48 avsnitt

Een podcast waarin Fons Cazius en Tim de Haan op regelmatige basis berichten over het wel en wee van de Rotterdamse Coolsingel. Nieuws, duiding en een poging tot uitleg van de Rotterdamse politiek ...

Reacties zijn welkom via twitter @CaziusFons en @Timmietovenaar of via @BODWereldstad

Blik op de Wereld (stad‪)‬ Fons Cazius & Tim de Haan

    • Nyheter

Een podcast waarin Fons Cazius en Tim de Haan op regelmatige basis berichten over het wel en wee van de Rotterdamse Coolsingel. Nieuws, duiding en een poging tot uitleg van de Rotterdamse politiek ...

Reacties zijn welkom via twitter @CaziusFons en @Timmietovenaar of via @BODWereldstad

    #48 [seizoen 3, aflevering 6] met o.a. een open brief van een oud museum directeur, toch niet 'n beeld voor Bokito, een gevlogen vogel uit Blijdorp & een meer dan vinnig debat in de raad over de tram

    #48 [seizoen 3, aflevering 6] met o.a. een open brief van een oud museum directeur, toch niet 'n beeld voor Bokito, een gevlogen vogel uit Blijdorp & een meer dan vinnig debat in de raad over de tram

    Met een plots afgekondigd paasreces weten Fons en Tim er toch weer een week weer bij te rommelen in hun interval tussen podcast #47 en deze nummer #48. Hoe dan ook ... Tijd voor wat allereerst Tim is opgevallen in de afgelopen periode? En da's museum Boijmans van Beuningen en de op de socials 'ingezonden, open brief' van oud directeur Sjarel Ex. Maar liefst 16 punten spijkert Ex op de spreekwoordelijke gesloten museumdeur. Want in de afgelopen week werd duidelijk met o.a. een brief van de wethouder dat de verbouwing en restauratie van Boijmans toch weer duurder lijkt te worden en langer duurt. De stad begint ook langzaam maar zeker te morren, die verbouwing beging Rijkmuseale trekjes te krijgen (en da's geen compliment). Inmiddels is er een burgercomité in oprichting: IK MIS BOIJMANS! Woensdag aanstaande gaat de gemeenteraad in de commissie BWB in gesprek met de wethouder over de ontstane situatie.

    Fons kon niet om de overleden gorilla Bokito heen en was toch wel erg benieuwd wat er met de motie van raadslid Benvenido van Schaik was gebeurt die had opgeroepen tot een Beeld voor Bokito? Dat zijn toch leuke-dinge-voor-de-mense zo'n oproep? Maar zo eenvoudig was dat allemaal niet temperde Tim de verwachting. Zo'n motie indienen is allemaal niet zo ingewikkeld, maar 'm aangenomen krijgen ligt allemaal een tikje ingewikkelder. Want moet de politiek wel zo dicht op het regelen van kunst, van een beeld zitten en hebben we daar niet allemaal prima mechanismen en processen voor om dat in goede banen te leiden zoals een BKOR? Dat vond in ieder geval een ruime meerderheid van de raad. Dus ken je nog die mop over dat beeld van Bokito? Die kwam er dus niet!

    Van Bokito is het natuurlijk een klein bruggetje naar de vaste rubriek: Dieren in het Nieuws. Waar Fons vond dat wederom een gevederde vriend het melden waard was: de Gier. Uit Blijdorp was namelijk een Gier gevlogen! Laatst gesignaleerd in Overschie waarna de flinke aaseter was gevlogen (en niet meer gesignaleerd) in de richting van het vliegveld ...

    Tot slot het onderwerp wat wellicht de meeste reuring had gegeven: het PTT. Oftewel Plan Toekomstvast Tramnet door SP raadslid Theo Coşkun consequent Post Traumatisch Tramnet genoemd. Een plan wat vanuit de MRDH (in podcast #47 hadden we 't al over deze wat moeizame gemeenschappelijke regeling, zeker voor Rotterdam) koker kwam. Maar wat natuurlijk flinke gevolgen heeft voor hoe het Rotterdamse OV-netwerk er na 2030 uit komt te zien. Want daar wordt het nodige aan verspijkert. Tramlijnen verdwijnen of worden ingekort, bussen worden dan weer toegevoegd. In de toekomst wordt er geïnvesteerd in nieuwe spoor en nieuwe lijnen. En delen van Rotterdamse straten zouden mogelijk kunnen worden aangepakt en opnieuw worden ingericht. Maar de focus van de discussie in de gemeenteraad (agendapunt 6) en in de weken ervoor gevoerd in de stad was toch vooral dat Lijn 4 en Lijn 8 zouden verdwijnen. Tram 8 en 4 hou ze hier was het devies! En toen in het debat ook nog 'ns een motie voor behoud van tram 4 richting Hillegersberg niet richting 't CDA (vanuit de wethouder) werd omarmd maar aan de VVD werd gegund ... Tsja toen waren de rapen wel gaar. Een vinnig debat vond Tim die 'm deed herinneren aan de dynamiek en soms geharnaste verhoudingen van de raadsperiodes 2014-2018 & 2018-2020. De gemeenteraad was wel 'ns constructiever met elkaar in debat geweest.

