13 episodes

I podkastserien Akutt vil programleder Olav Brostrup Müller invitere relevante og interessante gjester til samtale om sykehuslokalisering, Lillehammer og andre nærliggende temaer.
Podkasten eies og produseres av Lillehammer kommune.

Akutt Lillehammer kommune

  • Government

I podkastserien Akutt vil programleder Olav Brostrup Müller invitere relevante og interessante gjester til samtale om sykehuslokalisering, Lillehammer og andre nærliggende temaer.
Podkasten eies og produseres av Lillehammer kommune.

  Hytteeier Niels Røine: - Man må ikke glemme turistene!

  Hytteeier Niels Røine: - Man må ikke glemme turistene!

  Niels Røine er hytteeier og tilbringer stadig mer tid på hytta i Hafjell. Han er blant dem som nå gjerne vil ha et ord med i laget når sykehus-kabalen i Innlandet skal legges.

  For har man egentlig glemt hytteeierne og fritidsbeboerne oppi det hele? Hvor er det egentlig av hytteeiere som Niels - folk som legger stadig flere helger til området, og som gjerne vil ha et tilfredsstillende sykehustilbud i nærheten - dersom ulykken skulle være ute, i skiløypa eller på søndagsturen.

  Hva vil det bety for hyttefolket og reiselivet dersom det største sykehuset mellom Oslo og Trondheim forsvinner?

  Akutt produseres av Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostup Müller. Mer informasjon kan du finne på https://jatilakuttsykehus.no

  • 27 min
  Øyer-ordfører Jon Halvor Midtmageli

  Øyer-ordfører Jon Halvor Midtmageli

  Hva koster det å legge ned et sykehus? Ikke bare i kroner og øre, men for hele samfunnet?

  Om kort tid blir det lagt frem en samfunnsanalyse om ny sykehusstruktur i Innlandet. En av dem som følger spent med på på den, det er Øyer-ordfører Jon Halvor Midtmageli. Han er gjest i denne episoden av Akutt.

  ---

  Programleder for Akutt er Olav Brostrup Müller. Podkasten er produsert av Lillehammer kommune. Mer informasjon finner du på https://jatilakuttsykehus.no. 

  • 23 min
  Forfatter Christer Mjåset

  Forfatter Christer Mjåset

  Denne uken er det forfatter Christer Mjåset som gjester Akutt. Han har skrevet mange bøker, blant annet "Verdens eldste mann er død". Handlingen i den boken er lagt til nettopp sykehuset på Lillehammer.

  Hvorfor det, tro? Det får du svar på i denne episoden!

  Akutt er en podkastserie fra Lillehammer kommune, og er en del av kampanjen "Ja til akuttsykehus på Lillehammer". Mer om kampanjen kan du finne på https://jatilakuttsykehus.no. 

  • 18 min
  André Winje Arntzen fra SpareBank 1 Gudbrandsdal

  André Winje Arntzen fra SpareBank 1 Gudbrandsdal

  Denne uken er det samfunnskontakt André Winje Arntzen fra Sparebank1 Gudbrandsdal som gjester podkastserien Akutt. Han er helt klar på at saken om sykehusstruktur i Innlandet, og akuttsykehuset på Lillehammer, angår langt flere enn bare helsearbeidere.

  Vil du vite med om kampanjen Ja til akuttsykehus på Lillehammer? Besøk nettsiden https://jatilakuttsykehus.no. 

  Podkasten produseres av Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostrup Müller.

  • 24 min
  Overlege ved Rikshospitalet Christian Lund

  Overlege ved Rikshospitalet Christian Lund

  Visste du at Lillehammer sykehus har den eneste nevrologiske avdelingen i hele Innlandet? Og gjennom årene har man klart å bygge opp et helt unikt slagsenter.
  - Det å bygge ned et slikt kompetansemiljø, det kan skje på en uke. Det å bygge det opp, viser vår erfaring og internasjonal forskning, kan ta 5-10 år, sier Lund.
  Hele intervjuer med Lund hører du i episode 8 av podkastserien Akutt, som du kan finne i de fleste podkastapper, eller ved å bruke avspilleren nedenfor.
  Akutt er en podkast fra Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostrup Müller.
  Mer informasjon finner du på https://jatilkuttsykehus.no. Vil du komme i kontakt med oss? Send e-post til post@jatilakuttsykehus.no. 

  • 22 min
  Samfunnsforsker og forfatter Svenn Arne Lie

  Samfunnsforsker og forfatter Svenn Arne Lie

  Denne uken er det samfunnsforsker og forfatter Svenn Arne Lie som gjester Akutt.

  Vi står foran en viktig beslutning for Innlandet. Hvor skal akuttsykehuset plasseres? Hvor skal det elektive sykehuset plasseres? Og hva med de lokalmedisinske sentrene?

  - Det jeg tror er veldig viktig for å forstå hva som foregår, det er forskjellen på et helseforetak og et sykehus. Om man ikke forstår den forskjellen, så kan man ende opp med å kjempe kamper man er nødt til å tape, sier Svenn Arne Lie.

  Lie drar også gjennom den endringen som har vært i sykehus-Norge de siste to tiårene. Med helseforetaksmodellen har vi gått bort fra politisk styring - som på ingen måte var perfekt, som han selv sier, til å få en annen styring. 
  Mer om dette hører du i episode 7 av Akutt!

  ---

  Akutt er en podkastserie fra Lillehammer kommune. Programleder er Olav Brostrup Müller. Mer om podkasten og om kampanjen "Ja til akuttsykehus på Lillehammer" finner du på https://jatilakuttsykehus.no.

  • 28 min

Top Podcasts In Government

Listeners Also Subscribed To