236 episodes

13 év angliai tapasztalattal rendelkező, immáron ismét Magyarországi székhelyű családi podcast hallgatókat keres. Laza hangulat, kötetlen társalgás és jó humor adott.
Leveleket a #mindenkiabarátunk jeligére várjuk a szerkesztőségbe!

Szín Folt Caf‪e‬ Lehi és Lehiné

  • Comedy
  • 4.8 • 6 Ratings

13 év angliai tapasztalattal rendelkező, immáron ismét Magyarországi székhelyű családi podcast hallgatókat keres. Laza hangulat, kötetlen társalgás és jó humor adott.
Leveleket a #mindenkiabarátunk jeligére várjuk a szerkesztőségbe!

  E227 - Vendégsében a Kanada Banda

  E227 - Vendégsében a Kanada Banda

  A mai adás története ott kezdődik hogy ebben https://www.szinfoltcafe.hu/e222 az adásban beszéltünk hosszasan az iskolai nehézségekről, majd a https://kanadabanda.com/ podcast egyik showrunnerje Lázadó írt nekünk egy hosszú levelet a témában, amire mi nemes egyszerűséggel az válaszoltuk hogy erről beszéljünk inkább adásban. :D
  Több nem is írok, álljon itt Lázadó levele volan vezetőnek a beszélgetéshez.


  "Nehéz lenne titkolnunk, hogy az általatok eddig elmondottak alapján számunkra úgy fest a kép, hogy csúnyán ki lett tolva szegény gyermekkel... nem mondom, hogy a mindent tudás birtokában vagyunk, mert nem vagyunk, a véleményünk az általatok elmondottak alapján formálódott ilyenné. Nem akartuk azt mondani, hogy "mi megmondtuk", mert nem mondtuk meg, csak gondoltuk. Sejthető volt, hogy ennek ez lesz a vége - mondjuk mindezt rokoni/baráti elbeszélések alapján, a magyar oktatás anomáliáiról szóló internetes cikkek és riportok alapján.
  Véleményem szerint a magyar oktatásban, a magyar iskolarendszerben semmi sem változott 1999 óta, én ekkor érettségiztem le és kerültem ki a kötelező részvételt követelő magyar oktatási rendszer alól (az önként vállalt egyetemi képzést nem hoznám ide, az már nem gyermekkori, hanem felnőttkori történet és mint írtam, önként vállaltam, saját zsebből fizettem). Ha mégis változott volna valami, akkor az nem a jó irányba történt. Nem arról beszélek, hogy van online napló, ellenőrzőkönyv, vagy hogy akár már email-en is lehet kommunikálni a háziról a tanárral (pre-covid időkről beszélek), mert eme technológiai változás, fejlődés mindenhol a rendszer része.
  Előre leszögezem, hogy anno nekem is voltak olyan tanáraim, akik minden nap erőn felül teljesítettek, akiknek jó volt ott ülni az óráikon, akiket a 10. és a 20. évfordulós érettségi találkoztóra is örömmel meghívtunk, mert őket annak idején is tiszteltük és szerettük!
  De! Az iskola szellemisége, a tanárok képzése és oktatása, fejlesztése, a ("Nemzetthy" Alap) Tanterv tartalma pontosan ugyanúgy nem ér semmit sem, mint ahogyan nem ért semmit a 80-as évek végén, vagy 90-es években. Nagyon szomorúnak tartom, hogy a mai gyerekek is ugyanazt kell átéljék, mint amit mi is átéltünk annak idején. Többségében a napi munkától, a bizonytalan jövőtől stresszes, a tanári pályára alkalmatlan, előadóként, nevelőként tehetségtelen, pedagógusnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető emberi lények oktatját a magyar ifjúságot. Pontosan ugyanez volt a helyzet annak idején nálunk is, a mi időnkben, az általános iskola felső tagozatában és a középiskolában!
  Éppen ezért kellett annak idején egy nehéz és felelősségteljes döntést meghoznunk, amikor a külföldre költözés lehetősége felmerült! Nem önzésből választottam Kanadát, hanem feleségemmel közös döntés volt, hogy megpróbáljuk újrakezdeni az életünket Kanadában. Már akkor, 2013-ban is tudtuk, hogy nincs rükverc. A kanadai billentyűzeten (he-he, a vicces IT-s vicces hasonlatai) nem lesz Escape billentyű, ha valaha is "hirtelen" kell cselekedni, akkor is csak arról lehet szó, hogy előre "menekülünk", de meghátrálás, a dolgok visszacsinálása nem lehet és nem lesz opció! És ez azóta is így van. Vannak nehézségeink, nem tagadom, hogy nincsenek, bőven kijut a megoldandó feladatokból, a nehézségekből a kelet-európai bevándorlónak, hiszen mindenki a maga szintjén nyomorog.
  Csak hát az nagyon nem mindegy, hogy a "nyomorgás szintje" a vízfelszín és a béka segge alatt van -- vagy azért ha nyakig is állsz a vízben és lökdösnek a hullámok, leér a lábad és biztosan állsz a vízfenéken.
  Szűk családi és baráti körben több általános iskolás gyerm

