i det åtråvärda tillståndet av flow behöver vi först kunna fokusera. Bara det är utmaning.
  Aldrig tidigare i historien har vi haft så mycket störande yttre stimuli. Enligt en studie som Ellinor refererar till blir vi störda cirka 90 gånger per arbetsdag, och de flesta av gångerna stör vi oss själva.
  Lägg till detta att vi är ”programmerade” att lätt upptäcka distraktioner för att kunna skydda oss från anfallande djur så förstår vi att det är en utmaning för oss att vara djupt koncentrerade! Det är alltså inte så konstigt att vi hela tiden får impulser att ge efter för mobilens dragningskraft eller de blinkande mobilnotiserna.
  Men det går att träna upp sin förmåga till fokus. Ellinor Ladenberg delar med sig av en metod där du stegvis ökar tiden då du koncentrerar dig, och ger också tips på hur du klarar att hålla fokus på arbetsplatser med öppna landskap.

  • 46 min
  13. Lymfan, det bortglömda systemet

  13. Lymfan, det bortglömda systemet

  Avsnitt 14 av podden Hälsa kommer inifrån handlar om lymfan – kroppens livsviktiga men bortglömda system. Lymfsystemet bekämpar infektioner, är viktigt för immunförsvaret och tar näring till cellerna. Gäst i avsnittet är lymfexpert Anders Lönedal som tipsar om 4 enkla sätt att hålla igång systemet. 

  • 50 min

Top Podcasts In Alternative Health

Listeners Also Subscribed To