28 avsnitt

Fra efteråret 2017 til sommeren 2020 har David Ingemansen inviteret gæster i studiet til en snak om samfund og kultur ud fra et kristent verdensbillede. Gå på opdagelse i arkivet og lad dig udfordre.

Spændingsfeltet Imedia.dk

    • Religion och spiritualitet

Fra efteråret 2017 til sommeren 2020 har David Ingemansen inviteret gæster i studiet til en snak om samfund og kultur ud fra et kristent verdensbillede. Gå på opdagelse i arkivet og lad dig udfordre.

    Bør man livestreame gudstjenester?

    Bør man livestreame gudstjenester?

    På bagkant af hele Coronakrisen i foråret 2020 er det blevet tid til at drøfte nogle af de tiltag som landets kirker blev tvunget ud i under krisen. En af de ting, som blev fast inventar i mange kirker er livestreams af gudstjenester. Men bør man ukritisk sende livesignal af gudstjenesten hver søndag? Gudstjenestens natur, mission og fællesskab drøftes i forbindelse med dette spørgsmål i denne episode af Spændingsfeltet.

    • 43 min
    Skabelse og evolution

    Skabelse og evolution

    Lige siden Charles Darwin har kristne forholdt sig til og debatteret forholdet mellem Guds skabelse og evolutionsteorien. Har Gud brugt evolution til at skabe jorden og mennesker? Eller er 1. Mosebogs fortælling om Gud, der skaber ved sit ord på syv dage en beskrivelse, som står i modstrid til evolution? Alt dette, slægtstavler og død før syndefaldet diskuteres i dette livlige episode!

    • 52 min
    Tro, fornuft og logik

    Tro, fornuft og logik

    Lægger kristne deres hoved i våbenhuset, inden de går ind i kirken? Denne episode af Spændingsfeltet går i dybden med forholdet mellem troen, fornuften og logikken. Kan vi egentlig tro noget ulogisk? Handler Gud altid på en måde, som vi kan gribe med vores fornuft? Og er vores tro blevet løsrevet fra vores intellekt i denne tid? Det forsøger Filip Fyhn, filosofistuderende og Sprint Korsholm, undervisningskonsulent i Indre Mission at tænke tanker om i denne episode.

    • 45 min
    Kristendom, krig og vold

    Kristendom, krig og vold

    Denne episode er en opfølger til episode nr. 23 med titlen "Kan en kristen være soldat?". Den kan man med fordel lytte til inden eller efter denne.
    Gæsterne Klaus og Andreas debatterer, hvordan en kristen skal forholde sig til krig og vold, og hvad Bibelen siger i forhold til det spørgsmål. 
    Særligt Jesu ord i Bjergprædikenen bliver vendt og diskuteret samt andre relevante skriftsteder og teologiske argumenter.

    • 49 min
    Kristendom og Islam

    Kristendom og Islam

    Debattører: Iben Tranholm, journalist og debattør & Johanne Ettrup, ansat ved IKC (International Kristent Center) i Aarhus som en del af IM's tværkulturelle arbejde.
    Indhold:
    Kirkens rolle i forhold til Islam og muslimerne i Danmark debatteres jævnligt disse år. Hvordan skal kirken forholde sig til stigningen i antallet af muslimer i Danmark de kommende år. Hvad er den gode vej individplan, når den enkelte kristne møder en muslim i sin hverdag? Sådanne spørgsmål sættes i spil i denne episode af Spændingsfeltet.

    • 41 min
    Kan en kristen være soldat?

    Kan en kristen være soldat?

    Der har gennem kirkens historie flere gange været debat omkring kristendommens forhold til krig og til aktiv deltagelse i militær kamp. Kan Jesu ord om fjendekærlighed tolkes, så man stadig kan være soldat? Er det for passivt at argumentere for kristen pacifisme? Andreas Meng deltager i debatten, hvor værten David denne gang selv medvirker som modpart på vegne af den kristne pacifist Holger Terp, der desværre ikke selv kunne være tilstede i debatten.

    • 39 min

Mest populära poddar inom Religion och spiritualitet

Fråga Stjärnorna
Ebba Bjelkholm
Spökjakt På Riktigt – LaxTon Podden
Niclas Laaksonen & Tony Martinsson | LaxTon Ghost Sweden
Holy Crap
Holy Crap AB
Sökarna
Föreningen Valv
Dagens människa
Tidningen Dagen
Holy Crap Sverige
Holy Crap Podcast