    • 36 min
    #47 [seizoen 3, aflevering 5] met o.a. een opmaat naar een aangescherpte voetbalwet, spam van mrs. Pim Fortuyn, een visarend in de Biesbosch en de MRDH voor het voetlicht, uit de achterkamertjes weg!

    #47 [seizoen 3, aflevering 5] met o.a. een opmaat naar een aangescherpte voetbalwet, spam van mrs. Pim Fortuyn, een visarend in de Biesbosch en de MRDH voor het voetlicht, uit de achterkamertjes weg!

    Niet in de laatste plaats tot verbazing van Fons en Tim is aflevering #47 al na twee weken na uitzending 46. Nu brengt één zwaluw nog geen zomer maar beiden zijn hoopvol gestemd.

    Met zo'n korte periode tussen (opnamedatum) 11 maart & 25 maart is, kunnen we qua wat ons is opgevallen ook putten uit ons korte termijngeheugen. Bij Tim gingen de gedachten terug naar de gemeenteraadsvergadering van 23 maart waar een motie om beijveren voor een aangescherpte voetbalwet, ingediend door Leefbaar Rotterdam, het CDA en FvD door de gehele raad werd ondersteund, inclusief Bij1. Op de een of andere manier brengt Feyenoord toch alle uiterste flanken op het Rotterdamse politieke spectrum bijeen. Vraag is alleen wel of de huidige voetbalwet niet al voldoende handvaten biedt en het probleem 'm vooral in de toepassing en de uitvoering zit? Maar - vriend van de show - René Segers Hoogendoorn zal ongetwijfeld al een Rotterdams Voetbalakkoord opdoemen.

    Fons was zijn spambox ingedoken want er was wel een hele bijzondere, Rotterdams-georiënteerde scam opgedoken in Nederland. Mrs. Pim Fortuyn kan niet goed bij haar familiefortuin komen en heeft daar wat hulp bij nodig. Deze keer geen Nigeriaans prins maar gewoon Pim Fortuyn zijn vrouw die het spreekwoordelijke lijntje naar Rotterdam en naar het G.W. Burgerplein is. Nu had Fortuyn vele gedaanten, rollen, petten en ambities. Maar die van gelukkig getrouwd met mrs. Fortuyn was er eentje die we in Rotterdam nog niet kende!

    Dieren in het nieuws dan. Want hoewel het geen Rotterdam is, acht Fons het territorium van de visarend dusdanig groot dat het niet meer dan logisch is om de visarend die zich dit seizoen al vroeg heeft gevestigd in de Dordtse Biesbosch naar Rotterdam toe te redeneren. Dus zoek je een fantastische vogel, op naar de Biesbosch of nog beter ... Check de webcam die op 't nest staat gericht!

    Tot slot dan de MRDH, een gemeenschappelijke regeling waar Rotterdam, Den Haag en nog zo'n 19 andere gemeenten zich tegen mobiliteit, economie en groei aan bemoeien. Onder andere nu even in het nieuws met de plannen van de MRDH en o.a. de RET rond de toekomst van de tram in Rotterdam. Waarbij de pijlen zich vooral op de gemeente en de gemeenteraad richten. Terwijl de aanzet ervoor toch echt vanuit de MRDH komt (toekomstvast tramnet Rotterdam 2030). Dat was ook Chris Aalbers opgevallen die momenteel werkt aan een artikel over die MRDH voor Vers Beton. Op 22 maart was Chris er dan ook bij, bij de vergadering van de MRDH over dat toekomstvaste tramnet, inclusief de drie afgevaardigde Rotterdamse raadsleden in die MRDH. Maar ook bij de raadsleden knelt het soms hoe de belangen nu het beste vertegenwoordigd in de MRDH. Goed dan ook dat een van die Rotterdamse, afgevaardigde raadleden (Ingrid van Wifferen) via een amendement op de taken van de MRDH pleitte voor een verdere democratisering van dit orgaan. Minder benoemde bestuurders, meer afgelegde rekenschap door verkozen vertegenwoordigers! Oftewel: Samen rijden, samen sturen! Wie weet dat we ooit zo toch weer een beetje op dat Rijnmondraad model komen?

