50 episodes

Првата и единствена редовна ТВ-емисија на македонски јазик од еден странски медиум. 


Погледнете MP4 | WM

Newsflash - Voice of America Voice of America

  • News

Првата и единствена редовна ТВ-емисија на македонски јазик од еден странски медиум. 


Погледнете MP4 | WM

  • video
  Newsflash - мај 29, 2020

  Newsflash - мај 29, 2020

  Вонредна состојба во Минеаполис поради насилните протести поттикнати од смртта на афро Американец при полициско апсење.

  • 11 min
  • video
  Newsflash - мај 28, 2020

  Newsflash - мај 28, 2020

  Во САД правилата за гласање по пошта и во отсуство се во фокусот на политичката битка поттикната од коронавирусот.

  • 10 min
  • video
  Newsflash - мај 27, 2020

  Newsflash - мај 27, 2020

  Отпуштени полицајците вмешани во смртта на афро Американецот кој почина при апсење.

  • 11 min
  • video
  Newsflash - мај 26, 2020

  Newsflash - мај 26, 2020

  Колку Македонци има во Соединетите Држави? Во тек е попис на населението.

  • 10 min
  • video
  Newsflash - мај 25, 2020

  Newsflash - мај 25, 2020

  Пандемијата имаше неочекувано позитивен ефект врз животната средина. Луѓето помалку загадуваат, но останува да се види дали ова ќе продолжи и по завршувањето на рестрикциите.

  • 10 min
  • video
  Newsflash - мај 22, 2020

  Newsflash - мај 22, 2020

  Очекувања за новата пост-ковид реалност: Состаноците во живо во канцеларија можеби ќе заминат во историјата

  • 11 min

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by Voice of America