175 episodes

RO] Bine ai venit pe Katai Podcast, produs de Robert Katai - digital marketer si content strategist.

In acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentari si alte idei despre marketing si viata care te vor motiva sa-ti gasesti inspiratia sau echilibrul in viata personala sau profesionala.[EN] Welcome to Katai Podcast, hosted by digital marketer and content strategist Robert Katai.

Dig into the episodes to accelerate your growth as a marketer and human being. Learn from candid stories, personal experiences, and real-life experiments.

Katai Robert Katai

  • Business
  • 5.0 • 6 Ratings

RO] Bine ai venit pe Katai Podcast, produs de Robert Katai - digital marketer si content strategist.

In acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentari si alte idei despre marketing si viata care te vor motiva sa-ti gasesti inspiratia sau echilibrul in viata personala sau profesionala.[EN] Welcome to Katai Podcast, hosted by digital marketer and content strategist Robert Katai.

Dig into the episodes to accelerate your growth as a marketer and human being. Learn from candid stories, personal experiences, and real-life experiments.

  174 Cum să construiești un business sustenabil dintr-un newsletter – cu Victor Kapra

  174 Cum să construiești un business sustenabil dintr-un newsletter – cu Victor Kapra

  Am stat de vorbă cu nimeni altul decât Victor Kapra, jurnalist care și-a început cariera în presă imediat după Revoluție și care a ales calea freelancingului în anul 2008.  Autor al newsletterului Civilization, Victor împărtășește în acest episod insighturi despre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a crește un newsletter monetizabil: începând de la cunoașterea audienței tale și a tipului de conținut pe care îl preferă, până la mindsetul și abordarea necesară pentru a crește un astfel de proiect. În plus, povestim despre ce înseamnă să fii un jurnalist freelancer și despre modul în care funcționează actualmente jurnalismul din România.  Dacă ți-a trecut prin cap să pornești un newsletter, dar nu ai avut curajul încă, îți sugerez să dai Play și să asculți acest episod. 👇  Întrebări episod:

  * 01:38 – Ți-a părut rău că ai devenit freelancer?  * 02:49 – Ce regreți din vechea școală de jurnalism de pe vremuri?  * 06:02 – Crezi că mai există o șansă pentru presa românească să fie salvată?  * 11:46 – Care este profilul omului care citește un newsletterul tău?  * 14:33 – Cum ți-a venit ideea de a crea newsletterul?  * 18:49 – Crezi că newsletterul poate să fie snackable content?  * 30:20 – Cum crești un newsletter în România?  * 34:10 – Cât de greu este să găsești un concept bun de newsletter?  * 36:50 – Care ar trebui să fie un obiectiv setat de către cineva care vrea să creeze un newsletter?  * 39:50 – Crezi că în România ar fi loc pentru consultanți care să te ajute să crești un newsletter?  * 40:20 – Crezi că organizațiile ar trebui să aibă newsletter?  * 45:30 – Ce le-ai transmite celor care vor să creeze un newsletter?

  Idei principale

  * Odată ce acumulezi experiență și îți formezi un background într-o companie, dacă stilul tău de viață îți permite, mergi pe calea antreprenoriatului / freelancingului.  * O mare parte dintre oamenii care citesc newslettere vor poveste, storytelling, snackable content, prospețime, abordări noi și nu își doresc conținut complicat.  * Pentru a crește un newsletter în România, ai nevoie de: un concept bun, niște obiective prestabilite, să scrii bine și să alegi platforma potrivită.  * Dacă vrei să câștigi din newslettere, să ai notorietate și să trăiești din asta, fă-l în engleză, pentru că astfel ai șanse să te adresezi unei audiențe mai largi.  * Pentru a găsi un concept bun pentru un newsletter, trebuie să ai grijă să fie folositor pentru audiența ta, să fie viu, să ai competențe în nișa pe care o alegi și să îl promovezi.

  După cum vezi, pentru a crește un newsletter monetizabil, este important să te apuci de el cu un mindset de antreprenor. Sper că acest episod ți-a adus claritate și informații utile pentru a da startul unui nou proiect sau pentru a-ți crește newsletterul existent.

