17 episodes

En intervjupodd om ledarskap och projektledning inom Samhällsbyggnadsbranschen, med inriktning på Infrastruktur- och Anläggningsprojekt.

Infraprojektpodden Johanna Aalto

  • Careers

En intervjupodd om ledarskap och projektledning inom Samhällsbyggnadsbranschen, med inriktning på Infrastruktur- och Anläggningsprojekt.

  Carina Edblad, VD, Thomas Betong

  Carina Edblad, VD, Thomas Betong

  Nytt avsnitt ute och denna gången med Carina Edblad, VD på Thomas betong. Thomas Betong är den Svenska delen som ingår i koncernen Thomas Concrete Group. Thomas Betong är ett bolag som växt något enormt de senaste 10 åren där de bl.a. satsat mycket på just varumärket. Carina har ett intresse i samhällsbyggnad och har VERKLIGEN mycket kunskaper inom just detta område. Hon har en imponerande bakgrund, varav hela 25år inom Skanska i ett flertal olika typer av roller, ledande befattningar och ledningsarbete. Sedan 2011 har hon jobbat på Thomas betong och varit med i ett omfattande utvecklingsarbete, vilket vi kommer in på i avsnittet. Hoppas ni uppskattar det!

  • 47 min
  10. Fredrik Johnson, Avdelningschef Väg & vatten, Sigma Civil

  10. Fredrik Johnson, Avdelningschef Väg & vatten, Sigma Civil

  Vad innebär det att jobba med trafik i Saudarabien?Vilka är de största utmaningarna i projekteringsuppdrag kopplade till väg- och vatten och vad kan man göra för att tackla dessa?Detta och mycket mer går vi in på i dagens avsnitt då vi träffar Fredrik Johnson, avdelningschef på väg och vattenavdelningen på Sigma Civil i Göteborg! Fredrik delar med sig av sina erfarenheter, där han tidigare vid ett flertal tillfällen varit med och startat upp avdelningar inom anläggning, med inriktning mot väg, gata, vatten och trafik. Han fick även tidigt sin första ledande position och har därmed stor erfarenhet av ledar- och chefsskap. Men just trafik och trafiksäkerhet är något Fredrik har stora kunskaper i, där han bl.a. blev erbjuden en tjänst som trafiksäkerhetsspecialist i Saudarabien. Han berättar om tiden där och hur utmaningarna såg ut där jämfört med i Sverige. Sedan går vi givetvis in på ledarskap, hållbarhet och erfarenheter, arbetssätt och utmaningar i projekt!  

  • 40 min
  9. Kristina Rosén, coach och konsult inom projekt- och förändringsledning, Wenell

  9. Kristina Rosén, coach och konsult inom projekt- och förändringsledning, Wenell

  Kristina arbetar på Wenell, där hon bl.a. håller i utbildningar och coachar projektledare, team, chefer och medarbetare. Kristina driver även eget, Rosencoach där det är mer fokus på individen och coaching. Ett superhärligt samtal, och Kristina har ju även bott i Asien där hon bland annat lärde sig mandarin.  Så häftigt, jag skulle själv gärna tänka mig att bo och jobba utomlands under en period i livet. Jag tycker verkligen det är inspirerande och peppande att höra andra som har upplevt och gjort detta - Här kommer dagens avsnitt!Jag tror och hoppas byggbranschen kommer få mer av Wenell och liknande bolag som hjälper ledare, chefer, organisationer och projekt att bli mer effektiva, produktiva och skapa ett mer hållbart sätt att leda och verka. Mycket viktigt. Jag tar med mig mycket, bl.a. att  Ledarskap handlar om tydlighet, att sätta ramar, men också ge ansvar och befogenheter inom ramarna. Och variera ramarna. Sedan att tänka på att vid tuffa faser, då är det extra viktigt med kommunikation - Kommunicera som ledare för natt hjälpa gruppen framåt och i rätt riktning. Även det här med hur viktigt det är att ha högt i tak, alltså få alla att känna att det är lika ok att göra fel eller att man behöver mer tid eller hjälp för att kunna leverera eller komma framåt.Vill ni komma i kontakt med Kristina - då kan ni hitta henne och via wenell.se, rosencoach.se och Instagram RosenCoach. Nås lättast på kristinarosencoach.se och kristina.rosen@wenell.se

  • 1 hr 5 min
  8. Petra Offrell, Regionchef och Managementkonsult, Prolog Del 2

  8. Petra Offrell, Regionchef och Managementkonsult, Prolog Del 2

  Välkommen till den andra delen med Petra Offrell, regionchef på Prolog. I den här delen så är det projektfokus, dvs vi fördjupar oss i projekterfarenheter och vilka typer av projekt som Prolog jobbar med, utmaningar i projekten och som är viktigt att tänka på inför framtiden när det kommer till att effektivisera arbetssätt i projekt, men även i branschen som helhet. Sedan även hur hållbarhetsarbetet skulle kunna involveras i detta. Vad rollen handlar om och vad Prolog sysslar med, syn på ledarskap och ledarens roll i projektarbete, kommunikationsvägar samt begreppen partnering och samverkan var alla bitar vi gick in på i första delen.

  • 27 min
  8. Petra Offrell, Regionchef och Managementkonsult, Prolog Del 1

  8. Petra Offrell, Regionchef och Managementkonsult, Prolog Del 1

  I detta avsnitt träffar vi Petra som är regionchef på Prolog. Prolog är ett kunskaps- och managementbolag, som har inriktat sig på att effektivisera byggbranschen. Prolog har alltså fokus på att effektivisera byggandet och utvärdera samt implementera nyskapande metoder för ett mer hållbart samhällsbyggande.  Lean, Planering, Logistik och Samverkan - det är dessa fyra ben som Prolog hämtar sin inspiration och kunskap ifrån.  Jag tycker verkligen att Petra lyckas sätta ord på arbetssätt inom branschen och vilka nycklar som är viktiga till att skapa förändring och framgång i projekt och organisationer. Prolog håller även i utbildningar inom samverkan och partnering https://www.prolog.se/varens-kurser-i-samverkan-och-partnering/

  • 43 min
  7. Per Kullgren, Partnering- och samverkansledare Del 2

  7. Per Kullgren, Partnering- och samverkansledare Del 2

  Välkommen till den andra delen med Per Kullgren, partnering- och samverkansledare från Urkraft och driver även eget, Wermlands VA-konsult. Vad han gör i sin roll och vad dessa roller innebär de gick vi in på i den första delen. Här kommer vi ge oss direkt in i projektdelen, där Per bjuder på flera intressanta erfarenheter och insikter i hur vi idag bedriver projekt. Han ger bl.a. ett fint exempel av detta där organisationen och sätt att verka kan beskrivas som en valnöt. Vi kommer givetvis också in på hållbarhet och framgångsfaktorer

  • 35 min

Top Podcasts In Careers

Listeners Also Subscribed To