17 episodes

Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska.

Nachrichten auf Deutsch UR

  • Education

Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska.

  2021-10-16

  2021-10-16

  Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi träffar aktivisten Jacob Heinze som tillsammans med fem andra hungerstrejkade i 27 dagar för att uppmärksamma klimatkrisen. Vi pratar om aktivism, den tyska nationaldagen och om förra veckans händelse då sociala medier låg nere i ett dygn. Sedan får vi höra Jacobs musikval "Das schöne Leben" med Steiner & Madleina.

  • 4 min
  2021-10-02

  2021-10-02

  Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi tar en titt på tysk politik och resultaten från förra helgens val där SPD tog hem valsegern. Sedan träffar vi Laura Schieritz, en 23-årig politiker som ställde upp som regional kandidat för partiet FDP i valet. Vi pratar om Lauras upplevelser under valet, om hur det är att vara ung politiker i Tyskland och om det kontroversiella högerpartiet AFD. Till slut presenterar Laura en av sina favoritlåtar av rapparen Kontra K.

  • 4 min
  2021-09-18

  2021-09-18

  Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Idag träffas vi artisten Yetundey från Berlin. Yetundey rappar och sjunger på tyska, engelska och franska. Vi pratar om hennes skapande, det kommande valet i Tyskland och en ny lag som bestämmer att influencers måste redogöra för betald marknadsföring i sin verksamhet.

  • 4 min
  2021-09-04

  2021-09-04

  Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Vi gästas av skateboardåkaren Lilly Stoephasius som deltog i OS i Tokyo där hon kom på nionde plats. Lilly är 14 år och Tysklands yngsta OS-deltagare någonsin. Hon berättar om sina upplevelser under OS, varför hon föredrar att träna i Malmö och om den kommande skolstarten. Sedan får vi höra Lillys låtval "Irgendwie anders" med bandet Tonbandgerät från Hamburg.

  • 4 min
  2021-05-15

  2021-05-15

  Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Med anledning av sommarens EM i fotboll gästas dagens sändning av svenska landslagsproffset Robin Quaison. I januari 2017 värvades han till tyska Bundesliga, klubben Mainz 05. Du får höra Robin i ett exklusivt tysk-svenskt samtal om vänskap, Bundesliga och Zlatan.

  • 4 min
  2021-05-01

  2021-05-01

  Nyheter från den tyskspråkiga världen på medelsvår tyska. Tysklands miljöparti Die Grünen har inför höstens val utsett Annalena Baerbock till sin kanslerkandidat. I de senaste opinionsundersökningar har partiet gått starkt framåt. För första gången i sin historia står de Gröna nu inför möjligheten att ta en politisk central roll i Tyskland. Dagens program gästas av Annalenas partikollega Steffen Regis.

  • 4 min

Top Podcasts In Education

You Might Also Like

More by UR