  • 1 hr 41 min
  E226 - Laposa-gate

  E226 - Laposa-gate

  E heti témáink:  WallStreetBets https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/
  Én betét nélkül menstruálok https://wmn.hu/wmn-egszsg/54312-mas-elengedett-kezzel-biciklizik--en-betet-nelkul-menstrualok
  Yazio https://www.yazio.com/en
  Laposa kiesett a pikszisből https://24.hu/belfold/2021/01/27/mtu-egyedi-tamogatas-balatoni-kor-laposa-bence-guller-zoltan/
  Önfenntartó közösség Costa Ricában, https://www.netflix.com/hu-en/title/80230601
  Special Guests: Dani and Évi.
  Support Szín Folt Cafe

  • 56 min
  E225 - A "kócs" mint szitok szó

  E225 - A "kócs" mint szitok szó

  E heti témáink:
  Brass Birmingham
  Bezzeg a svédek - https://bezzegasvedek.wordpress.com/2013/05/19/a-sved-orszagimazs-es-az-eurovizio-2013/
  Timi az árnyékban - https://arnyekpodcast.hu/post/638185884098969600/n%C5%91k-az-%C3%A1rny%C3%A9kban-veiszer-alind%C3%A1val
  Coaching - https://halottnakacoach.blog/bemutatkozas/
  Crown
  ... és még egy csomó minden :D
  Special Guest: Bán András.
  Support Szín Folt Cafe

  • 1 hr 36 min
  E224 - Mi a különbség a vakcinák között?

  E224 - Mi a különbség a vakcinák között?

  E heti témáink:  Átfogó COVID körkép a frontovnalról
  A vakcinák átbeszélése
  Mentsük meg a magyar kutyafajtákat
  Mount Everest
  háziorvos
  társasjáték
  Mandalorian
  Special Guest: Empe.
  Support Szín Folt Cafe

  • 1 hr 1 min
  E223 - A 40 éves selfie-szűz

  E223 - A 40 éves selfie-szűz

  E heti témáink:
  Youtube reklámok
  Karácsonyi online vásárlás,
  Xbox vs Playstation
  A legszebb hangú ügyfélszolgálatos http://kreativ.hu/kreativ_online/cikk/ismet_hangszepsegverseny__kozonseg_donti_el__hogy_kik_legyenek_a_legszebb_hangu_ugyfelszolgalatosok
  Napló
  2020 kulcsszavai https://trends.google.com/trends/yis/2020/GLOBAL/
  Cyberpunk 2077
  Special Guest: Imi.
  Support Szín Folt Cafe

  • 53 min
  E222 - Erika

  E222 - Erika

  E heti témáink: Írógép, Warhammer, Szellemlovas, véradás, környezetismeret
  Support Szín Folt Cafe

  • 1 hr 48 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
6 Ratings

6 Ratings

drpgilipmartinez ,

5/5

Nagyon szórakoztató, pár hét alatt ledaràltam az összes részt. Nagy halak vagytok!

g.levai ,

Eztazappotmégsosehasználtam

Csak mert végre, újra van normális intró. :D Amúgy zseniális és addiktív.

Gabor Bognar ,

A virtuális haverok :)

Azoknak ajánlom ezt a podcastet, akik szeretnének pár új virtuális havert szerezni. Őket hallgatva olyan érzése van az embernek, hogy ott ül velük egy kávézóban/kocsmában/nappaliban és kíváncsian hallgatja a sokszor érdekes és/vagy unalmas sztorikat és csak hümmög, helyesel magában - illetve mostanában már van lehetőség az élő adásba “betelefonálni” így (ha túléli a vágást) bekerülni a műsorba és még közelebb “kerülni hozzájuk” :)

Top Podcasts In Comedy

Listeners Also Subscribed To