196 episodes

Koken is zilver, spreken is goud

Interne Keuken VRT

  • Society & Culture

Koken is zilver, spreken is goud

  Interne Keuken - 23 januari

  Interne Keuken - 23 januari

  Nee, jouw huisdokter zal je nog niet meteen LSD voorschrijven. Maar er wordt onderzoek gedaan naar de toepassing van psychedelische drugs als medicijn. Hoe het Vlaamse gezin in honderd jaar helemaal veranderde. Er zijn mensen met vogels als huisgenoten. Te links voor rechts en te rechts voor links, genadeloos eerlijk en glashelder geschreven: de essays van Orwell.

  • 1 hr 39 min
  Interne Keuken - 16 januari

  Interne Keuken - 16 januari

  Prijswinnend pijnexpert Anneleen Malfliet kwam ontkennen dat chronische pijn onbehandelbaar is. Peter Scholliers heeft de geschiedenis van het brood geschreven. De vriendin van Michèle Even vroeg er al jaren om: euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden. Niet omdat ze dood wilde, maar omdat het niet meer ging. Kevin Absillis, hoofddocent moderne Nederlandstalige letterkunde van de Universiteit Antwerpen vertelt over Hendrik Conscience.

  • 1 hr 43 min
  Interne Keuken - 9 januari

  Interne Keuken - 9 januari

  Binu Singh is kinderpsychiater. Ze behandelt er vooral kinderen van 0 tot 3 jaar. Daniel Biltereyst schreef een boek over de geschiedenis van de filmcensuur in België. Mark Lynas schetst onze toekomst: hoe ziet de wereld eruit mocht de gemiddelde temperatuur op aarde stijgen met één graad. Per hoofdstuk doet hij er een graadje bij. Over paddestoelen zijn altijd interessante dingen te vertellen.

  • 1 hr 42 min
  Interne keuken - 19 december

  Interne keuken - 19 december

  Doodgaan, verrijzen, opstaan en weer doorgaan. Raderdiertjes kunnen het. Is sciencefiction interessant? Over daders en slachtoffers zijn al veel documentaires gemaakt, maar over de familieleden niet. Heb je een hekel aan overheidsbemoeienis? Wil je radicaal vrij zijn? Verhuis dan naar Grafton, New Hampshire, USA.

  • 1 hr 41 min
  Interne Keuken - 12 december

  Interne Keuken - 12 december

  Yanis Varoufakis, hoogleraar economie en ex-minister van financiën van Griekenland, heeft een sciencefictionroman geschreven. Philippe Vermeulen heeft een overweldigend boek over Europeanen gelezen. Het gaat ook over introverte mensen en de Kroatische dichter/dictator Gabriele d’Annunzio

  • 1 hr 40 min
  Interne keuken - 5 december

  Interne keuken - 5 december

  2500 jaar Europese kunstgeschiedenis in één boek. Chinees spreken is niet moeilijk, Chinees spreken is aartsmoeilijk. Multiresistente bacteriën zijn niet om te lachen. Als die zich over de wereldbol weten te verspreiden, zijn we pas echt gezien. Dan gaan er opnieuw doden vallen. Veel doden. Wie weet er nu iets over het jaar 1000? Wat valt daar in ’s hemelsnaam over te zeggen? Niks toch?

  • 1 hr 41 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To

More by VRT