60 episodes

Podcast by Hillsong Sthlm Sisterhood

Sisterhood Podden Hillsong Sthlm Sisterhood

  • Christianity

Podcast by Hillsong Sthlm Sisterhood

  December-special

  December-special

  ” visst är livet ibland på liv och död, men vi måste ha kul under tiden, annars överlever vi inte.”

  Vem är Sisterhoodpoddens initiativtagare Lina Nielsen egentligen och hur ser hennes liv ut? Hur var det att växa upp som missionärsbarn? Går det att ha vänner när man är pastor och ledare för många människor? Vad bråkar hon och Andreas om och vad säger hon till sina barn varje kväll?

  I detta avsnitt får vi lyssna till Lina Nielsen som blir intervjuad av Vanessa Moreno om uppväxten i Kongo & Burundi, ledarskap, vänskap, framtidsdrömmar, livet med Andreas - ja, allt det vi undrar om henne!

  • 56 min
  Han skadar mig

  Han skadar mig

  ”Det första slaget kommer som en chock.” Vad gör man om man lever i en relation som präglas av psykiskt eller fysiskt våld? Hur ska man göra om man misstänker att en vän lever i en destruktiv relation? Och när ska man lämna sin partner som behandlar en illa? Våld kan se olika ut. Det kan handla om både psykiskt och fysiskt våld, om sexuellt våld, materiellt våld, ekonomiskt våld eller försummelse. När bör man lämna relationen? Och hur lämnar man? Lina Nielsen tar upp ämnet våld i nära relationer och ger värdefulla råd till både dig som är utsatt eller till dig som har en närstående som blir utsatt för olika typer av våld. I avsnittet träffar Lina även polisen Ellen som har arbetat med våld i nära relationer under 7 år. Hör henne berätta om ämnet och om den hjälp som finns för den som är utsatt. ”Rädda dig själv och dina barn.” Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt 020-50 50 50

  • 37 min
  PSYKISK HÄLSA

  PSYKISK HÄLSA

  PSYKISK HÄLSA by Hillsong Sthlm Sisterhood

  • 56 min
  Den Perfekta Kroppen

  Den Perfekta Kroppen

  "Skönhetsbranschen omsätter enorma pengar - på bekostnad av vår osäkerhet och känsla av otillräcklighet"

  Hur älskar man sin kropp? Lina Nielsen tar upp det svåra men otroligt viktiga ämnet - vår syn på kroppen. Vi får träffa Rebecka Blomstrand som har haft både anorexia och ortorexia, som är en fixering vid att leva hälsosamt. "Jag blev manisk, kunde gå mer än 2 mil per dag - utan problem". Hör Lina Nielsens råd om hur du lär dig älska din kropp. Förhoppningsvis kan detta avsnitt bli både till hjälp och en ögonöppnare, för du är unik och skapad med ett syfte och en mening. "För att vi ska må bra behöver alla delar av oss må bra."

  • 50 min
  Kärleken och döden

  Kärleken och döden

  Vad händer i kroppen när man sörjer någon som gått bort? Hur tar man sig framåt? Hur kan man hjälpa någon som sörjer? 

  I veckans avsnitt av Sisterhoodpodden tar Lina Nielsen upp ämnet som berör oss alla, döden. Vi får höra Helena Swärd berättelse om när hon förlorade sin man Anders i en olycka, en resa i sorg och förtvivlan men också i kärlek och hopp. Mitt i död och sorg finns det hopp. Bortom döden finns livet.

  • 58 min
  Girl Boss

  Girl Boss

  ”Jag omringar mig med människor som jag vet vill mitt bästa.”
  Vad krävs för att vara en GIRL BOSS? I veckans avsnitt av Sisterhood podden möter vi Silvia Kakembo som jobbar som politisk sakkunnig hos finansministern Magdalena Andersson. Hör Silvias tips kring hur du lyckas som ledare och hur du når dina mål. Och missa inte Lina Nielsens kloka tips kring hur du når din fulla potential som ledare!

  • 1 hr

Top Podcasts In Christianity

Listeners Also Subscribed To