
23 episodes

Ma Mardome Nazanin | پادکست ما مردم نازنین PersianBMS
-
- Social Sciences
«ما مردم نازنین» مجموعهگفتوگوهای نوید توکّلی است با کارشناس جامعهشناس برنامه، ارسطو رحمانیان. در این برنامه، نوید و ارسطو، هر هفته در مورد یک موضوع خاص به گفتگو مینشینند و موضوع هفته را از زاویهی غالباً جامعهشناختی بررسی میکنند.
«ما مردم نازنین» را هر پنجشنبه در بولتن از رادیو پیام دوست بشنوید.
-
ما مردم نازنین - قسمت ۲۳ - شجاعت: مصداقهای شجاعت در فرهنگ ایرانی و دیگر فرهنگها
در بیست و دومین قسمت از «ما مردم نازنین» درباره شجاعت گفتوگو کردیم؛ و در این باره که شجاعت در فرهنگ ایرانی و غیر ایرانی به شکلی نمود پیدا میکند و این دو چه تفاوتهایی با هم دارند. همچنین در خلال گفتگو دو کتاب و یک فیلم هم برای خواندن و تماشا کردن پیشنهاد کردیم.
-
ما مردم نازنین - قسمت ۲۲ - تربیت کودکان: نگاهی اجتماعی - تاریخی به کودک و خانواده
در بیست و دومین قسمت از «ما مردم نازنین» درباره تربیت کودکان گفتوگو کردیم در حوزه کودک و خانواده، و با نگاهی به کتاب قرون کودکی «فیلیپ آریه» سعی کردیم در این زمینه تحلیلی اجتماعی - تاریخی داشته باشیم و به این پرسش پاسخ دهیم که اساساً چگونه مقولهای به اسم کودک به وجود آمد و از مقوله بزرگسال جدا شد؟
-
ما مردم نازنین - قسمت ۲۱ - ارج نهادن به تفاوتهای فردی در نظامهای آموزشی مدرن
در بیست و یکامین قسمت از «ما مردم نازنین» درباره تفاوتها گفتوگو کردیم و برای بررسی این موضوع بهعنوان نمونه به سراغ آموزش و پرورش رفتیم و در این مورد صحبت کردیم که چگونه یک نظام آموزشی مدرن با ارج نهادن به تفاوتهای فردی باعث شکوفایی و موفقیت دانشآموزان و در نهایت باعث پیشرفت جامعه میشود، و در سوی مقابل چطور یک نظام آموزشی سنتی با تاکید بر یکسانسازی، شکوفایی و موفقیت افراد را سرکوب میکند و در نهایت باعث پسرفت آن جامعه میشود.
-
ما مردم نازنین - قسمت ۲۰ - مهاجرت: انگیزهها و پیامدها
در بیستامین قسمت از «ما مردم نازنین» درباره مهاجرت گفتوگو کردیم؛ مقوله چندوجهی و پیچیدهای که سعی کردیم خیلی مفید و مختصر نگاهی گذرا به برخی وجوه مختلفاش بیندازیم. ابتدا علل و انگیزههای مهاجرت را برشمردیم و سپس درباره پیامدهای مثبت و منفی مهاجرت برای کشور مبداء، کشور مقصد و افرادی که مهاجرت میکنند صحبت کردیم.
-
ما مردم نازنین - قسمت ۱۹ - موضوع : کتاب و کتابخوانی
در نوزدهمین قسمت از «ما مردم نازنین» درباره کتاب و کتابخوانی گفتوگو کردیم. از تاریخچه پیدایش کتاب و رواج کتابخوانی شروع کردیم، به مقایسه کتاب با رسانههای شفاهی مثل رادیو و تلویزیون پرداختیم و در نهایت علل تاریخی-فرهنگی تفاوت آمار کتابخوانی و سرانهی مطالعه در ایران و اروپا را بررسی کردیم.
-
ما مردم نازنین - قسمت ۱۸ - موضوع : ادیان اختلاف یا اتحاد؟
آیا برای حفظ همبستگی و وفاق اجتماعی نیازی به دین هست یا خیر؟ و آیا دین در جوامع بشری، اساساً باعث اختلاف است یا اتحاد؟
در هجدمین قسمت از «ما مردم نازنین»، درباره «دین» گفتوگو کردیم تا پاسخی برای این پرسشها پیدا کنیم. همچنین درباره کارکردهای مختلف دین و دیگر نظامهای ارزشی در جامعه، و نیز درمورد ارتباط دین با سکولاریسم، سیاست، علم و عقل و موضوعات دیگر صحبت کردیم.