75 avsnitt

Analyser af nationale såvel som internationale anliggender.

Corydon & Co‪.‬ Børsen

  • Nyheter

Analyser af nationale såvel som internationale anliggender.

  Britisk økonomi er midt i en orkan - Centralbanken tvunget til at tilsidesætte økonomisk lærdom

  Britisk økonomi er midt i en orkan - Centralbanken tvunget til at tilsidesætte økonomisk lærdom

  Den britiske premierminister, Liz Truss, har med sin enorme hjælpepakker og skattelettelser, kastet den britiske økonomi ud i et kaos, hvor Bank of England har måtte gribe ind med hjælpeaktioner.

  Chefredaktør Bjarne Corydon, økonomiredaktør Steen Bocian og redaktionchef David Bentow går i dybden med hvordan det kunne gå så galt, og hvad konsekvenser kan være på længere sigt.

  • 43 min
  R for Rwanda og recession forude

  R for Rwanda og recession forude

  00.11: Det begynder at lugte af krise hos Det Radikale Venstre, der har kravlet op i et træ, som hverken vælgere eller politiske kolleger ser ud til at belønne, ligesom udlændingepolitik ikke står til at blive et fremtrædende tema i valget. Politisk korrespondent Jesper Hvass og politisk kommentator Helle Ib tager diskussionen med Bjarne Corydon om tilstanden for R og flere andre partier.

  37.12: Nationalbankdirektør Lars Rohde fremlagde i denne uge et gearskift i dansk økonomi. Og det ser ud til at bæltet skal spændes gevaldigt ind, og der skal fjernes noget fedt fra hofterne, hvor Rohde bedyrede, at politikere skulle handle hurtigt og stramme finanspolitikken. Børsens cheføkonom Steen Bocian vender konsekvenserne og de politiske følgevirkninger med Bjarne Corydon 

  • 1 tim. 4 min
  Papes problemer og Sverigesdemokraternes succes

  Papes problemer og Sverigesdemokraternes succes

  00.05: Den konservative formand Søren Pape Poulsen har gået gennem sit livs stormvejr efter afsløringerne om urent trav i privatlivet. Men har det ramt ham og blå bloks chancer for at danne en ny regering? Bjarne Corydon vender blå bloks muligheder med Foghs gamle spindoktor Michael Kristiansen.

  32.00: Valget i Sverige førte til en borgerlig sejr. Men de borgerlige partier er kun bundet sammen af ønsket om at slippe for Socialdemokraterne. Særligt Sverigedemokraterne  har skelet til Dansk Folkepartis deroute som et skræmmescenarie. Public affairs-direktør Morten Rud udlægger regeringsdannelsen for Bjarne Corydon.

  NB.: grundet sygdom på redaktionen er podcasten kommet ud med forsinkelse. Optagelsen var således fredag morgen.

  • 1 tim. 4 min
  Historisk spændende valg venter: Bliv klogere på de mulige regeringer

  Historisk spændende valg venter: Bliv klogere på de mulige regeringer

  Kan S køre videre som soloregering, hvis rød blok vinder valget, eller stikker R en kæp i hjulet og holder fast i en flerparti-regering? Vil Moderaterne stå fast på en regering hen over midten, hvis de får de afgørende mandater, eller må Lars Løkke Rasmussen bide til den blå bolle og opgive sin kongstanke? Spørgsmålene hober sig op om et valg, hvor spændingskurven er helt i top. Bjarne Corydon og Børsens politiske redaktør og kommentator, Peter Søndergaard og Helle Ib, gennemgår det politiske landskab og giver deres bud på mulige regeringer.

  • 1 tim. 3 min
  Stram finanslov inden valg og krig hos De Konservative

  Stram finanslov inden valg og krig hos De Konservative

  01.19: Det er ikke kun i Danmark, der skal til at være valg – også i Storbritannien har der været en afgørende afstemning om ny premierminister. Og med al sandsynlighed bliver det udenrigsminister Liz Truss, hvis økonomiske politik kan kaste britisk økonomi udover randen. Netop den politik har ført til hidsig mudderkastning og splid i Det Konservative Parti. UK-ekspert Lone Theils og EU-korrespondent Louise With gæster Bjarne Corydon for at vende politikeren Liz Truss.

  33.15: Finansminister Nikolaj Wammen fremlagde et nyt finanslovsudspil, der strammede den økonomiske politik. Dermed bliver det ikke den gaveregn, der faktisk var råd til. Så hvorfor åbnede regeringen ikke op for at lukke flere penge ud i samfundet? Økonomisk korrespondent Steen Bocian og politisk redaktør Peter Søndergaard vender finansloven og regeringens strategi for dansk økonomi – og valget.

  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter inde- og udefra Børsens redaktion.

  • 1 tim. 1 min.
  SAS evige pengejagt og iskold luft mellem S og R

  SAS evige pengejagt og iskold luft mellem S og R

  00.05: Krisen i det nordiske luftklenodie, SAS, bliver ved med at fortsætte selv efter, strejken er slut og situationen bliver stadig mere absurd. Det vurderer Børsens garvede journalist Erik Eisenberg til Bjarne Corydon, der har dækket SAS i mange år. Han tager analysen på tilstanden for det kriseramte, statsejede selskab.

  32.14: Forholdet mellem Socialdemokratiet og Radikale Venstre er så elendigt, at begge parter frygter, de kan koste hinanden en valgsejr. Kommentator Helle Ib og politisk korrespondent Jesper Hvass vurderer, at de to parter kan ende med at skade hinanden så massivt, at de ender med at smide alle trumfer væk, mens Corydon trækker på sin eget bagkatalog.

  Corydon & Co. er Børsens ugentlige podcast, hvor ansvh. chefredaktør Bjarne Corydon hver fredag zoomer ind på de vigtigste historier i politik og økonomi i selskab med eksperter inde- og udefra Børsens redaktion.

  • 1 tim. 13 min

Mest populära podcaster inom Nyheter

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio

Du kanske också gillar

Børsen
Børsen
FINANS
Børsen
DR
Qvortrup Media