    • 32 min
    #46 [seizoen 3, aflevering 4] met o.a een stille verwijdering uit de 50+ fractie, dat Barendrecht boven de A15 bestaat, hoe een paard op de A20 toch dichtbij komt & de bankjes van het Centraal Station

    #46 [seizoen 3, aflevering 4] met o.a een stille verwijdering uit de 50+ fractie, dat Barendrecht boven de A15 bestaat, hoe een paard op de A20 toch dichtbij komt & de bankjes van het Centraal Station

    De beterschap die Fons en Tim hadden beloofd wordt met de kleinst mogelijke marge waargemaakt. Waar podcast #43 na zo'n 6 weken verscheen, was no. #44 daar al na 5 weken. Een gegeven is er in die afgelopen weken niet veranderd, Sparta staat nog steeds op plek 6!

    Wat was Tim opgevallen? Dat tussen neus en lippen door vanuit de voorzitter van de commissie BWB, Ellen Verkoelen, bekend werd gemaakt dat burgerlid Kees Jonker was vertrokken uit de commissie en klaarblijkelijk ook de 50+ fractie. Nu wil het geval dat op 8 maart in de commissie BWB feestelijk het woonakkoord werd ondertekend. Na een lang traject en een laatste debat in de gemeenteraad van 23 februari werd daar met 40 stemmen voor en 1 tegen positief over besloten. Ondertekenaars van de grote-woonakkoord-cheque waren alle 13 bouwen & wonenwoordvoerders inclusief Kees Jonker. Alleen bleek die stippellijn op 8 maart niet door Kees maar Ellen ondertekend te worden. En iets later werd gemeld dat Kees niet alleen deze vergadering afwezig zou zijn maar definitief was vertrokken aldus een verbaasde Tim. Fons was iets minder verbaasd een 50+ zonder conflict, afsplitsing en verwijdering, da's is geen 50+. Gelukkig is Kees niet uit het oog verdwenen. Hij schrijft nog steeds zijn stukken en columns voor Dagblad 010.

    Fons was op een burenruzie gestuit tussen Rotterdam en Barendrecht. Slim had die laatste het Barendrechtse strookje wat nèt boven de A15 uitpiept uitgekozen om een AZC neer te zetten. Dubbelslim omdat het ook een gebied was waar windmolens gepland waren. Zo had Barendrecht, Rotterdam in een soort Catch-22 gemanoeuvreerd. Maar mag Rotterdam ook niet een klein beetje in spiegel kijken? Destijds met het Beverwaardse AZC aan de uiterste rand van de stad. Of recenter met de mogelijke verplaatsing van een recyclingbedrijf naar Hordijkerveld waar Barendrecht bepaald niet blij mee is. Zijn er nog oplossingen? Tim en Fons filosoferen vrijuit of de stadsmariniers niet ingezet kunnen worden, als een soort groene mannetjes om de strook tot aan de A15 veilig te stellen. Alle gekheid op een stokje dat moesten we maar niet doen!

    Voor dieren in het nieuws bleek Fons bijna ooggetuige te zijn geweest van het paard wat op miraculeuze wijze was gekatapulteerd uit de paardentrailer er met enkele kleine schrammen en butsen van af was gekomen. Op het moment dat het paard weer was opgekrabbeld en al het verkeer op de A20 in oostelijke volledig was vastgelopen, passeerde Fons aan de andere zijde, westwaarts naar het Westland. Dan komt het toch dicht bij!

    Tot slot de bankjes op het Centraal Station, weggehaald door de NS met instemming van de gemeente en de burgemeester wat tot flinke beroering leidde. Want ja, de veelal dakloze arbeidsmigranten, vaak met forse verslavingsproblemen hadden de hal van het station gevonden als plek om droog te hangen en te slapen. Iets wat mede door hun gedrag tot overlast leidde bij reizigers en medewerkers. En wat ook lastig te handhaven bleek, want 24x7 er begeleiding op zetten is ook lastig te doen. Maar is dan de oplossing de bankjes weghalen? Een meerderheid van de raad was het daar niet mee eens en deed dan ook een appèl op de NS en de burgemeester om de bankjes zo spoedig mogelijk terug te plaatsen. Tegelijkertijd constateren Tim en Fons dat verderop in de wijk, het Oude Westen ook met de overlast worstelt en ook voorstelde een bankje weg te halen. Zo zwart/wit is het toch niet ... Het geeft de raad en de stad te denken hoe je de stad inricht juist rond deze situaties! 