  • 49 min
  173 Cum te poate ajuta growth hacking-ul să construiești un business sustenabil – cu Raluca Radu

  173 Cum te poate ajuta growth hacking-ul să construiești un business sustenabil – cu Raluca Radu

  Am povestit cu Raluca Radu, fondator MTH, co-organizator GPeC, Country Manager Answear România și trainer în Digital Marketing despre ce înseamnă growth hacking-ul de fapt și cum poți să creezi pe baza lui strategii de marketing prin care construiești business-uri sustenabile.  Am discutat despre greșelile pe care le fac business-urile la început de drum, despre soluțiile alternative la care pot să apeleze, despre mindsetul de care ai nevoie pentru a crește o afacere, despre ingredientele secrete pentru o campanie de succes și multe alte insight-uri despre marketing și viață.  Idei pe care le-am discutat

  * 19:20 – Growth hakingul este mindsetul de ”nu am un buget, dar hai să văd totuși cum ajung la clienții mei”  * 29:15 – Pentru a stabili succesul unei campanii de marketing, este important să ai în calcul modul în care măsori lucrurile. Vrei ROI acum sau gândești lucrurile pe termen lung?  * 36:50 – Secretul pentru o campanie de succes este să înveți să te uiți la date și să ”trăiești” povestea sau produsul pe care îl promovezi.  * 49:40 – Dacă ești foarte directiv cu oamenii, riști să pierzi exact pasiunea și viziunea lor.  * 01:01:45 – Un business de servicii este un business de echipă.

  Întrebări episod:

  * 03:33 – De ce zici că există o frică de expansiune internațională în piața românească de e-commerce?  * 06:37 – Care sunt primii pași pentru a te extinde internațional?  * 18:50 – Ce înseamnă pentru tine growth hacking?  * 39:50 – Cât timp vă ia să aflați insight-urile consumatorilor pentru o campanie?  * 47:30 – Care este procesul tău creativ pentru videourile de pe canalul Digital Brunch?  * 57:55 – Poți să îmi dai un exemplu de brand pe care l-ai crescut împreună cu echipa ta?  * 59:12 – Care este următorul tău mare proiect?  * 01:01:30 – Ce trebuie să știe cineva care vrea să își deschidă o agenție de marketing?

  După cum vezi, marketingul este un stil de viață. 😌 Sper că acest episod ți-a adus noi perspective în ceea ce privește modalitățile prin care poți să promovezi un business și că te va motiva să faci și acțiunile acelea mici de marketing, care necesită efort și disciplină!

  • 1 hr 4 min
  172 Cum să crești copii buni și încrezători, îmbunătățind sistemul educațional cu Ruxandra Mercea

  172 Cum să crești copii buni și încrezători, îmbunătățind sistemul educațional cu Ruxandra Mercea

  Am stat de vorbă cu Ruxandra Mercea, CEO Transylvania College, fondator Spark Hybrid High School și Școala Încrederii, despre viață și despre provocările pe care le întâmpini în calitate de lider.  În acest episod povestim cu Ruxandra despre cum ne formează copilăria și relația cu părinții noștri, despre cum percepem fericirea și succesul, dar și despre ce înseamnă să fii liderul unei echipe care și-a propus să schimbe viitorul copiilor noștri prin a îmbunătăți calitatea sistemului educațional din România.  Întrebări episod:

  * 04:35 – Cum crezi că te-a modelat pe tine copilăria ta?  * 19:30 – Cât de greu a fost să preiei o poziție de leadership în contextul în care există un generation gap între angajați?  * 24:45 – Cât de greu ți-a fost să mergi pe urmele deja bătătorite?  * 38:42 – Cum arată succesul pentru tine în viitor?  * 46:52 – Tu cât de fericită ești acum?  * 49:50 – Cum ai reușit să treci de la task oriented la relationship oriented și care sunt pașii pe care i-ai făcut?  * 55:15 – De ce crezi că te apreciază colegii tăi?  * 57:55 – Cum definești performanța de acum în comparație cu ce era performanța acum 10 ani pentru tine?

  Idei principale

  * Părinții au o putere incredibilă de a influența viitorul copiilor lor prin relația pe care o au cu aceștia.  * Nu îi face celuilalt ceva ce nu ți-ar plăcea să îți facă ție.  * Școlile și grădinițele de stat au potențialul de a deveni niște spații primitoare, în care să creștem copii buni și încrezători.  * Bucuria vine atunci când îți dai voie să procesezi momentele grele.  * Întotdeauna vor exista oameni care nu sunt de acord cu deciziile tale, iar asta este ok.

