57 avsnitt

Unelmia onkimassa on Suomen tyylikkäin perhokalastukseen keskittyvä podcast, joka tarjoaa unohtumattomia onnistumisia, adrenaliinin täyteisiä tarinoita sekä katkeria karkuutuksia jokien varsilta. Unelmia onkimassa on jokaisen perhokalastus-, eräily- ja luontoihmisen reseptilääke urbanisoituvassa maailmassa.

Unelmia onkimassa Unelmia Onkimassa

  • Sport

Unelmia onkimassa on Suomen tyylikkäin perhokalastukseen keskittyvä podcast, joka tarjoaa unohtumattomia onnistumisia, adrenaliinin täyteisiä tarinoita sekä katkeria karkuutuksia jokien varsilta. Unelmia onkimassa on jokaisen perhokalastus-, eräily- ja luontoihmisen reseptilääke urbanisoituvassa maailmassa.

  57. Teemu ”Härski” Hartikainen: Olympiavoitosta voittavaan perhokalastukseen

  57. Teemu ”Härski” Hartikainen: Olympiavoitosta voittavaan perhokalastukseen

  Teemu ”Härski” Hartikainen: olympiavoitosta voittavaan perhokalastukseen. Me kysyimme ketä haluaisitte kuulla ja te vastasitte Härski Hartikaista ( @thardy70 ). Maailmanmestari ja olympiavoittaja vastasi pyyntöömme heti hyväksyvästi keskeltä MM-kotikisahuumaa, arvostettava suoritus! Härskin kanssa tarina luistaa kuin herran luistin jäällä eli moitteetta ja juttua tulee samaan malliin mitä Härskin ranteet käy. Tämä jakso vie kuuntelijat @leijonatfi pukukopin uumenista Keski-Suomen koskille, Kanadan kingien kalastukseen, Arktisten vesien äärelle ja aina Keski-Euroopan kristallin kirkkaiden vesien äärelle. Puhutaan voittavasta perhokalastuksesta ja siitä, millaisella mentaliteetilla ammattikiekkoilija pyytää jokien varsilla.

  • 1 tim. 14 min
  56. Markku Kemppainen: suuri pintaperhokalastusjakso osa 2

  56. Markku Kemppainen: suuri pintaperhokalastusjakso osa 2

  Unelmia onkimassa historian toiseksi suosituimman jakson, Markku Kemppaisen Suuren pintaperhokalastusjakson, jatko-osa on täällä! Suoranaisessa supersuosiossa kylpenyt ensimmäinen osa saa totutun intensiivisen jatko-osan, kun pintaperhokalastuksen emeritusprofessori Markku Kemppainen päästetään vauhtiin. Nyt kannattaa olla tarkkana ja kuunnella jakso jokaisella solulla, koska markulla on taas asiaa ja paljon!

  • 2 tim. 25 min
  55. Heikki "Mr. Pompero" Anttonen: Lohen pintaperhokalastuksen legenda

  55. Heikki "Mr. Pompero" Anttonen: Lohen pintaperhokalastuksen legenda

  Lohen pintaperhokalastus on yksi maagisimpia aiheita, joihin perhokalastaja voi uppoutua. Siihen kun lisätään lohen pintaperhokalastuksen elävä legenda ja pioneeri sekä erään erittäin kuuluisan lohipintaperhon kehittäjä, ollaan niin sanotusti asian ytimessä. Lohen pintaperhokalastuksen grand old man, mutta ilmeisesti tälläkin hetkellä lohijoella päivystävä Heikki "Mr. Pompero" Anttonen saapui vieraaksemme kertomaan tarinoita pohjoisen lohijoilta aina 1960-luvulta alkaen. Saamme myös kuulla Heikin eli itse perhon kehittäjän kertomana tarinan legendaarisen pomperon synnystä, joka on varmasti Pohjolan kuuluisin lohipinturi nykyaikana.  Tätä jaksoa voi kutsua todelliseksi historian havinaa tihkuvaksi lohiukon unelmaksi, joka vie kuuntelijan 1960-luvun Neideniltä Varanginvuonon pikkujoille, Kymin pinturilohien tarinoihin sekä muihin uskomattomiin hetkiin. Kiitos Espoon Perhokalastajat, että saimme hyödyntää kerhotilaanne osana äänitystä.  Nyt on aika antaa legendan puhua! Suurkiitos Heikki Anttonen, että tulit kertomaan tarinasi.

