11 episodes

"Skapligt" Är en podd av systrarna Fredrika och Rebecca, här avhandlas textilt skapande och framför allt stickning och sömnad.

Skapligt - En podd om stickning, sömnad och annat skapande Fredrika Holmberg och Rebecca Holmberg

  • Crafts
  • 5.0 • 1 Rating

"Skapligt" Är en podd av systrarna Fredrika och Rebecca, här avhandlas textilt skapande och framför allt stickning och sömnad.

  Avsnitt 11: Stickningens 1177

  Avsnitt 11: Stickningens 1177

  Avsnitt 11 är här och skapligt har återigen ett skapligt ljud. Halleluja. Freddan har fortsatt stickflow medan Beccas stickning snart är i behov av konsultation från stickningens 1177. Efter två specialavsnitt har vi tappat rutinen och fuck upsen och orgasmerna blandas hej vilt. Becca har fått användning för sina gamla, svettiga danst-shirts medan Freddans nästa projekt blir ett huckle eller en clownkrage. God lyssning och GLAD PÅSK!

  • 49 min
  Avsnitt 10: En skaplig frågelåda

  Avsnitt 10: En skaplig frågelåda

  Välkomna till avsnitt 10! Eller är det egentligen avsnitt 12? Vi har haft ett SKAPLIGT teknikstrul med podden och har fått slänga två avsnitt i papperskorgen. Nu är vi tillbaks med hull och hår, men tyvärr är ljudet fortfarande inte tipptopp. Vi hoppas att ni har överseende med det, så ska vi fortsätta nysta i tekniken. På tal om nysta! Det tionde avsnittet firar vi med att nysta i lådan med frågor som ni skickat in till oss. Vi tipsar om våra favorit garn och tygbutiker, vi gräver oss djupt ner i hållbarhetsträsket, tipsar och peppar kring att starta sitt första stickprojekt och så pratar vi om våra favoritmönster för sömnad. Vi har saknat er och hoppas att ni får en trevlig lyssning!

  • 1 hr 4 min
  Avsnitt 9: Nyårsspecial! – Ett år av fuck ups…

  Avsnitt 9: Nyårsspecial! – Ett år av fuck ups…

  2021 är här och så även årets första avsnitt från Skapligt! Vi summerar skaparåret 2020 och visionerar om skaparåret 2021. Vi konstaterar att 2020 inte var  stickningens år för oss utan ett år då fuck upsen avlöste varandra. Vi är peppade på svensk ull, att skapa kravlöst och blickar framåt mot vårt tionde (!) jubileumsavsnitt! God lyssning och fortsättning önskar systrarna Holmberg! 

  • 1 hr 4 min
  Avsnitt 8: En präktig orgasm

  Avsnitt 8: En präktig orgasm

  Finaste poddlyssnare! Det är mörka tider med stränga restriktioner och novemberrusk. Vi spelade in det här avsnittet innan de nya restriktionerna kom, men pratar om att hösten kan vara fin just för att den är lite mörk och stillsam. Det finns tid för tända ljus, vila och återhämtning. Vilket i sin tur resulterar i skaparflow! I avsnitt 8 är vi mer peppade på skapande än någonsin! Becca experimenterar  med gamla ingrodda danskläder och Freddan tycker hösten är som att åka på sanatorium. Vi planerar för ett jubileumsavsnitt och vill fira med er i avsnitt 10 genom att ha ett frågeavsnitt eller ett tema-asvnitt! Hojta gärna till vilket du tycker är roligast. Vi hoppas att vi kan ge dig lite inspiration och pepp i ett annars mörkt november.

  • 44 min
  Avsnitt 7 - En kemisk reaktion

  Avsnitt 7 - En kemisk reaktion

  Vi är tillbaks och så peppade på podd! I avsnitt 7 berättar vi om bravaderna vi gjort istället för att podda. Becca har förlöst bocken Bosse och Freddan har flyttat från en skog till en annan. Becca har börjat sy(!), skyller slarv på dålig karma och är nästan klar med sitt broderi. Freddan är skaparbakis, syr på ett projekt som Becca tycker är helt galet och stickar en sjukt lyxig jumper. Vi är så glada för att ni hört av er och önskat mer podd

  • 1 hr 16 min
  Avsnitt 6: Världens deppigaste påskris

  Avsnitt 6: Världens deppigaste påskris

  Sjätte avsnittet är här, likaså påsken och Corona. Vi pratar om det fina i att ha skapandet som en självklarhet i livet, växtfärgningar som gått åt pipsvängen och att vi hoppas på att fler kommer söka sig till skapande sammanhang. Becca har skapartorka, ska limma ihop 40 tusen papper och spår att systrarna Weststrand kommer rädda stickvåren. Freddan upptäcker att hon gjort en missräkning och bidrar med världens deppigaste påskris. Glad påsk önskar systrarna Holmberg!

  • 1 hr 2 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Crafts

Listeners Also Subscribed To