50 episodes

Egy műsor bátor és sikeres magyarokról, Kadarkai Endre vezetésével.

Felforgatók Betone Studio

  • Society & Culture
  • 5.0 • 1 Rating

Egy műsor bátor és sikeres magyarokról, Kadarkai Endre vezetésével.

  Fenntartható üzlet nagyban és kicsiben - elindult a Re-Business harmadik évada!

  Fenntartható üzlet nagyban és kicsiben - elindult a Re-Business harmadik évada!

  A Re-Business harmadik évadában a menedzsment és a tudatos működés összefüggéseiről lesz szó. Beszélgetünk az újszerű kapitalizmus alapjairól és hazai elterjedéséről, az etikus marketingről, arról, hogy lehet-e és kell-e visszaadni a vagyonból, a vezető és a csapatépítés vonatkozásairól, az esztétikai kapitalizmusról és arról, hogyan lesz a vízióból stratégia. Az évadban Buday Bence, Csányi Gabriella, Debreczeni Barnabás, Fábián-Forgács Sára, Halácsy Péter, Hollmann Lili, Lakatos Péter, Maróy Krisztina, Nagy Bálint és Sárospataki Albert lesz a vendégünk. 
  Hogy ne csak elmélkedjünk a fenntartható, etikus működésről, minden vendégünk, a beszélgetés végén egy konkrét, gyakorlati kérdést is kapott, hogy azon keresztül derüljön ki, hogy a szépen hangzó misszió, hogyan lesz hétköznapi valóság. 
  Iratkozzatok fel, ha eddig nem történt meg! Kövessetek az Instagramon és a Facebookon!
   

  • 3 min
  Nem voltam a magam orvosa - Dr. Máté Gábor

  Nem voltam a magam orvosa - Dr. Máté Gábor

  Több, mint húsz éven át dolgozott családorvosként. Meggyőződése, hogy a betegségek és a stressz között szoros a kapcsolat, éppen ezért elkötelezett abban, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi problémák tágabb összefüggéseire. Dr. Máté Gábor 1956-ban költözött családjával Kanadába. Járt a Columbia Egyetemre, dolgozott orvosi koordinátorként, bátran áll a függőségek elleni küzdelem frontvonalába. Világszerte elismerik az ADHD- azaz a figyelemhiányos-hiperaktivitás zavar tárgyában folytatott munkáját. Milyen volt a gyerekkora? Milyen gyerekkori traumát okozott a holokauszt, '56 átélése, majd egy új élet kezdése Kanadában. Mit a függőkről és a függőségről? És miért gondolja azt, hogy a gyerekkorban ért stressz és trauma, kihat az egész életünkre?

  • 40 min
  A kiszámíthatóság nyomasztó - Hámori Barbara

  A kiszámíthatóság nyomasztó - Hámori Barbara

  Nevéhez köthető a legtöbb, az elmúlt évtizedben sikeres napi sorozat, így például az RTL Klubon sikeresen futó Keresztanyu is. Munkamániásságát az is bizonyítja, hogy ezeket nem csak írja, hanem rendezi és producereli is egyszerre. Hámori Barbara saját bevallása szerint gyerekkorától fogva dzsungelharcra lett nevelve, ezért is tartják a tévézés egyik legkeményebb és legerősebb személyiségének. Mikor kapta meg az első dicséretet édesanyjától? Mit adott számára az, hogy az USA-ban és Magyarországon is sok évet töltött gyerekkorában? Megbánta-e, amikor valakinek a munkáját leszarozta (?)? És mi az az életforma, amit biztosan elkerülne? Erről mesél Hámori Barba, a a Scripted Productions showrunnere.  

  • 39 min
  Ki kell tartani a hitben - Dr. Csókay András

  Ki kell tartani a hitben - Dr. Csókay András

  Dr. Csókay András szerint a tudomány és a hit kéz a kézben jár, amikor pedig elhalkul a szakértelem hangja, felerősödik Istené. Az ország legismertebb idegsebésze tisztában van vele, hogy sokan nem értenek egyet az általa képviselt vallásos szemléletű orvoslással, mégis amikor csak teheti hirdeti az igét. Hogyan élte túl 10 éves fia halálát? Mi az az ima, ami utat mutatott neki a sziámi ikerpár szétválasztásánál?Mit gondol az ateistákról? Mit gondol arról, amikor egy orvosi kongresszuson üres lesz a terem, ha elkezd beszélni? És mit csinál minden nap hajnali 6 és 7 óra között? Kadarkai Endre vendége Dr. Csókay András idegsebész. Az epizód egyesek számára felkavaró lehet.

  • 40 min
  Mi az életünkkel játszunk - Vági Bence

  Mi az életünkkel játszunk - Vági Bence

  Ha bemegy a színpadra, az életével játszik. De nem csak ő, hanem a kollégái is. Gyerekkori álmait sokan megmosolyogták, mégsem hagyta, hogy elbizonytalanítsák. Az eredmény pedig: egy Magyarországon teljesen ismeretlen műfajt teremtett meg, társulatával világhírű lett. A Felforgatók vendége Vági Bence, a Recirquel újcirkuszi társulat alapítója. Miért kezdte érdekelni a cirkusz? Milyen 230 emberrel közösen produkciót csinálni? Hogyan került be produkciójával a Sziget Fesztiválra? Mit keres az újcirkusz a Müpában?

  • 39 min
  A nők hangját kell meghallani - Geréb Ágnes

  A nők hangját kell meghallani - Geréb Ágnes

  Hisz, abban hogy a születés egy szent pillanat, ezért a háborítatlansága mindennél fontosabb. Geréb Ágnes nevéhez fűződik az apás szülés és az otthonszülés is. 22 év alatt - részben törvényi háttér nélkül - 3500 otthonszülést kísért. A 3500 újszülöttből három baba oxigénhiányos károsodást szenvedett, egy pedig vállelakadásban meghalt. Ezek miatt a bíróság elítélte, börtönbe, majd szigorú házi őrizetbe került. Hogyan vettek részt a férfiak az első apás szüléseken? Hogyan gondol a házi őrizetre? Milyennek látja saját magát? Mit gondol utólag azokról az esetekről, amik miatt elítélték?

  • 41 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

You Might Also Like

Tóth Szabolcs Töhötöm
Friderikusz Sándor
hihetetlentortenelem
Válasz Online
hvg.hu
444