    • 27 min
    #45 [seizoen 3, aflevering 5] met o.a. 21 vrouwen in de R'damse raad, zwartrijdende koters in het OV, Rotterdamse konijnen op Vlieland, moeten we verdichten in Ommoord en waar is de mojo van Aboutaleb

    #45 [seizoen 3, aflevering 5] met o.a. 21 vrouwen in de R'damse raad, zwartrijdende koters in het OV, Rotterdamse konijnen op Vlieland, moeten we verdichten in Ommoord en waar is de mojo van Aboutaleb

    Fons en Tim hadden nog zo beterschap beloofd na de vorige podcast (no. #44) die verscheen pas na 2 maanden radio/podcaststilte. En beterschap werd getoond! Met een interval van 1.5 maand werd er tijd gevonden voor podcast no. 45. Snel van start maar!

    Tim was opgevallen dat het aantal vrouwen in de Rotterdamse Gemeenteraad gestaag blijft stijgen. Eind maart werd gestart met 19 vrouwen, inmiddels is dat aantal gestegen tot 21. Op 2 februari werd Duygu Yildrim namens de PvdA geïnstalleerd als opvolger van N. Balwantsingh die zich gedwongen zag zijn zetel op te gegeven begin januari (moeten we het er nog over hebben?). Inmiddels is deze raad, zeker in vergelijking met de periode 2018-2022 een stuk milder, onderling ook coöperatiever dat het ook de burgemeester was opgevallen. In zijn nieuwjaarsrede voor de raad (vanaf 12.34) refereerde hij er dan ook naar. 

    Fons kwam met een wat verlate bekentenis naar aanleiding van NRC columnist, Rotterdammer [een beetje de new star on the block met zijn boek] Arjan van Veelen. Ook zijn kinderen blijken consequente zwartrijders te zijn in 't Rotterdamse OV. Dankzij gans onmogelijke hoepels om doorheen te springen als welwillende burger. Daarom een klemmend beroep van Arjan en Fons op de politiek: fix dit!

    Waren er dan nog dieren in het nieuws (& dan niet alleen die schattige kerkuil die nekmassages en accupunctuur had ontvangen in de Vogelklas Karel Schot om diens stijve nek weer soepel te krijgen)? Jazeker! De konijnenpopulatie op Vlieland, ernstig uitgedund door ziekte is aangevuld met een gezond contingent konijnen uit de Rotterdamse haven. Mocht u een knabbelaar met een natte T aantreffen ergens tussen Oost-Vlieland en de Vliehors, weet u hoe het komt!

    Voor het hoofdonderwerp van de podcast deze keer de gemeenteraadvergadering van 2 februari en 3 elementen die Fons en Tim opvielen. 

    Want om in de woorden van Fons te spreken, is de burgemeester zijn mojo kwijt? Op een aantal cruciale onderwerpen moest die bakzeil halen. Bij het nieuwe horecabeleid was een meerderheid van de raad bereid de openingstijden op vrijdag en zaterdag met een uur uit te breiden naar 03.00 uur. Ook tegen de zin van de burgemeester is die uitbreiding van toepassing op de Ouden Haven, waar een deel van de bewoners hier bepaald niet op zit te wachten. Later die vergadering bepaalde een meerderheid van de raad dat de burgemeester bij het gebruik van camera's, de crowd-control doelstellingen (en mogelijkheden) hierbij ook te delen en bespreken met de raad. Wellicht een tikje technisch, maar ook dit vindt de burgemeester niet leuk.

    De raad stemde ook met een ruime meerderheid in met het bestemmingsplan Parkhaven. Wat de raad betreft kan er gebouwd worden aan het project, het unsolicited proposal wat de gemoederen in de stad aardig heeft bezig gehouden. Alle argumenten dat groen zou worden geofferd, zichtlijnen geblokkeerd, erfgoed verkwanseld met deze verdichtingsoperatie, mochten niet baten. Misschien niet eens zo gek, opperde Fons, dat bouwen op deze plek doorgaat. Verdichten is immers vele malen voordeliger dan bouwen op een maagdelijk lege plek. Dat toonde dan ook een studie rond Ommoord aan, aansluiten op bestaande structuren is vele malen makkelijker dan alles nieuw aanleggen (en opnieuw uitgeven)

    En tot slot succes toch ook voor Ellen (50+), weliswaar met als eerste indiener Leefbaar Rotterdam. maar Feyenoord City wordt onderzocht via een extern onderzoek.

