260 episodes

Podcast direkte fra Filmnørdens Hjørne, med masser af anmeldelser, nyheder og hygge-snik-snak. Hjørnets bagmand har en ligesindet filmnørd med i studiet, tænder for mikrofonen og ser hvad der sker. Rigtig god fornøjelse!

Filmnørdens Hjørne Filmnørdens Hjørne

  • TV & Film

Podcast direkte fra Filmnørdens Hjørne, med masser af anmeldelser, nyheder og hygge-snik-snak. Hjørnets bagmand har en ligesindet filmnørd med i studiet, tænder for mikrofonen og ser hvad der sker. Rigtig god fornøjelse!

  Cinemajour nr. 60 (Bombshell, The Call of the Wild, A Hidden Life, m.m.)

  Cinemajour nr. 60 (Bombshell, The Call of the Wild, A Hidden Life, m.m.)

  Tomrummet efter endnu en episk prisuddelingssæson kan være voldsomt, men vi holder hjulene i gang med en dejlige, dybtdykkende episode af Cinemajour. For tredje gang har vi besøg af en gæsteanmelder her i form af Per Juul Carlsen. Per er nok mest kendt for sine knivskarpe filmanmeldelser på Danmarks Radio, særligt i han eget radioprogram/podcast Filmland. Han er for det meste alene med sine film og sin mikrofon, men nu får han altså chancen for at boltre sig på Hjørnet og nyde både med- og modspil i vores samtalende anmelderformat. Det bliver hurtigt rasende hyggeligt.
  Vi anmelder Sonic the Hedgehog, The Call of The Wild, A Hidden Life, En helt almindelig familie og Bombshell, og vi kommer godt rundt i karakterskalaen... og får i øvrigt også diskuteret, hvor håbløst det egentlig er, at skulle koge en anmeldelse ned til et antal stjerner. De vante besætningsmedlemmer udgøres af Casper Christensen og Marie Diemer Bille. Rigtig god fornøjelse!
  Med venlig hilsen,
  Casper, Marie & Per

  • 1 hr 59 min
  Filmaften 9 - Batman Begins

  Filmaften 9 - Batman Begins

  Endnu engang inviterer Hjørnet dig til Filmaften – et live podcastkoncept i samarbejde med C More Danmark, der skal samle filmelskere over hele landet om samme film på samme tidspunkt. Hjørnet inviterer en gæst til filmaften. Vi optager podcast før og (især) efter filmen. Hele baduljen streames live på filmnoerden.dk/live, hvor I kan deltage live under optagelserne, chatte med os og stille spørgsmål undervejs.
  Denne gang er turen kommet til den moderne superheltefilms gudfader: Batman Begins. Ikke en film, der som sådan virkede som et jordskælv, da den havde premiere, men som efterfølgende har vist sig at få nærmest uoverskuelige konsekvenser for den globale filmbranche. Store ord, men det er lige her, lavinen af superheltefilm begynder at rulle, inden den opsluger alverdens lande, biografer og publikummer.
  Superheltegenren blev stort set lagt kollektivt på is i takt med at Batman-filmene blev værre og værre op gennem 90'erne. Efter et overraskende stort billetslag til hans genindspilning af Insomnia, lod Warner Bros. en lille, undseelige indie-instruktør ved navn Christopher Nolan prøve lykken med den kappeklædte hævner. Få skænkede det en tanke at netop han havde fået tildelt tøjlerne på et af den vestlige popkulturs største franchises, men fans var godt klar over, at der måtte være noget særligt i vente. Og resten er historie, som man siger.
  Dette superhelteklenodie af en film kræver naturligvis en ægte superheltegæst, så vi har tændt nørd-lyset på taget af Hjørnets studie og hidkaldt ingen ringere end Dennis Jacob Rosenfeld. Han har så tydeligt bevist sit værd som film-, tegneserie- og superhelteekspert i Podcast 184 (Den om hvad vi lærer af Marvel-film...). Nåja, og som med vært på podcasten Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast i 13 år. Med på sidelinjen er også aftenens chat-kaptajn Niels Paridon og hele miseren kommanderes af Le Redacteur, Casper C. Rigtig god fornøjelse!
  Med venlig hilsen,
  Niels, Casper & Dennis

  • 1 hr 23 min
  Cinemajour nr. 59 (Uncut Gems, Birds of Prey, Maria Månson, m.m.)

  Cinemajour nr. 59 (Uncut Gems, Birds of Prey, Maria Månson, m.m.)