  • 1 tim. 41 min
  54. Ahvenen perhokalastus l Extra feat. Jari Koski

  54. Ahvenen perhokalastus l Extra feat. Jari Koski

  Kun tän jakson kuuntelet, niin sua ahvenen perhokalastus alkaa kutsua. Se on lupaus! Ahven on yksi mahtavia perhokalalajeja ja siinä lepää esimerkki myös meidän tulevaisuuden kalastettavista lajeista; lämmintä vettä suosivien kalalajien kannat vahvistuu. Siispä tehtiin tiivis paketti maestro Jari Kosken kanssa ahvenen perhokalastuksesta; miten, mistä, milloin. Jari on oikea kaveri puhumaan tästä aiheesta, hänelle ahvenen perhokalastus on ollut tärkeimpiä kalastusmuotoja kotimaassa vuosikausia. Kuten jaksosta kuullaan, ahven tarjoaa monipuolista kalastamista sekä toisinaan huikeaa määrää m***a välillä mielettömän kiehtovia haasteita. Ahvenenkalastus on seikkailijan laji; voit etsiä niitä karikoilta, kivikoilta, fladoista, lahdista jne.  Kun kuuntelet jakson tarkkaan ja analysoit opittua, voit kehittyä Japin kaltaiseksi suurahvenenpyytäjäksi. Japi kävi nimittäin viikonloppuna antamassa vielä päivitetyn näytön ahvenpuolen osaamisesta ja kasuaalisti onki lauantaina tällaisen ahvensuoran perholla: 39, 40, 40, 42cm kalat. Miettikää, tällaiset kalat on pyörineet kilon tietämillä. Perholla, yhdessä päivässä...  Jälleen kerran kiitos Japille. Seuraavaksi jokainen tekee tän: 1) kuuntelee jakson, 2) virittää minkä tahansa setin, 3) iskee kiinni jonkun streamerin, 4) käy yrittää ahventa ja 5) voi jakaa yrityksestä jonkun todisteen ja tägää meidät sinne!  #perhokalastus #perhokalastusfi #ahvenenkalastus #ahvenenperhokalastus #ahventaperholla #ahven #perchfishing #perchonfly #perchflyfishing #visionflyfishing #JoinTheCult #flyfishinglife #flyfishingonly #flyfishingadventure #kalastus

  • 33 min
  53. Mikko Räsänen: Reittikoskien nymfikalastuksen salat (+streamerkikkoja)

  53. Mikko Räsänen: Reittikoskien nymfikalastuksen salat (+streamerkikkoja)

  Juna kulkee ja uutta jaksoa jälleen ulkona! Tässä jaksossa pureudutaan siihen, miten kotimaan lyhytprofiilisia ja kiivaita reittikoskia tulisi kalastaa nymfitekniikoilla, jotta kalastuksesta tulisi sekä mielekästä ja myös tehokkaampaa. Nymfikalastustekniikoiden lisäksi jakson vieras jakaa innovatiivisia oppejaan poikkeaviin streamerkalastustekniikoihin, joiden ensimmäiset kokeilut tuottivatkin heti maestrolle kevyen parinkymmenen taimenen koskipiston... Vieraana onkin kotimaisen nymfikalastuksen uranuurtaja Mikko "Rysä" Räsänen, joka tuli kertomaan omia vinkkejään kuuntelijoille, miten ne taimenet ja muut kalat saadaan nousemaan perhoihin. Mikko on erittäin kokenut ja menestynyt kisakalastaja, joka tietää todella mistä puhuu. Kolminkertainen Suomenmestari sekä tietenkin joukkuemaailmanmestaruuden voittanutta Rysää voikin pitää modernien nymfikalastustekniikoiden kummisetänä kotoisessa Suomessa ja Rysän ajattelun sekä oppien vaikutuksia on useamman kotimaan maajoukkuekalastajan tekniikkakirjassa tänä päivänä.  Tässä on lyhyesti sanottuna puolitoista tuntinen ihan täyttä asiaa. Piste.  Menkäähän kuuntelee. Kiitos Mikolle että tulit vieraaksi!

  • 1 tim. 36 min
  52. Otto Lintunen: Tositarinoita suurlohen ja nousutaimenen pyynnistä

  52. Otto Lintunen: Tositarinoita suurlohen ja nousutaimenen pyynnistä

  Viidennen tuotantokauden jo ennakkoon hurjan haipin ympärilleen kerännyt lohi- ja nousutaimenkoski on täällä. Saatiin vieraaksemme yksi kotimaisten lohipiirien puhutuimpia nimiä, kun Kuusamon kuningas Otto Lintunen saapui studioon. Korvat punaisena saatiin kuunnella niin kovaa lohi- ja taimentarinaa kahden tunnin ajan, että heikompaa hirvitti. Otto on nuoren sukupolven pyytäjä, joka on poikkeuksellisen omistautunut suurten lohien ja nousutaimenien perhokalastukselle. Ja omistautuneisuus on sen verran tuottanut tulosta, että sana kiirii ja huhut liikkuu jokivarsilla, jonka vuoksi Otto oli saatava lankojen kautta linjoille kertomaan, että mitä kaikkea on tullut touhuttua ja millaisia muistoja luotua vavan varressa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

  Jakso vie kuuntelijan sekä Itämereen laskevien lohijokien kalastukseen että Norjan suurlohitonteille. Jakson lopussa otetaan vielä juttua nousutaimenen pyytämisestä, joka on Otolle yhtä tärkeä juttu kuin lohenonginta. Kuullaan vertaansa vailla olevia tarinoita 6-7 kilon nousutaimenista kotimaan koskilta ja jokunen vielä elämää suurempikin kalatarina, jossa koukut suoristuu, uidaan joessa, ihmiset itkee ja karhut ärjyy. Mitä tässä enää haippaamaan, nyt vaan langoille!

  • 1 tim. 55 min

Mest populära podcaster inom Sport

Perfect Day Media
Podplay | DobbTV
TuttoSvenskan
Expressen
Podplay | DobbTV
Aftonbladet Sportbladet

Du kanske också gillar