100 episodes

Kommunikationspoddens Max Landergård intervjuar Sveriges viktigaste människor i kommunikationsvärlden just nu.

Kommunikationspodden AB Storstad Medieproduktion

  • Management

Kommunikationspoddens Max Landergård intervjuar Sveriges viktigaste människor i kommunikationsvärlden just nu.

  Om Livsutvecklingens psykologi

  Om Livsutvecklingens psykologi

  När vi är barn vet vår omgivning ofta vart vi är på väg och hjälper oss att utvecklas i rätt riktning. När vi är vuxna är det inte lika säkert att omgivningen står och stöttar och hejar på. Vad gör det med vår psykologiska utveckling? 
  I avsnitt 100 av Kommunikationspodden är Kristina Elfhag gäst. Hon är psykolog och har skrivit boken Livsutvecklingens psykologi som plöjer igenom många områden av det människa medvetandet och hur världen sett på vår utveckling genom århundradena.
  Lyssna på hennes insikter i veckans avsnitt av Kommunikationspodden!

  • 51 min
  Så funkar nudging inom kommunikation

  Så funkar nudging inom kommunikation

  Vad är skillnaden mellan sludging och nudging - och vet vi när vi utsätts för det? Ida Lemoine, VD på Beteendelabbet gästar veckans avsnitt av Kommunikationspodden och berättar vad vi behöver veta om nudging inom kommunikation. 
  2017 tilldelades Richard Thaler nobelpriset i ekonomi för sin forskning om nudging. Begreppet spreds som en löpeld och har använts i alla olika sammanhang. Men vad är egentligen nudging och hur kan den på bästa sätt användas i kommunikation och marknadsföring? - Allt från ett ansökningsformulär till en cellprovskallelse. Hur ser den ut och hur kan den utformas för att nå dit man vill, säger Ida Lemoine som gästar Max Landergård i veckans avsnitt av Kommunikationspodden. 
  I vilka sammanhang av marknadsföring är nudging bäst? Vilka framgångsrika och misslyckade exempel finns? Lyssna på veckans avsnitt av Kommunikationspodden!

  • 25 min
  Hur går det för Sveriges Radio?

  Hur går det för Sveriges Radio?

  Politiker vill få bort dem, europeiska medier inspireras av dem och poddosfären utmanar. Vad tycker Sveriges Radio själva om hur det går? Veckans gäst i Kommunikationspodden är Olle Zachrison, chef för digital nyhetsutveckling.
  Det är en lång journalistisk bana som ledde Olle Zachrison till Sveriges Radio där han just klivit av jobbet som chef för Ekot och blivit ansvarig för digital nyhetsutveckling. Förutom flera år inom finans -och ekonomijournalistik lyfter han fram The Hay Days för Kanal 8, som en gång var en stor utmanare. - Åke Ortmark var ju med från början, och jag var på Finansnytt. Sedan började DI toksatsa och då blev det fart på MTG. Ett tag var vi upp till 48 journalister i Münchenbryggeriet, säger han. SD är lika stora som S för tillfället och det pratas inte bara där utan också från andra håll att skära ner på public service, hur märks det i huset? Och hur tänker SR i valet att att använda endast sina egna kanaler för att förmedla nyheter, eller externa kanaler där risken finns att hamna intill innehåll som man ogärna associeras med?
  Lyssna på resonemangen i veckans avsnitt av Kommunikationspodden. 

  • 40 min
  Om artificiell intelligens

  Om artificiell intelligens

  Den artificiella intelligensens intåg i vår vardag börjar ta sig i uttryck bland maskininlärda redigeringsprogram för video, intelligenta chatfunktioner och röstassistenter. AI ställer oss samtidigt inför större frågor, om vad som egentligen är intelligens och om det finns något som vi hos oss själva kan lämna över till den artificiella intelligensen att sköta. 
  Martin Ingvar är veckans gäst i Kommunikationspodden. Han är överläkare och professor i integrativ medicin vid Karolinska Institutet och nu också nyutkommen författare till boken tänkandets maskineri - när AI lär från hjärnan.
  - Det finns ett antal trick som evolutionen skruvat i vår hjärna som gör det möjligt att lösa intelligenta problem som vi i dag inte kan lösa med AI. Men jag menar att vi börjar nu se effekterna av att man börjar lära sig från hjärnan. AI-botar lär också av varandra. Jag tror att vi har en ganska bra förutsägelse om vad som kommer ske, säger Martin Ingvar. 
  Hur påverkar AI-utvecklingen kommunikationssektorn? Hur kommer våra säkerhetssystem påverkar nationellt och internationellt? Lyssna på veckans avsnitt av Kommunikationspodden!

  • 31 min
  Bästa säljteknikerna

  Bästa säljteknikerna

  Therese Hallberg inledde sin bana som mediesäljare. I dag hjälper hon företag att skaffa nya kunder. I veckans avsnitt av Kommunikationspodden med Max Landergård ger hon sina bästa säljtips. 
  - Det har blivit svårare att nå fram sedan de smarta telefonerna kom, säger Therese Hallberg. 
  Och hon har mycket att jämföra med. Från att ha inlett en framgångsrik säljkarriär som 20-åring på 1990-talet har hon gått från print och radio till att nu vara den som skaffar kunder åt kunder. 
  - Det första och andra mötet är det svåraste, men minst fem möten är viktigt för att verkligen ha en bra kundrelation, säger hon. 
  Och hur du ser till att skaffa det hör du i veckans avsnitt av Kommunikationspodden!
   

  • 40 min
  Vilken reklam är mest effektiv?

  Vilken reklam är mest effektiv?

  Veckans gäst är Mats Rönne. Han har varit europeisk mediechef på Electrolux och ordförande i Sveriges Annonsörers styrelse. I dag sitter han med i Outdoor Impacts kommitée och driver egen låda där han erbjuder strategisk rådgivning. 
  I dag är han här för att prata om effekten av reklam och vad som faktiskt funkar i en landskap där många saker snabbt förändras och många tror sig veta bäst när de egentligen famlar i mörker. 
  - Frågan om effekt har intresserat mig länge. Jag konstaterade att det nästa bara var jag från Sverige som deltog i en internationell konferens för 15 år sen om effekt, och det var väl där det började, säger Mats Rönne. 
  - Årets stora trend är att tolka kommunikationsutveckling genom insikter om vänster och höger hjärnhalva. Det var från början populärvetenskap, men vi kan se i dag hur vi kan se hur vi prioriterar information och vi är på väg mot det mer strukturerade, analytiska och detaljorienterade, säger Mats Rönne. 
  Vilka skulle du säga är de bästa mätverktyget för att undersöka huruvida en insats har drivit kännedom eller sälj? Balansen mellan varumärke och säljdrivande - hur ska man tänka där? Om man har en årlig budget på 100 000 i marknadsföring och verkligen behöver profilera sitt företag hur ska man tänka då?
  Hur samtalet utvecklas hör du i veckans avsnitt av Kommunikationspodden!

  • 44 min

Top Podcasts In Management

Listeners Also Subscribed To