111 episodes

En podradioserie om reinkarnation, magi, astrologi, mörka gudinnor, alkemi, Atlantis, Egypten och en okänd Jesus.

Myter & Mysterier Myter & Mysterier

  • Kultur og samfunn
  • 4.5 • 28 Ratings

En podradioserie om reinkarnation, magi, astrologi, mörka gudinnor, alkemi, Atlantis, Egypten och en okänd Jesus.

  Det sista mysteriet

  Det sista mysteriet

  Vi har en stor nyhet att berätta!/Hälsningar Eric och Per

  • 20 sec
  109. Det sista avsnittet

  109. Det sista avsnittet

  Vi är framme vid slutet. Efter nästan hundrafemtio program och tio års samarbete är det dags att sätta punkt. Det här är det sista programmet.

  • 58 min
  108. Aristoteles

  108. Aristoteles

  Han är en av filosofihistoriens giganter, den store grekiske tänkaren som under medeltiden kort och gott gick under namnet Filosofen.  För kanske har ingen annan haft större inflytande på den västerländska kulturen än han. Det han skapade var något enormt, ett helt nytt sätt att tänka, kraftfullt, övertygande. Idag är vi så inbegripna i hans filosofi att vi knappt märker det.   Samtidigt finns det något djupt problematiskt här. För det kraftfulla innebar också en enorm begränsning som i långa loppet tömde världen på liv.   Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 1 hr 37 min
  107. Pythagoras

  107. Pythagoras

  Det sägs att han alltid gick klädd i vita tyger, att han bar en gyllene krans på sitt huvud och att hans gestalt sken av ett sällsamt ljus. Från ön Samos i den grekiska övärlden kommer en av antikens viktigaste filosofer och tänkare. En närmast mytologisk person, svårfångad i källorna men med en lära som hade förmågan att förändra människors liv. Och något säger oss att det är ett tänkande som även behövs idag, kanske mer än någonsin.  Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 1 hr 19 min
  106. Stoikerna

  106. Stoikerna

  De är idag mest kända för ett så kallat stoiskt levnadssätt, att inte beröras av motgångar, att stå stadigt vad som än händer.   Men denna filosofiska rörelse har rötter så långt tillbaka som 300-talet före Kristus, och var i både det gamla Grekland och det gamla Rom, en av de allra viktigaste idéströmningarna.  I dagens samhälle kan deras filosofi bli ett motgift, ett sätt att stå emot auktoritära tendenser och vår tids stora tankemässiga likriktning.Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 1 hr 13 min
  105. Mitt i kosmos

  105. Mitt i kosmos

   Efter två djuplodande program om grekisk mytologi stannar vi nu upp ett ögonblick för att reflektera över några spår som förekommit i de två senaste avsnitten. Det handlar om vad en myt egentligen är, och vad myter säger oss idag. Vi kommer också tala om vad vår jord faktiskt är för en plats. Kanske har de gamla berättelserna rätt. Detta är spelplatsen för det största dramat – den stora kampen mellan gott och ont. Vill du höra mer? Glöm inte att stötta serien via Patreon (patreon.com/myterochmysterier) eller Swish (123 565 3803)

  • 55 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
28 Ratings

28 Ratings

N-J-S. ,

Bra, men med minus.

Bra podcast med interessante emner! Et stort minus er dog mye smattelyder fra munnen til Per og det trekker veldig ned. Kanskje mikrofonen er for nærme eller at det bør drikkes mer vann. Ellers bra!

Marimaxx ,

Kjedelig

Utrolig kjedelig pod

Gurin123 ,

Alt i ett

Denne podcasten er både dyp og lett å lytte til; samtalene mellom Per og Erik flyter så godt, og deres tankespinn drar meg som lytter med gjennom alle deres innsiktsfulle teorier og interessante perspektiver. Jeg har lyttet til flere av episodene opptil flere ganger, og kommer nok til å fortsette å høre på dem, for jeg føler jeg utvider min egen horisont hver gang.

Takknemlig hilsen fra Norge!

Top Podcasts In Kultur og samfunn

Kontent AS & Acast
Svarttrost
Podme
PLAN-B & Acast
Manifest Media
BATONG MEDIA og Bauer Media

You Might Also Like

Det sista mysteriet
Föreningen Valv
Oknytt - Nordisk folktro & mytologi
Anekdot
Söndagsmysteriet Podcast
Sveriges Radio