8 episodes

En nyfiken Jakob träffar intressanta människor och får ställa ett gäng frågor!

Vem där? Jakob Ekbrant

  • Personal Journals

En nyfiken Jakob träffar intressanta människor och får ställa ett gäng frågor!

  7. Emil Wickman

  7. Emil Wickman

  Hallå där!Varmt välkomna till hösten och det sjunde (himlen)-avsnittet! Jag fick möjlighet att stifta bekantskap med en närvarande, vis, givmild, powerpoint-nestor - den genomtrevlige: Emil Wickman.Hans hem öppnas upp och historierna och tankarna löper om vartannat. Vi gör en dykning i tron, där teologistudier står på schemat. Hur är det att vara familjefar och bo i ett rum och samtidigt få lite egentid med tecknandet.Genomgående är den oupphörliga nyfikenheten, ”skrap-på-ytan”-perspektivet och värmespridning som verkar utgöra hörnstenar i Herr Wickmans anatomi.Från en innerlig stund till en mottaglig klanglåda.Väl mött!/Jhttp://itunes.apple.com/se/podcast/id1367674916 | http://www.acast.com/vemdarKontakt: vemdarpodden@gmail.com

  • 1 hr 10 min
  6. Michael Blum

  6. Michael Blum

  Hallå där!Vi har nu kommit fram till sextett-avsnittet - varmt välkomna!Jag fick stifta bekantskap med den oblyge, pratglade, expertslappande Roslagskännaren: Michael ”fler-strängs-lyran” Blum.Med Schweiziska anor och barndomslekar invid stegelbäcksrännan tog vi oss igenom en kavalkad av historier och ett idogt namnande. 40 år (i varierade uttryck) som aktiv underhållare, har Michael bl a. hunnit guidat glada norrmän på Saltkråkan. Hyllat jättar som Hasseåtage, Povel och Roslagens egne skald, Albert Engström. Deltagit vid både livets början i form av namngivningar men också funnits med i slutet som borgerlig begravningsförrättare. Gjort förhandsreklam till Allsång på Skansen, där hans karaktär skulle kunnat varit reklaminnehåll för en norrländsk pilsner. 
  Från en namnrik pratkvarnsstund till ett formidabelt lyssningsdon. Tack för att ni lyssnar!
  /J- http://itunes.apple.com/se/podcast/id1367674916- http://www.acast.com/vemdarKontakt: vemdarpodden@gmail.com

  • 1 hr 2 min
  5. Oskar Rödin

  5. Oskar Rödin

  Hallå där!Vi har nu kommit fram till Pentagon-avsnittet - välkomna!Jag fick stifta bekantskap med en fri, flummig, närvarande, energifylld fallskärmshoppande självläkningsguide: Oskar Rödin.Vi tog oss från en ö i Roslagen till höga tele-mastrar vidare genom djungeln i Amazonas, upp på bergsplatån i Peru och vidare in i medvetandet. Den ständiga strävan och närheten till naturen är en återkommande del i Oskars själsliga vandring. Älska-sig-själv, tillvaron, nuet och ungas förutsättningar är de eftersträvansvärda och att vårt intellekt inte sällan spelar en stor huvudroll i vår existens, vilket är den största utmanaren.
  Från en energirik själbalsamering till en lika tillmötesgående ljudkälla. Tack för att ni lyssnar!
  /Jhttp://itunes.apple.com/se/podcast/id1367674916http://www.acast.com/vemdarLänk till Oskars sida: http://www.loveandlighthealing.se/(Kunskapsbank)

  • 1 hr 16 min
  4. Mathias "Villfarelser" Leclér

  4. Mathias "Villfarelser" Leclér

  Varmt välkomna till Delta-avsnittet! Jag fick det stora nöjet att stifta bekantskap med en närvarande, ivrig, genuin och rollspelande tre-barns far: Mathias Leclér. Vi dök ner i allvaret och hittade upprinnelsen till Villfarelser, där stöttepelarna: ”ivrighet” och ”avsaknaden till tålamod” är ständiga följeslagare. I spontanitetens högborg bildas hans kompositioner. Ett ord kan vara ingången till slutresultatet, där humor och allvar står som tydliga fanbärare. Mardrömmen att bli igenkänd, det obekväma med dödens pockande och rymdens oändlighet. Från åskgudsgatan till en trivsam ljudmackapär.
  PS. Ursäkta för något svajigt ljud inledningsvis. Mycket nöje!/Jakobhttp://itunes.apple.com/se/podcast/id1367674916http://www.acast.com/vemdar
  Kontakt: vemdarpodden@gmail.com

  • 1 hr 13 min
  3. Tim Formgren

  3. Tim Formgren

  Färden rullar vidare och vår nästa hållplats är: avsnitt tre!
  Jag fick stifta bekanskap med en lugn, rar, och okomplicerad hundkär gitarrist i sin lediga hemmamiljö.Vi pratade om livet som musiker, både på turnén men också hur man pusslar ihop hemmasfären.En gammal katt, Hunden, Red Hot-trummisen och de entourage som Urban Cone har bakom sig, vilket är nästan lika många som antalet bofasta på Nordkoster.OCH, att Tim dedikerar stora delar av sin vakna tid åt bandet, vilket är lika givet som det är skört.Från ett avslappnat vasastanskt vardagsrum till önskvärd ljudkälla.Mycket nöje! Tack för att ni lyssnar!/JÖvrigt:http://itunes.apple.com/se/podcast/id1367674916http://www.acast.com/vemdarKontakt: vemdarpodden@gmail.com

  • 1 hr 9 min
  2. Carl-Petter Montell

  2. Carl-Petter Montell

  Då var det dags - andra vem där-avsnittet!Denna gång får vi möta; Carl-Petter, rollsättaren tillika drömmande framtida(!) regissör. Vi får stifta bekantskap med en genuin och serietokig man i sina bästa år som berättar om filmskapandet och delar av livets mörka men också ljusa stunder.
  http://itunes.apple.com/se/podcast/id1367674916http://www.acast.com/vemdar
  Från ett par stämband i södra Stockholm till adekvat ljudenhet - när du vill!Mycket nöje!
  /J

  • 1 hr 9 min

Listeners Also Subscribed To