24 avsnitt

David inviterer gæster i studiet til en snak om samfund og kultur ud fra et kristent verdensbillede. Nyt afsnit klar den første onsdag i måneden.

Spændingsfeltet David Ingemansen

  • Kristendom

David inviterer gæster i studiet til en snak om samfund og kultur ud fra et kristent verdensbillede. Nyt afsnit klar den første onsdag i måneden.

  Kristendom og Islam

  Kristendom og Islam

  Debattører: Iben Tranholm, journalist og debattør & Johanne Ettrup, ansat ved IKC (International Kristent Center) i Aarhus som en del af IM's tværkulturelle arbejde.
  Indhold:
  Kirkens rolle i forhold til Islam og muslimerne i Danmark debatteres jævnligt disse år. Hvordan skal kirken forholde sig til stigningen i antallet af muslimer i Danmark de kommende år. Hvad er den gode vej individplan, når den enkelte kristne møder en muslim i sin hverdag? Sådanne spørgsmål sættes i spil i denne episode af Spændingsfeltet.

  • 41 min
  Kan en kristen være soldat?

  Kan en kristen være soldat?

  Der har gennem kirkens historie flere gange været debat omkring kristendommens forhold til krig og til aktiv deltagelse i militær kamp. Kan Jesu ord om fjendekærlighed tolkes, så man stadig kan være soldat? Er det for passivt at argumentere for kristen pacifisme? Andreas Meng deltager i debatten, hvor værten David denne gang selv medvirker som modpart på vegne af den kristne pacifist Holger Terp, der desværre ikke selv kunne være tilstede i debatten.

  • 39 min
  Hverdagsmission

  Hverdagsmission

  Hvad er den bedste fremgangsmåde, når man skal drive mission i dag i Danmark (både som individ og som kirke)? Kan man godt gå ud på gaderne og forkynde kristendom? Skal man være mere tilbageholdende og holde sig til relationel mission? Disse spørgsmål udfoldes og drøftes i denne udgave af Spændingsfeltet, hvor vi har besøg af antropologistuderende Rebekka Zoll samt elektriker og voluntør ved SnakTro Kristian Feldtmose. Teologerne er smidt ud af studiet og der bliver derfor også plads til en drøftelse af, hvordan det egentlig høres på kirkebænken om søndagen, når præsten taler om mission.

  (Lyden i starten blev desværre lidt forstyrret, men det forsvinder i løbet af episoden, så vi håber, at i kan lytte afsnittet til ende alligevel)

  • 40 min
  Ægteskab og homoseksualitet

  Ægteskab og homoseksualitet

  Kirkens forhold til samfundets seksualmoral fylder meget i den kirkelige debat i disse tider. Dette ser man blandt andet med den nye bogudgivelse af Jacob Munk: "En langt bedre vej - en ny retning for debatten om køn og seksualitet". Set i lyset af dette har vi i Spændingsfeltet igen inviteret til debat om kirkens syn på ægteskab og forhold mellem mennesker af samme køn. Debatten tager sit primære udgangspunkt i fortolkningen af de vigtige bibelsteder vedrørende emnet.

  • 51 min
  Kirketugt

  Kirketugt

  Hvordan er det lige med kirketugt? Hvad er det helt præcist ordet betyder - og hvordan kan det udøves i en dansk kirkelig kontekst? Det spørgsmål tages op i denne episode af Spændingsfeltet, hvor Hans-Ole Bækgaard og Lisbet Christoffersen debatterer kirketugt i sogne -og valgmenigheder.

  • 47 min
  Hvordan skal kristne forholde sig til Jordan Peterson?

  Hvordan skal kristne forholde sig til Jordan Peterson?

  Jordan Peterson, psykologiprofessor fra Canada, er blevet en global sensation de seneste par år. Han er kendt for sine tanker om etik, mening, religion og den aktuelle køns -og identitetsdebat. Han er vellidt blandt kristne grundet sin spændende tilgang til Bibelen og kristendommen som fænomen. Men hvordan skal man gå til ham? Hvad er godt og hvad er knap så godt? Kristoffer og Silas dykker ned i fænomenet Jordan Peterson og søger gennem frugtbar dialog at komme frem til nogle gode tanker og retningslinjer for lytteren.
  Links til videre fordybelse:
  https://www.dagen.no/meninger/debatt/debatt/Der-Jordan-Peterson-fortjener-kritikk-659572
  https://issuu.com/til_tro/docs/tt1_19 - boganmeldelse af Petersons nye bog '12 regler for livet' af Michael Agerbo Mørch

  • 42 min

Mest populära podcaster inom Kristendom

Andra som lyssnade prenumererar på