  Nu știu cum ești tu, dar pentru mine acest episod a fost unul plin de insight-uri, atât pe plan personal, cât și profesional. Sper că și pentru tine! Don’t forget, sharing is caring!  Conectează-te cu Roxana

  * Website  * Linkedin  * Transylvania College  * Școala Încrederii

  • 1 hr 4 min
  Când îți cunoști clientul atât de bine încât marketingul devine o joacă: Mădălina Vasiu

  Când îți cunoști clientul atât de bine încât marketingul devine o joacă: Mădălina Vasiu

  Mădălina Vasiu este consultant de marketing și persoana din spatele Thinking Made Visible, podcastul care face viziblă gândirea invitaților săi.  Cunoscută și drept ”tipa cu avatarul de client”, Mădălina a creat un e-book foarte bine gândit, care ajută pe oricine să construiască un profil al clientului ideal într-un mod detaliat.  În episodul acesta povestim despre cum ajută avatarul afacerile să se conecteze cu audiența lor, care a fost procesul de gândire din spatele e-book-ului creat de Mădălina, care sunt cele mai importante întrebări de marketing pe care trebuie să le adreseze un antreprenor, hint-uri despre cum să te folosești într-un mod isteț de informațiile despre clientul ideal pentru a te conecta cu acesta și multe alte insight-uri despre podcasting și marketing.  Idei principale

  * Maturizarea este momentul în care înveți să îți vezi limitele și înveți cum să te folosești de ele.  * Banii sunt o consecință, nu un obiectiv.  * Cea mai importantă întrebare de marketing care să facă legătura dintre viziunea antrepenorului și audiență este: Ce problemă rezolv eu ca antreprenor cu afacerea mea?  * Din perspectiva de reason why, adică de ce cumpără un client un produs, întotdeauna este important să vorbești despre caracteristici și problema pe care o rezolvă produsul tău.  * Dacă te apuci să faci un lucru, fă-l bine, la cel mai înalt la care poți tu astăzi, în acest moment.

  Întrebări episod:

  * 05:19 – Cât de greu ți-a fost să pui pe pauză anumite proiecte?  * 09:39: Cât de obosită ar trebui să devii, ca să îți dai seama la ce trebuie să renunți pentru a avea un echilibru?  * 14:10 – Tu ai pe cineva care te ia la rost?  * 21:40 – Cât loc îți lași plictiselii?  * 25:40 – Cum arată un avatar de client?  * 28:45 – Cum ai ajuns să îți poziționezi acest framework de avatar?  * 53:32 – Podcastul tău face parte din proiectul avatarului de client?  * 01:02:00 – Ce ai schimba în Katai Podcast?  * 01:09:15 – Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit în munca ta?  * 01:16:34 – Cum ai termina acest episod?

  Conectează-te cu:

  * Facebook  * Instagram  * Website  * Podcastul Thinking Made Visible

  Acest episod a fost unul plin de insight-uri din viața de om de marketing și sper că informațiile pe care le-ai aflat să te ajute să îți îmbunătățești munca.

  • 1 hr 23 min
  170: De la zero la milioane de vizualizări: Cum a construit Dodo Mesaroș un business profitabil din TikTok

  170: De la zero la milioane de vizualizări: Cum a construit Dodo Mesaroș un business profitabil din TikTok

  Când vine vorba de content creation, poate fi o adevărată provocare să îți găsești stilul tău propriu.  Am povestit cu Dodo Mesaros, tipul acela mișto care face filmulețe gătind în natură, despre procesul său de a-și găsi un stil unic și diferențiator într-o nișă în care mai sunt mulți alți jucători, despre provocările pe care le-a întâmpinat și mindsetul pe care l-a abordat pentru a-și crește proiectul.

  @dodomesaros Ciorba de revenire e medicament.. e sfanta.. e fix ce trebuie, atunci cand trebuie, stii tu 😁 Varianta asta cu varza murata, perisoare, moare si hrean o stiu de la Mircea Groza, desi am mai divagat putin, dar mie asa-mi place, sa nu avem nu stiu ce reguli stricte in bucatarie, fiecare sa se bucure si sa faca fix cum ii place, dupa gust si fel 💫 Deseori prefer sa folosesc untura de mangalita de la @Mangalitza Food Art in loc de ulei. De ce? Pentru ca, dupa parerea mea, ii da un “touch” aparte, iti recomand sa incerci si tu. Daca vrei, nimic nu-i musai 😉 Asadar: varza murata, ceapa, untura de mangalitza, ardei de care ai, telina, pastarnac, patrunjel radacina (il bagi bucati mari ca-i destul de atos), morcovi, carne tocata, sare si piper, boia, ou, frunze de patrunjel si o piscatura de iuteala in compozitie, daca preferi picant, o legatura de cimbru. Apa si moare. Grija la sare, vezi si tu cat de sarata de moarea. Hrean proaspat razuit daca ai, daca nu din borcan. Frunze de patrunjel sau leustean la final. Hai, sa ne fie cu pofta si tihna, ori reveneala buna daca e cazul 😁 La multi ani 2023 🥂 #primadatapupic #mangalitzafoodart #wildcooking #openfirecooking ♬ original sound – dodomesaros  @dodomesaros Ma scuzati, imi era super pofta de o ciorba de fasole cu ciolan, servita in pita 🤷‍♂️ Clar cu ceapa rosie si o tuica pentru bunul mers al lucrurilor 😁 A fost putin mai complicat cu marimea ciolanului, dar m-am descurcat cumva. Niciodata ciolanul nu-i prea mult 😂 Asadar: ciolan afumat de casa, fasole pestrita sau de care ai. Ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei capia. Ulei, ceapa si faina pentru rantas, stingi cu bulion. Sare si boabe de piper. Un ardei copt la jar pentru un touch sensibil. Tarhon murat si daca vrei putin mai acru, mai pui niste otet din acelasi borcan. Paine cu cartofi, din aia batuta de casa💫 #primadatapupic #wildcooking #ciorbadefasole #fasolecuciolan #openfirecooking #romaniantiktok a title="fypシ" target="_blank" href="...

