24 episodes

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

Radio Mama Kristien Wollants

  • Kids & Family

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

  Kristien

  Kristien

  Eva Tuytelaers was te gast in de allereerste aflevering van Radio Mama. Voor de laatste aflevering van het tweede seizoen draaiden we de rollen om: zij kwam mij interviewen over mijn weg als mama doorheen de podcast. 

  • 1 hr 15 min
  Ontwikkeling van het brein

  Ontwikkeling van het brein

  In deze voorlaatste aflevering van het tweede seizoen heb ik Eva Kestens te gast. Zij is kinderpsychiater en werkt met emotionele en gedragsproblemen. Hoe verloopt de ontwikkeling van het brein? Wat is de invloed van stress en trauma? En waarom is het nuttig om als ouder die kennis te hebben?

  • 1 hr 19 min
  Temperamentvolle Kinderen

  Temperamentvolle Kinderen

  In deze aflevering bel ik met Eva Bronsveld. Zij is opvoedkundige en onderwijsadviseur en schreef het boek "Temperamentvolle Kinderen". Ze is zelf ook mama van drie kinderen met een vierde onderweg.
  Ze vertelt ons wat een temperamentvol kind moeilijk vindt, wat het nodig heeft en hoe we er als ouders en professionals op een ontspannen manier mee kunnen omgaan.

  • 56 min
  Josje

  Josje

  In deze aflevering heb ik Josje Huisman te gast. Voor haar boek "Goed bevallen?" sprak ze met verschillende experts over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ze wil graag andere vrouwen inspireren om hun eigen keuzes te maken. Hoe heeft ze haar eigen bevalling ervaren? Wat is hypnobirthing? En wist je dat je een orgasme kan krijgen tijdens de bevalling?! 

  • 45 min
  Eerste Hulp bij Kleine Kinderen

  Eerste Hulp bij Kleine Kinderen

  Wanneer moet je met je baby naar de dokter? Wat doe je als je kind een schoonmaakproduct gedronken heeft? Hoe moet je een jong kind reanimeren? En wat doe je als het zich verslikt of als er sprake is van verstikking? Huisarts Sofie Vanderoost is auteur van het boek "EHBK - Eerste Hulp bij Kleine Kinderen" en vertelt ons hoe we best reageren bij kleine en grote ongevallen.

  • 52 min
  Afgestemd Opvoeden

  Afgestemd Opvoeden

  In deze aflevering heb ik Jürgen Peeters te gast. Hij is psychotherapeut en auteur van het boek "Kinderen zijn geen puppy’s - De kracht van zelfsturing in opvoeding". In onze maatschappij ligt de focus vaak op korte termijn gedragscontrole, maar wat als we die focus nu eens zouden verleggen naar wat kinderen echt van ons nodig hebben om op te groeien? Jürgen legt ons uit wat hij bedoelt met afgestemd opvoeden.

  • 1 hr 30 min

Top Podcasts In Kids & Family

Listeners Also Subscribed To