66 avsnitt

Podeu escoltar aquí totes les sessions del Cercle d'Economia

Els podcasts del Cercle Cercle d'Economia

    • Samhälle och kultur

Podeu escoltar aquí totes les sessions del Cercle d'Economia

    Podcast with Rafał Trzaskowski, mayor of Varsovia

    Podcast with Rafał Trzaskowski, mayor of Varsovia

    Durant la RCE2023 vam tenir l'oportunitat de conversar amb Rafal Trzaskowski, alcalde de Varsòvia. Compartim amb vosaltres un pòdcast on posa en relleu la importància de pertànyer a Europa i a l'aliança transatlàntica. Per a Trzaskowski, Espanya va ser un referent: un país que venia d'un règim totalitari i es va convertir en un de democràtic. Posa èmfasi en com Europa va ser clau per a la modernització de l'economia polonesa i l'adopció dels valors democràtics.

    Pots escoltar el pòdcast a Spotify, on també trobaràs una conversa amb Mário Centeno, governador del Banc de Portugal, i Carmen Romero, vicesecretària general de Diplomàcia Pública  l'OTAN. 

    • 13 min
    Podcast con Carmen Romero

    Podcast con Carmen Romero

    Conversando sobre geopolítica con Carmen Romero

    Durante la Reunión Cercle d'Economia 2023 conversamos con algunos de los ponentes sobre los temas que marcan la agenda económica y geopolítica. Hoy compartimos con vosotros el segundo capítulo de esta serie: una conversación con Carmen Romero, vicesecretaria general adjunta de Diplomacia Pública de la OTAN.

    *Esta conversación fue previa a la cumbre de la OTAN celebrada los pasados ​​11 y 12 de julio en Vilnius (Lituania).

    • 23 min
    RCE2023: Podcast with Mário Centeno

    RCE2023: Podcast with Mário Centeno

    RCE2023: Podcast with Mário Centeno

    • 29 min
    lanificar les ciutats del 2030

    lanificar les ciutats del 2030

    Com abordem els reptes urbans en l’horitzó 2030?
    L’any 2030 ha estat pres com a referència per a la definició de les estratègies de la majoria de ciutats i territoris, que s’han volgut alinear així amb l’Agenda 2030 de Nacions Unides. En aquest horitzó, menys ja d’una dècada, les transformacions que han d’experimentar les nostres ciutats són molt grans i profundes, i demanen de la implicació del gruix dels actors urbans.

    L’1 de desembre va tenir lloc a l’Auditori del Cercle d’Economia la trobada ‘Planificar les ciutats del 2030‘, organitzada conjuntament amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. L’objectiu de l’acte va ser debatre amb representants dels plans estratègics i agendes urbanes de diverses ciutats espanyoles sobre les perspectives de transformació de les ciutats en l’horitzó del 2030 i l’estat de la qüestió dels respectius fets metropolitans.

    • 1 tim. 44 min
    Diàlegs empresa i societat amb Carlos Torres Vila, president de BBVA

    Diàlegs empresa i societat amb Carlos Torres Vila, president de BBVA

    Diàlegs empresa i societat amb Carlos Torres Vila, president de BBVA

    La Junta Directiva del Cercle reprèn el cicle de diàlegs amb empresaris de llarga i reconeguda trajectòria. Amb aquesta iniciativa es mostra, d’una banda, el reconeixement públic. I de l’altra, l’experiència i reflexions com a estímul per fer front als nous reptes que es plantegen en les empreses i en la societat.



    Amb la participació de:

    Carlos Torres Vila, president de BBVA
    Jaume Guardiola, president del Cercle d’Economia

    • 1 tim. 23 min
    L’emprenedoria industrial i la tradició de família empresària

    L’emprenedoria industrial i la tradició de família empresària

    El 16 d’octubre de 1958, el Dr. Jaume Vicens Vives pronunciava la conferència titulada El capitán de industria español en los últimos cien años, un ideari considerat fundacional pel Cercle d’Economia.

    L’historiador havia esdevingut un referent pel grup de joves fundadors de l’entitat i un dinamitzador de les seves energies i inquietuds. Hi destacaven Carles Ferrer Salat, que va ser-ne el primer president, Joan Mas Cantí, Artur Suqué, Carlos Güell i Ernest Lluch, entre d’altres.

    En el seu discurs, Vicens Vives fa una lloança a la generació d’empresaris que, situats temporalment en un convuls primer terç del segle XIX –el període de decadència que va seguir a la fi de la Guerra del Francès–, van ser capaços de començar a donar forma a la indústria tèxtil catalana, la qual aniria creixent en importància fins a ser considerada, a finals de segle, com el motor econòmic de l’Estat, doncs va arribar a representar més del 50% de l’economia espanyola.

    La figura del capità d’indústria va ser l’eix vertebrador d’un interessant cicle de converses que es van dur a terme al Cercle d’Economia durant els anys 2016, 2017 i 2018, coordinats per en Xavier Cambra, i en què es compartia el testimoni directe, i amb un enfoc intergeneracional, d’algunes de les famílies empresàries més rellevants del país.

    En un país de tradició industrial com el nostre, resulta paradoxal que el percentatge d’empreses de nova creació que involucren processos productius representin només al voltant d’un 10% del total. Els estudis indiquen que les empreses de nova creació en el sector industrial tenen un índex de supervivència molt superior a les digitals, i ofereixen feines més estables i millor remunerades.

    Amb l’objectiu de fer un diagnòstic general de l’emprenedoria industrial en l’actualitat i entendre els seus reptes i oportunitats, el proper dia 26 de maig acollirem la segona sessió del cicle “Capitans d’Indústria”.

    Judith Viader, CEO de Frit Ravich
    José Miguel Bermúdez, CEO i cofundador de Bound4Blue
    Oriol Pascual, conseller delegat de Stage2 i exdirector d’IQS Tech Factory
    Xavier Comerma, director general adjunt i director territorial de Catalunya del Banc Sabadell
    Moderats per Dani Aicart, Head of Strategic Planning & Research a BSM i soci del Cercle d’Economia

    • 1 tim. 29 min

Mest populära poddar inom Samhälle och kultur

P3 Dokumentär
Sveriges Radio
Måndagsvibe med Hanna och Lojsan
Podplay
GP Dokumentär
Göteborgs-Posten
Spöktimmen
Ek & Borg Productions
30s in the City med Hanna och Stella
Podplay | Hanna & Stella
P1 Dokumentär
Sveriges Radio