71 episodes

Chris Bajema presenteert een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen.

Man met de microfoo‪n‬ Chris Bajema

  • Arts
  • 4.7 • 10 Ratings

Chris Bajema presenteert een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen.

  Aflevering 54. Kill the cat

  Aflevering 54. Kill the cat

  In deze aflevering hoor je verhalen naar aanleiding van Kanarieboekje nummer 116 'Uw Hond als gezonde en prettige kameraad'. Hannah van 13 vertelt over haar imaginaire hond die een opmaat zou moeten zijn naar een echt exemplaar. Florine vertelt over haar hondje Kliko die een hekel had aan luchtballonnen en katten. Je hoort een veelvoorkomend verhaal over een gevonden hondje in een ver, ver land. En Dirk vertelt over zijn boxer die hem geregeld deed 'ridderen'. Heb je een verhaal bij het boekje 'Leer uzelf zwemmen' óf 'Prettig dansen leren', bel dan 3 woorden door naar: 084 8371282. Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 34 min
  Aflevering 3. In de maling (versie 2021)

  Aflevering 3. In de maling (versie 2021)

  Afgelopen week moest Wiek schoonmaakspullen meenemen naar school. Het bleek namelijk dat het schoonmaakbudget vanwege corona niet toereikend was voor de grote paasschoonmaak. Toen op 31 maart, de dag voor de schoonmaak, in de ouder WhatsApp wat gemor klonk werd er door een opmerkzame vader op de datum gewezen. En hij had ook nog wel een 1 aprilverhaal uit zijn eigen jeugd. Chris besloot dit verhaal op te nemen. En daarnaast was dit het ideale moment om aflevering 3 'In de maling' te herhalen.

  Het je een verhaal waarin een hond een bijzondere rol speelt bel dan 3 woorden door naar 084 8371282. Reacties kunnen naar: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 39 min
  Aflevering 53. Aangenomen/afgewezen

  Aflevering 53. Aangenomen/afgewezen

  Solliciteren is een zenuwslopende aangelegenheid. En daarom is het zo fijn dat we het Kanarieboekje hebben met de titel 'Met succes solliciteren'. In deze aflevering hoor je niet alleen een paar zeer bruikbare quotes uit het boekje, maar ook het verhaal van Kim over de keer dat ze ging solliciteren op een baan die ze helemaal niet ambieerde. Dirk vertelt over de keer dat hij in spijkerpak het hoogpolige Hilton hotel binnenliep om te kijken of hij zou worden aangenomen als verkoper van kopieermachines. Er is een gedicht van Ingmar Heytze en Anna vertelt over de bizarre opkomst van de bonsaiboompjeskweker. Tot slot is er de moeder van Chris die nooit hoefde te solliciteren, maar haar baan wel in rook zag opgaan toen ze ging trouwen.

  Heb je een verhaal bij het boekje 'Uw Hond als gezonde en prettige kameraad' bel dan 3 woorden door naar: 084 8371282

  Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 33 min
  Aflevering 52. Wat u van Engeland moet weten

  Aflevering 52. Wat u van Engeland moet weten

  Kanarieboekje 109, 'Wat u van Engeland moet weten', is aanleiding voor een kleine kennismaking met de Europese vrienden aan de overkant van de Noordzee. Paulien vertelt over een Engelse wandelvakantie waarin alle waardevolle familiepapieren werden verloren. Er is veel aandacht voor de problematische verhouding van kinderen en Britse campings. Dirk vertelt over zijn smokkelverleden en voor Anna eindigt een eenzame fietsvakantie in een waar paradijs.

  Heb je een verhaal dat past bij het boekje 'Met succes solliciteren' bel dan 3 woorden door naar: 084 8371282.

  Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 34 min
  Lock Down afleveringen 1-10

  Lock Down afleveringen 1-10

  Precies een jaar geleden begon Chris met zijn dagelijkse serie Lock Down. In de eerste tien afleveringen, die je nu weer kunt beluisteren, hoor je hoe hij op zoek gaat naar een vorm om dagelijks verhalen te delen. Na drie dagen gooit hij zijn fictieve aanpak overboord en gaat hij berichten hoe het aangepaste leven er in zijn eigen gezin uitziet. Daarnaast vraagt hij aan luisteraars om 3 woorden in te spreken met lockdownverhalen uit het verleden. Kortom: luister nog eens hoe ons leven er een jaar geleden uitzag.

  Heb je een verhaal rond Kanarieboekje Nr. 109 "Wat u van Engeland moet weten", bel dan 3 woorden door naar: 084 8371282

  • 2 hr 9 min
  Aflevering 51. De kunst van telefoneren

  Aflevering 51. De kunst van telefoneren

  In de aflevering rond Kanarieboekje 163 'De kunst van telefoneeren' hoor je hoe een 16 jarig meisje met bel-angst een bijbaantje neemt bij een callcenter. Daarnaast vertelt Kirsten over een huwelijksaanzoek in de verre Verenigde Staten en hoor je de moeder van Chris over de tegenslagen van Sinterklaas op weg naar haar ouderlijk huis.

  Heb je een verhaal rond het boekje 'Wat u van Engeland moet weten' bel dan 3 woorden door naar: 084 8371282.

  Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 27 min

Customer Reviews

4.7 out of 5
10 Ratings

10 Ratings

AnonymousReview2014 ,

Helemaal vanuit USA

Dit is een favoriet!! Heerlijk luisteren. Complimenten voor super leuke input gehele gezin. Lekker vrolijk makend zijn jullie allemaal.

Ineke8686 ,

Heerlijke podcast

Mooi opgezet met gevoel, humor en passie. Wonend in Amerika is dit voor mij echt genieten. Dank Chris!

Top Podcasts In Arts

Listeners Also Subscribed To