56 episodes

En podradioserie om reinkarnation, magi, astrologi, mörka gudinnor, alkemi, Atlantis, Egypten och en okänd Jesus.

Myter & Mysterier Myter & Mysterier

  • Philosophy
  • 4.6 • 11 Ratings

En podradioserie om reinkarnation, magi, astrologi, mörka gudinnor, alkemi, Atlantis, Egypten och en okänd Jesus.

  55. Lidandet

  55. Lidandet

  Det är en av mänsklighetens största gåtor – frågan om lidandet. När det känns som allra tyngst, när mörkret är som tätast, vad är det då som hjälper? Lidandet må vara ett mysterium, men det gör det inte alltid meningslöst. Den saken försöker vi undersöka i det här avsnittet.Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  http://www.myterochmysterier.se/wp-content/uploads/2015/03/MM55.mp3

  • 53 min
  54. Kunskap

  54. Kunskap

  Det talas ofta om att vi lever i en tid där det etablerade kunskapsbegreppet är ifrågasatt. Pseudovetenskap och andra alternativa synsätt anses hota det rationella tänkandet. Men vad döljer sig egentligen bakom ett sådant resonemang? I det här programmet undersöker vi ett mer mångsidigt sätt att se på kunskap, ett synsätt som kan göra det möjligt att förstå både andra kulturer samt forna tiders uppfattningar om vad världen är. Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  http://www.myterochmysterier.se/wp-content/uploads/2015/03/MM54.mp3

  • 1 hr 23 min
  53. Psykedelika

  53. Psykedelika

  Ruset och den mänskliga civilisationen hör samman. Många menar till och med att olika typer av sinnesutvidgande preparat kan ha bidragit till människans utveckling. Men i den hallucinogena drogen finns en stor fara. Du öppnar en dörr som kanske inte går att stänga.  Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)http://www.myterochmysterier.se/wp-content/uploads/2015/03/MM53.mp3

  • 1 hr 9 min
  52. Skaparkraften

  52. Skaparkraften

  Det finns en förmåga som bara människan har. Något väldigt naturligt, men samtidigt mystiskt. Det är en kraft som återfinns i konsten, magin och naturvetenskapen. Det handlar om att låta den inre världen ta form i den yttre. Det är också det här som skiljer människan från maskinen och kraftigt ifrågasätter idén om artificiell intelligens. 

  http://www.myterochmysterier.se/wp-content/uploads/2015/03/MM52.mp3

  Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 49 min
  51. Den ende guden

  51. Den ende guden

     Monoteismen kan ha ett annat ursprung än vad vi tror. I det här avsnittet undersöker vi den häpnadsväckande historian som binder samman det gamla Egypten med de bibliska berättelserna på ett sätt som får det att hissna.Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 1 hr 2 min
  50. Spöken

  50. Spöken

  Det är ett fenomen som människor vittnat om sekel efter sekel. Och än idag är det ett ämne som nästan alla har någon typ av erfarenhet av. Det är ett samtal som ofta uppstår sent på natten, som en viskning. Något väldigt märkligt, men samtidigt vanligt förekommande. I dagens program försöker vi reda ut vad allt det här kring spöken egentligen kan vara.  Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 1 hr

Customer Reviews

4.6 out of 5
11 Ratings

11 Ratings

Gurin123 ,

Alt i ett

Denne podcasten er både dyp og lett å lytte til; samtalene mellom Per og Erik flyter så godt, og deres tankespinn drar meg som lytter med gjennom alle deres innsiktsfulle teorier og interessante perspektiver. Jeg har lyttet til flere av episodene opptil flere ganger, og kommer nok til å fortsette å høre på dem, for jeg føler jeg utvider min egen horisont hver gang.

Takknemlig hilsen fra Norge!

N-J-S. ,

Bra, men med minus.

Bra podcast med interessante emner! Et stort minus er dog mye smattelyder fra munnen til Per og det trekker veldig ned. Kanskje mikrofonen er for nærme eller at det bør drikkes mer vann. Ellers bra!

Top Podcasts In Philosophy

Listeners Also Subscribed To