  Der er stilhed før Oscarstormen på Hjørnet, men der kommer jo hele tiden nye film, så vi må lige larme lidt og få en Cinemajour på bordet for at stille skarpt på de bedste af dem. Ikke nok med det,  så har vi endnu engang gæsteanmelder på. Denne gang i form af Maria Månson, der i tomrummet efter lukningen af Filmselskabet nyder at sætte tænderne i nogle nye filmz. 
  Jannik har været en smuttur i Cinemateket til det halvårlige arrangement Film på vej. Filmpresse og -branche mødes på kryds og tværs over to timers præsentation af de kommende seks måneders danske premierefilm. Det er første gang Jannik er med, og han aflægger en farverig rapport, der giver gode idéer til, hvad vi (og I) skal holde øje med. 
  Men først og fremmest er dette en episode med gode film og KUN gode film... sådan da. Bundniveauet ligger på tre stjerner, og dem rammer vi kun lige akkurat. Der er med andre ord noget at se frem til, når vi anmelder Uncut Gems, Birds of Prey, Monos og Portræt af en kvinde i flammer. Rigtig god fornøjelse!
  Med venlig hilsen,
  Casper, Jannik & Maria

  • 1 hr 53 min
  Podcast 187 (Oscaropvarmningspodcast XI)

  Podcast 187 (Oscaropvarmningspodcast XI)

  Vores årlige oscaropvarmning skulle egentlig ikke være noget særligt - en lettere nedtonet affære ovenpå sidste års episke 10. Oscaropvarmningspodcast. Hhhhhhha! Vi er neturligvis endt med at producere vores længste episode nogensinde - ligesom sidste år. Vi er for første gang over seks timer. Vi forventer med andre ord ikke, at noget levende mennesker nogensinde vil høre episoden til ende, men hvordan er vi endt helt ude i podcast-stratosfæren med denne her?
  Jo, ser du. Vi har fire værter med hver deres afart af munddiarré, diskussion af 17 Oscar-film i fokus, forudsigelser i 24 Oscar-kategorier og interviews med Oscar-eksperter Lars B. Frahm og Kristian Frimann Brændgaard Enevoldsen og tonemester Peter Albrechtsen, der i år skal med til selve Oscar-uddelingen i Hollywood, fordi han har lavet lyd på den Oscar-nominerede The Cave. Sidst, men nok mest afgørende, så har vi et af de mest potente Oscarfelter i årevis, spækket med film vi for en gangs skyld faktisk er ret vilde med. Derfor 6+ timer.
  En hurtig indholdsfortegnelse:
  00:00:00 - Velkomst
  00:12:06 - Info om de 92. Academy Awards (MARIE)
  00:23:21 - Spørg Oscarhjørnet - Runde 1
  00:43:47 - Årets Oscarnominerede film - Del 1 (Toy Story 4, Smerte og ære, Judy, Honeyland, Harriet og The Two Popes).
  01:19:38 - Spørg Oscarhjørnet - Runde 2
  01:55:53 - Interview med Peter Albrechtsen om at være nomineret og skulle til Oscaruddelingen.
  02:04:49 - Årets Oscarnominerede film - Del 2 (Star Wars: The Rise of the Skywalker, Bombshell, Ford v Ferrari, Parasite, Marriage Story og Little Women)
  02:56:17 - Spørg Oscarhjørnet - Runde 3
  03:06:38 - Interview med Lars B. Frahm og Kristian Enevoldsen om årets Oscarudddeling
  03:15:17 - Årets Oscarnominerede film - Del 3 (Jojo Rabbit, Once Upon a Time in Hollywood, 1917, The Irishman og Joker)
  04:10:38 - Spørg Oscarhjørnet - Runde 4
  04:20:14 - Hjørnets Oscargæt
     - Visual Effects:    The Irishman
     - Costume Design:   Little Women
     - Makeup and Hair:   Bombshell
     - Original Song:   Rocketman/Elton John
     - Original Score:   Joker/Hildur Guðnadóttir
     - Production Design:   Once Upon a Time… in Hollywood
     - Sound Mixing:   1917
     - Sound Editing:  Ford v. Ferrari
     - Film Editing:  Parasite
     - Best Foreign Language Film: Parasite
     - Best Live Action Short Film: Brotherhood
     - Best Documentary Short Subject: Learning to Skateboard in a Warzone (If You're a Girl)
     - Best Documentary Feature: The Cave
     - Cinematography: 1917/Roger Deakins
     - Original Screenplay: Once Upon a Time… in Hollywood/Quentin Tarantino
     - Adapted Screenplay: Little Women/Greta Gerwig
     - Animated Short: Hair Love
     - Animated Feature: Klaus
     - Director: 1917/Sam Mendes
     - Supporting Actress: Laura Dern/Marriage Story
     - Supporting Actor: Brad Pitt/Once Upon a Time… in Hollywood
     - Lead Actress: Renée Zellweger/Judy
     - Lead Actor: Joaquin Phoenix/Joker
     - Best Picture: Once Upon a Time… in Hollywood
  06:00:07 - Afslutning
  Dine værter er Casper Christensen, Jannik Hansen, Marie Diemer Bille og Nikolaj Tarp. Rigtig god fornøjelse"
  Med venlig hilsen,
  Casper, Marie, Jannik og Nikolaj

  Cinemajour nr. 58 (Jojo Rabbit, Klovn - The Final, Sigrid Dyekjær, m.m.)