    • 28 min
    #44 [seizoen 3, aflevering 4] met o.a. drie x scheepsrecht in het afscheid van Kuzu, de smadelijke twitterduimen van een (ex) wijkraadslid plus 'n soort hak-op-de-tak synthese van 2 maanden Coolsingel

    #44 [seizoen 3, aflevering 4] met o.a. drie x scheepsrecht in het afscheid van Kuzu, de smadelijke twitterduimen van een (ex) wijkraadslid plus 'n soort hak-op-de-tak synthese van 2 maanden Coolsingel

    Meer dan twee maanden waren Tim en Fons niet in staat geweest een podcast op te nemen en nota bene corona moest er aan te pas komen om Tim aan zijn zolderverdieping te kluisteren, geen kant op door de isolatie. Dan maar aan #BlikOpDeWereldstad. Maar waar moet je het dan over hebben als er al zoveel raadsvergaderingen, commissies, politieke wendingen en ophef rond de Coolsingel de revue hebben gepasseerd: waar te beginnen?

    Eerst maar eens wat Tim en Fons was opgevallen in die lange, podcastloze periode? Tim stond stil bij het vertrek van Tunahan Kuzu uit de Gemeenteraad van Rottedam, diens derde periode. Tussen 2008 en 2012 zat hij er namens de PvdA. Vanaf maart tot en met juli 2018 namens DENK en dankzij de vele voorkeursstemmen nog een derde periode van maart 2022 tot en met december 2022. Zou drie keer dan echt scheepsrecht zijn of komt er nog een raadsperiode aan en wordt Kuzu de Heintje Davids van de Coolsingel. Hoe dan ook, Tim (en de Rotterdamse raad) zal hem missen. Wellicht dat de eerste, oude indruk van Kuzu (door streken uit het verleden) niet gelijk positief is maar een kundig politicus met een enorme staat van dienst vertrekt van de Coolsingel en da's toch een gemis. 

    Fons stond stil bij een voormalig wijkraadslid (Pendrecht/Zuidwijk) die zich voor de politierechter mag verantwoorden voor het beledigen van een voormalig Tweede Kamerlid. Sowieso heeft Timmer twee scherpe, actieve duimen. Zijn getwitter en social media gebruik hadden hem al de nodige klachten opgeleverd (wijkraadsleden vallen onder de algemene bezwaarschriften) waardoor hij zelf al had besloten de spreekwoordelijke pijp aan Maarten te geven. Timmer liet zich de mond niet snoeren!

    Voor dieren in het nieuws een oude bekende voor Fons en Tim, terug naar podcast 32 (en de 80.000 Amerikaanse rivierkreeftjes uit de Krimpenewaard). Want dat probleem is helegaar niet opgelost en een bonte stoet aan bezorgde overheden en instanties luiden nogmaals de noodklok en stuurden een brandbrief naar Den Haag. Het enige goede nieuws is dat de rivierkreeft nog immer smakelijk is. Dus op naar de Krimpenerwaard om deze plaag met een schepnet af te vangen. Voor wie met de kerst nog om een smakelijk recept verlegen zit, biedt deze invasieve exoot een oplossing! Kleine funfact. De vader van Marcel van Roosmalen was als Gelders ambtenaar al betrokken bij dit beestje toen het ogenschijnlijk nog geen probleem was, het kan verkeren.

    Aansluitend poogden Tim en Fons een soort synthese te produceren van de afgelopen twee maanden gemeenteraad. dat begon nog enigszins gestructureerd met een (zonder wijzigingen) aangenomen begroting. Of de wat recentere aanvaringen tussen Leefbaar Rotterdam en DENK, denk aan de voetbal-opstootjes (of rellen) van Marokkaanse fans of de reuring rond zwarte piet. Maar al vlot waaierde en kabbelde het naar bijvoorbeeld de innige politieke vriendschap tussen Aboutaleb en zijn Antwerpse collega De Wever en naar tal van voorspellingen die waren gedaan door de beide heren. Fons klopte zich tevreden op de borst met de PORTHOS (stikstof) impact en - jawel - Feyenoord City is nu toch echt ten einde. 