  • 1 hr 14 min
  169 Vânzătorii buni sunt cei care apreciază marketingul: Mihai Guran

  169 Vânzătorii buni sunt cei care apreciază marketingul: Mihai Guran

  Am văzut zilele trecute un meme funny despre relația dintre echipele de vânzări vs executive despre dep de marketing 😂  Marketing_Humor  În episodul acesta am povestit cu Mihai Guran, omul care a crescut o echipă de peste 150 de oameni de vânzări în cadrul Bitdefender (pe lângă multele realizări pe care le-a avut în cei peste 20 de ani de experiență), și am concluzionat că un om de vânzări cu adevărat bun este unul care apreciază marketingul.  Conform spuselor lui Mihai, să fii un om de vânzări cu adevărat bun este o artă și nu oricine se pricepe la asta: pe lângă cunoștințele de sales, este necesar să știi să asculți, să fii empatic și să fii un bun observator. Trebuie să știi cum să îi citești pe oameni, cum să identifici nevoile lor și să știi când să îți asculți instinctul.  Întrebări episod:

  * 02:49 – Cât de ”imposibilă” a fost misiunea de a crește o echipă atât de mare în Bitdefender?  * 08:10 – Cât de greu ți-a fost să recrutezi oamenii potriviți?  * 15:50 – Cum reușești să îi ajuți pe clienții tăi să traverseze barierele de comunicare și diferențele culturale în vânzările internaționale?  * 18:47 – Care este o lecție pe care ai învățat-o despre multiculturalism?  * 22:35 – Cât de greu este să setezi diferența dintre a vinde un beneficiu sau o caracteristică a unui produs atunci când pui pe masă vânzarea?  * 26:45 – Tu cum îți dai seama de ce au nevoie oamenii?  * 33:29 – Care sunt principalele red flaguri pe care clienții le văd la oamenii de vânzări care nu sunt onești?  * 38:30 – În calitate de vânzător, cum îți dai seama dacă există red flags într-un client?  * 57:35 – Tu ai un mentor?  * 01:00:15 – Cum reușești să rămâi la curent cu tot ce se întâmplă în industria ta?

  Idei principale

  * Vânzătorii buni sunt cei care apreciază marketingul.  * În business, curajul este ceva asumat, deoarece nu poți să prevezi totul de la început.  * Atunci când ai o echipă, pentru a-ți da seama că membrii tăi performează sau nu, trebuie să te asiguri că aceștia se află în contextul potrivit.  * Înainte de o vânzare, trebuie să fii pregătit, să îți faci un research, să empatizezi cu clientul și, din întrebări, să îți faci o idee în ce stadiu al vânzării se află.  * Ca om de vânzări, trebuie să pui multă etică în munca ta și să înveți cum să te conectezi cu potențialul tău client.

  Resurse

  * cartea Psihologia poporului român – Daniel David  * cartea Vânzări 2.0 – Adrian M. Cioroianu  * Harvard business review

  Conectează-te cu:

  * Linke...

  • 1 hr 8 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
6 Ratings

6 Ratings

Mario87 Medford ,

🎙Un podcast extraordinar🔥🔥

Felicitari pt acest podcast. Informatii ff utile💪. Recomand cu incredere tuturor.

Mircea Serediuc ,

Intrebari cu cap

Sub basca aia se afla intrebari interesante pe care Katai le pune tuturor invitatilor, iar asta face interesant fiecare episod, iar cand isi pune singur intrebari e si mai tare ca apar idei interesante ;)

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
Audioboom Studios
Vox Media Podcast Network
Dan Fleyshman
Money News Network
Sean Castrina