  Cinemajour nr. 58 (Jojo Rabbit, Klovn - The Final, Sigrid Dyekjær, m.m.)

  Måske fordi det er så længe siden sidste Cinemajour. Måske fordi vi har en gæsteanmelder med ombord. Måske fordi vi bare havde virkelig meget at snakke om. Faktum er, at Cinemajour nr. 58 er blevet en af de længeste vi nogensinde har optaget, men der ér også meget at snakke om og mange at snakke med.
  Filmanmelder Nanna Frank Rasmussen fra Politiken er nemlig med som gæsteanmelder. Det er egentlig et koncept vi har haft lyst til at afprøve i et stykke tid, men det har aldrig rigtigt passet ind. Nu har Niels Paridon imidlertid fået orlov fra Cinemajour (og bare rolig, KUN Cinemajour), så vi har en mikrofon ledig. Den bliver taget af Nanna i denne omgang og i de næste par Cinemajours kan I glæde jer til at høre både Maria Månson og Per Juul Carlsen anmelde sammen med os.
  Derudover bringer vi også første del af en utvivlsomt længere snak med producer Sigrid Dyekjær. Hun svingede forbi Hjørnet dagen efter hun og resten af hendes hold var blevet Oscarnomineret for dokumentaren The Cave. Det blev til en snak, der i høj grad fokuserer på netop The Cave, men også en diskussion af dokumentar-formens udfordringer både for filmskabere og publikum. En dødspændende snak, der fortjener meget mere plads, så når alt det der Oscar-gøgl er overstået, kommer Sigrid tilbage og fortsætter snakken.
  Sidst men ikke mindst har vi jo også en masse anmeldelser:
  Les Miserables (02-01)
  De forbandede år (09-01)
  Bad Boys For Life (16-01)
  De særlige (23-01)
  Dolittle (23-01)
  Klovn - The Final (30-01)
  JoJo Rabbit (16-01)
  Rigtig god fornøjelse!
  Med venlig hilsen,
  Marie, Casper & Nanna

  • 2 hrs 51 min
  Podcast 186 (GODZILLATHON!)

  Podcast 186 (GODZILLATHON!)

  Da Hjørne-redaktør Casper pludselig fik sin nyerhvervede bluray-udgivelse nr. 1.000 fra Criterion Collection ind ad døren, stod en ting pludselig klart for ham: "Hvis ikke ikke jeg ser disse 15 Godzilla-film i streg, så får jeg dem aldrig set." Således blev idéen om GODZILLATHON født og planerne blev hurtigt lagt.
  Fra lørdag d. 21 december kl. 12.00 skulle Casper og Hjørnevært og Kultkælder-vogter Niels Paridon se de første femten Godzilla-film ud i en køre. Med 10 minutters pause mellem hver film ville ekspeditionen være fuldendt d. 22. december kl. 11.55. Der var altså plads til 5 minutters forsinkelse på et døgn. 
  Hver pause skulle bruges på at optage mindst fem minutters lyd til denne episode, men derudover blev hele seancen også streamt live og uafbrudt på Facebook, så lyttere og nysgerrige kunne tjekke ind på ekspeditionen.
  Eneste ubrydelige regel var, at mindst en af Hjørneværterne skulle se film på samme tid. Således kunne den anden gå på toilettet eller forberede lidt mad i køkkenet undervejs.
  Derudover fik de to film-opdagelsesrejsende følgeskab af en række gæster/pacere, der kom med næring af både fysisk og social art. Lytter Thomas Borgstrup kom forbi med sushi til aftensmad, instruktør Ask Hasslebalch fulgte projektet helt ind i de mørke nattetimer og lytterne Benjamin Pedersen og Rikke Rimmer kom forbi med morgenmad søndag morgen.
  Du skal nu opleve disse 24 timer komprimeret ned på 2. Du vil blive ført ind i Godzilla-filmenes verden og få indtryk af, hvordan det er at se disse film en efter en efter en. Rigtig god fornøjelse!
  Med venlig hilsen,
  Casper, Niels & Godzilla

  • 2 hrs 13 min

Top Podcasts In TV & Film

Listeners Also Subscribed To