300 episodes

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin och Viasat Hockeys reporter Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga.

NHL-timmen Linus Hugosson

  • Hockey
  • 4.9, 25 Ratings

Podden med de hetaste NHL-snackisarna. Linus Hugosson, hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin och Viasat Hockeys reporter Jonatan Lindquist tar upp det senaste från världens bästa hockeyliga.

  #300: Jubileum!

  #300: Jubileum!

  Det är jubileum i NHL-timmen! Nu firar podcasten med fullt fokus på världens bästa hockeyliga 300 avsnitt. Därför vigs en stor del av avsnittet åt tillbakablickar, minnen och highlights från de sex och ett halvt år som podcasten har existerat.

  • 1 hr 14 min
  #299: Fallgroparna med NHL:s comeback

  #299: Fallgroparna med NHL:s comeback

  Efter ett brejk är NHL-timmen tillbaka. I det 299:e avsnittet diskuterar Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist ligans planer på att återuppta och slutföra säsongen 2019/20 – man kanske framför allt de faror som lurar runt hörnet och riskerar att stjälpa upplösningen.

  • 58 min
  #298: Nya NHL-svenskar

  #298: Nya NHL-svenskar

  Så fort det nya transferavtalet mellan NHL och IIHF var underskrivet rasslade det till. Under onsdagen presenterades flera av NHL-klubbarnas kontrakt med svenska spelare. I det 298:e avsnittet av NHL-timmen tas det en närmare titt på dessa.

  • 1 hr 13 min
  #297: Den stora svenska fantasydraften

  #297: Den stora svenska fantasydraften

  Det är dags för draft! I senaste NHL-timmen hänger sig Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist åt en fantasidraft med målet att övertyga er lyssnare om att just de draftat det bästa svenska NHL-laget.

  • 1 hr 43 min
  #296: Spelarna som kan köpas ut

  #296: Spelarna som kan köpas ut

  I det 296:e avsnittet av NHL-timmen är det läsarnas frågor som står i fokus. Bland annat blir det en diskussion om utköpskandidater, hur årets draft ska anordnas – och vi får svaret på varför inte Peter Forsberg draftades tidigare än han gjorde 1991.
  Det har vällt in frågor till NHL-timmen sedan Linus, Uffe och Jonatan bad läsarna att styra innehållet i NHL-timmen. Några av dessa frågor utgör grunden för det 296:e avsnittet av podcasten.
  En stor diskussionspunkt kretsar kring huruvida det kan bli tal om så kallade "compliance buyouts" när röken har lagt sig efter coronakrisen. Efter NHL-lockouten 2012 tilläts nämligen NHL-klubbarna köpa ut två spelare per lag utan att det räknades mot lönetaket. NHL-timmen förutspår att klubbarna kommer att få samma möjlighet nu – vilket leder till spekulationer om vilka spelare som kan ligga pyrt till.
  Jonatan passar på att lansera en teori om att Tampa Bay Lightning kan bli tvungna att faktiskt köpa ut en eller rent av två kvalitetsspelare för att få det utrymme man behöver under lönetaket för att rymma Andrej Vasiljevskij nya kontrakt samt de kontrakt som Anthony Cirelli och Michail Sergatjev ska ha.
  DESSUTOM: * Hur ska NHL lösa draftordningen om inte säsongen kan slutföras?
  * Varför blev inte Peter Forsberg draftad tidigare än som sjätte spelare 1991? Philadelphia Flyers dåvarande scout Inge Hammarström besvarar frågan.
  * Är europeiska spelare fortfarande underskattade av nordamerikanska scouter?
  * Vilka spelare i NHL har bäst ledaregenskaper – och vilka svenskar är viktigast för sina lag ur det hänseendet?
  * Kan Linus och Uffe – för en gångs skull – lösa den här veckans upplaga av #lindquizen?
  Detta och mycket annat i det 296:e avsnittet av NHL-timmen!
   
  Innehåll
  7:15 - Vad händer på Svenska Hockeyförbundets kansli?
  14:38 - Hur ska draften gå till?
  31:25 - Intervju med Inge Hammarström
  39:08 - SHL-juniorer vs nordamerikanska juniorspelare, vilka har högst status?
  47:25 - Kulturbärare och svenska ledare i NHL
  59:47 - Vilka spelare kan köpas ut inför nästa säsong?
  1.12:38 - Vilka tröjnummer har flest poäng i NHL-historien?
  1.15:18 - Vad tar Jonatan i bänkpress, och vad väger Linus? NHL-timmen blir personlig.
  1.23:02 - Lindquizen
   
  Medverkande 
  Linus Hugosson 
  Jonatan Lindquist 
  Uffe Bodin 
  Inge Hammarström
  Kontakt 
  Maila NHL-timmen 
  NHL-timmens hemsida 
  NHL-timmen på Facebook 
  NHL-timmen på Twitter 
  NHL-timmen på Instagram
  Länkar till lyssning 
  NHL-timmen på Acast 
  NHL-timmen på Spotify 
  NHL-timmen på iTunes

  • 1 hr 33 min
  #295: Tidernas bästa svenska playoffprestationer

  #295: Tidernas bästa svenska playoffprestationer

  Foppa, Lidas, Alfie, Henke, Zäta eller EK65? Vilken svensk har stått för den mest imponerande slutspelsinsatsen i NHL-historien? Det är det som Linus Hugosson, Jonatan Lindquist och Uffe Bodin försöker bena ut i det 295:e avsnittet av NHL-timmen.

  • 2 hrs 5 min

Customer Reviews

4.9 out of 5
25 Ratings

25 Ratings

NHLanders ,

Bra jobba!

Meget bra NHL pod 👍

Thomas Br82 ,

Veldig bra!

Bra innhold, mange lange gode diskusjoner og akkurat passe seriøs pod, med fullt fokus på NHL! At dere tillater avsporinger gjør poden enkel å høre på, og unngår at dere fremstår som pretensiøs. Keep up the good work!

Top Podcasts In Hockey

Listeners Also Subscribed To