    • 41 min
    #43 [seizoen 3, aflevering 3] met o.a. toch nog loting via een achterdeurtje in de wijkraad, 'n cruciale stikstofzaak in de Rotterdamse haven, kompromat rond een natuurdocumentaire & het Schiekadeblok

    #43 [seizoen 3, aflevering 3] met o.a. toch nog loting via een achterdeurtje in de wijkraad, 'n cruciale stikstofzaak in de Rotterdamse haven, kompromat rond een natuurdocumentaire & het Schiekadeblok

    En zo waren er weer drie weken voorbij, voor Fons en Tim weer tijd konden vinden om podcast #43 op te nemen. Maar goed nieuws voor de agenda van Fons. Na maar liefst 4.5 jaar bestuur bij D66 Rotterdam is hij afgelopen weekeinde afgezwaaid. 

    Om gelijk maar met lezerspost te beginnen. Vriend van de show, René Segers-Hoogendoorn had nog een aanvulling op podcast 42 en specifiek het onderdeel van de Werkgroep Woonakkoord. We kunnen niet te vaak benadrukken dat die werkgroep toch echt enkel een apolitieke procesbegeleider is, van dat woonakkoord. Dat dit maar duidelijk is! 

    Wat viel er dan op? Tim kwam erachter dat er weer geloot werd in de Rotterdamse Wijkraden. Maar dat was toch verdwenen na het experiment tussen 2018-2022 met de gelote wijkcomité's? Jazeker maar er is een achterdeurtje. Wanneer de lijst met kandidaten in een wijkraadsgebied is uitgeput, gaan alle 16+ inwoners uit die wijk in de grote grabbelton om daaruit kandidaten te trekken die worden benaderd voor een plekje in de wijkraad. Leuk, vindt Tim, die wel van dit experiment geporteerd is.    

    Fons dook het stikstofdebat in en dan niet het Rapport van Remkes maar een stikstofkwestie die in de haven van Rotterdam is opgedoken en die bij de Raad van State zal worden beslecht. Een ingewikkeld, technisch verhaal maar met het grotere plaatje dat wanneer er aan de Kneuterdijk in het nadeel van de Rotterdamse haven oordeelt, dit nog wel eens gevolgen kan hebben voor de rest van het land: een bouwstop?

    Dierennieuws dan en dan hebben we het niet over de catchy oneliner van Benvenido van Schaik : Ratterdam. Over de overlast van ratten in de stad. Of over Fred,   de rotebterriër die die nieuwe huisgenoot van Tim en zijn familie is geworden, een week of twee geleden. Nee, ophef in de haven rond de documentaire die bij het Wildlife Filmfestival Rotterdam in première ging: Wild Port of Europe. Een fraaie documentaire maar ook eentje die mede mogelijk was gemaakt door Shell en BP. Sponsoring die door 23 (milieu)organisaties als greenwashing werd betiteld. Tim had nog wel een interessant nieuwtje rond de docu. Raadsleden met de portefeuille buitenruimte waren uitgenodigd voor een voorpremière van de film. Tim zelf kon niet maar ongetwijfeld zijn er enkele raadsleden die nu met kompromat (компрометирующий материал) zitten. 

    Tot slot dan het Schiekadeblok, daar lijkt eindelijk, na jaren van gedoe, procedures en ingewikkelde juridische trajecten eindelijk (op 20 oktober, tijdens de gemeenteraadsvergadering voor het herfstreces) het bestemmingsplan vastgesteld te worden. Een mix van wonen, werken, uitgaan (inclusief 24 uursvergunningen) en creatief ondernemen. Tim neemt nog één keer dat Schiekadeblok door met de verwachting dat het op 20 oktober dan ook echt dat bestemmingsplan wordt vastgesteld door de raad. Dat moet trouwens ook echt uiterlijk op die datum, op 21 oktober namelijk lopen een aantal middelen en toepassingen op dat gebied af waarmee tal van ongewenste zaken beteugeld worden. Denk aan de vestiging voorkeursrecht op het gebied. 

    • 32 min

Mest populära poddar inom Nyheter

Fupar & fall
Third Ear Studio
USApodden
Sveriges Radio
Eftermiddag i P3
Sveriges Radio
Dagens Eko
Sveriges Radio
Europapodden
Sveriges Radio
Ekot nyhetssändning
Sveriges Radio