218 episodes

Millásreggeli adások

Millásreggeli • Gazdasági Muppet Show Millásreggeli

  • News

Millásreggeli adások

  Digitális kompetenciák a NAT-ban, hambizók egy listán - 2020-02-20 09 óra

  Digitális kompetenciák a NAT-ban, hambizók egy listán - 2020-02-20 09 óra

  Az IVSZ is megszólalt az új Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban. Örülnek, hogy az informatikai oktatás szándéka megjelenik a NAT-ban, de azért lenne jó néhány javaslatuk. Both Vilmossal, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökségi tagjával beszélgettünk. A tőzsdenyitást Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. pénzügyi innovációs vezetője vezényelte le, majd NOPQ gasztro rovatunkban Ács és Gede kollégák egy listából mazsoláztak, amin a Top 25 magyar hambizó volt fellelhető a bigseventravel.com gyűjtésében.

  Digitalizálódó adózás és megszűnő Holden - 2020-02-20 08 óra

  Digitalizálódó adózás és megszűnő Holden - 2020-02-20 08 óra

  Számlázás, adózás, könyvelés digitalizációja. Az európai viszonylatban is élenjáró hazai adódigitalizációról Jancsa-Pék Judittal, a LeitnerLeitner vezető tanácsadójával, partnerével beszélgettünk. Futómű rovatunkban arról volt szó, hogy a GM globálisból lokális autógyártóvá degradálja magát. Várkonyi Gábor osztotta meg véleményét a témában. Piaci hotspot rovatunkban Baráth Tibor, az Erste vezető üzletkötője hozott híreket többek között a Freseniusról és az MTU Aero Enginesről.

  Cobain, hőszivattyú, shortosok rémálma - 2020-02-20 06 óra

  Cobain, hőszivattyú, shortosok rémálma - 2020-02-20 06 óra

  Megköszöntöttük az Aladárokat és egy feldolgozás dallal Kurt Cobain amerikai zenészre, a Nirvana együttes énekesére emlékeztünk, aki ezen a napon született 1967-ben. Lapszemle, tőzsde, Budapest te csodás. Ingatlan rovatunkban Nagy Gyulával, a Magyar Mérnöki Kamara elnökével, épületgépésszel beszélgettünk a hőszivattyús fűtő/hűtő rendszerekről. Heti alapozó rovatunkban Jónap Richárd, Accorde Alapkezelő Zrt. portfóliómenedzsere rémisztgette a shortosokat. Az esésre spekulálók már most is bajban vannak az amerikai tőzsdéken. Mi lesz ha még esetleg jó hírek is jönnek?

  Fecskék, rovarok, tőzsdenyitás  - 2020-02-19 09 óra

  Fecskék, rovarok, tőzsdenyitás  - 2020-02-19 09 óra

  Szuperzöld rovatunkban egy komoly felhívással kezdtünk: a tavasz kiemelt fecskevédelmi időszak, amiben a lakosságnak és az önkormányzatoknak óriási szerepe és felelőssége van. Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője mondta el, miért fontos odafigyelni ezekre a madarakra. A tőzsdenyitásban Deák Dávid, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője mondta el a BÉT-en kialakult árfolyamokat. Utána pedig maradt még idő megválaszolni a hallgatói kérdéseket, hozzászólásokat is.

  Turizmus és csúcsmobilok - 2020-02-19 08 óra

  Turizmus és csúcsmobilok - 2020-02-19 08 óra

  Milyen volt a számok tükrében a tavalyi év turizmusa? Külföldiek, belföldiek, szállástípusok, Budapest és vidék, küldő országok. Indra Dániel, a KPMG Magyarország turizmusfejlesztési csoportjának igazgatója volt vendégünk a stúdióban, vele beszéltük át a legfontosabb adatokat, trendeket. A csúccsal marketingelnek, a középkategóriából élnek a mobilcégek, derült ki abból az elemző cikkből, ami a g7.hu oldalon jelent meg. Straub Ádám, a cikk szerzője mondta el a részleteket.

  Szinkópa, MÁP+, eBay - 2020-02-19 06 óra

  Szinkópa, MÁP+, eBay - 2020-02-19 06 óra

  Szinkópa és szüfrazsett - ezekkel a szavakkal kezdtük a mai adást. Meg a születésnaposokkal, többek között Millie Bobby Brown brit színésznővel, akiről Facebook oldalunkon is írtunk. A lapszemle és piaci hírek után pedig azonnal rátértünk a legújabb Ryanair “botrányra”, ki is beszéltük a szakival. Aztán annak jártunk utána, hogy az ilyen magas infláció miatt is jónak bizonyul-e a szuperállampapír? Palkó István, a Portfolio.hu elemzője mondta el meglátásait. Kkv rovatunk után pedig az eBay sztorinak futottunk neki, Palocsay Géza, a Jófogás és a Használtautó.hu ügyvezető igazgatója segítségével.

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To