10 episodes

Bente Kalsnes og Ketil Raknes tar for seg temaer knyttet til strategisk kommunikasjon og belyser dagsaktuelle caser fra samfunnet.

Dagsorden Bente Kalsnes & Ketil Raknes

  • Education

Bente Kalsnes og Ketil Raknes tar for seg temaer knyttet til strategisk kommunikasjon og belyser dagsaktuelle caser fra samfunnet.

  Kampen om dagsorden i valgkampinnspurten

  Kampen om dagsorden i valgkampinnspurten

  En uke før valget er kampen om dagsorden og sakseierskap intens i den norske valgkampen. Hva er de viktigste sakene for velgerne og hvilke partier har best politikk på disse sakene? Nettopp disse to spørsmålene kan være med på å avgjøre valget for de siste, ubestemte velgerne.

  • 31 min
  Oppvarming til valgkampen – tall som teller

  Oppvarming til valgkampen – tall som teller

  Knappe 4 måneder før valget har det begynt å avtegne seg noen tendenser for hvordan det politisk landskapet ser ut.

  På de fleste målinger får de rødgrønne partiene flertall, mens regjeringspartiene sliter med å få nok mandater. Hva er det viktigste sakene for norske velgere og hvorfor får avtroppende partileder i FrP Siv Jensen hjerter og påtroppende partileder Sylvi Listhaug sure fjes i sosiale medier? I denne episoden av Dagsorden skal vi se på noen av de politiske målingene som finnes. Felles for dem alle er at de på ulike måter måler velgernes dagorden i valgkampen.

  • 34 min
  Spinndoktorer, mediemanipulasjon og valgkamp

  Spinndoktorer, mediemanipulasjon og valgkamp

  Hva var det egentlig som skjedde når statsministerens pressesekretær solgte inn en sak om en Molde-ordfører som var misfornøyd med Raymond Johansen? Har spinndoktorenes inntog ødelagt norsk politikk? Og hvis alt bare handler om korona hele tiden hva skal dagsorden i valgkampen være da?

  I denne episoden av Dagsorden dykker vi ned i den store mengden med forskningslitteratur om medialisering, profesjonalisering og personalisering og forsøker å skape orden i det mediale kaoset vi har vært vitne til den siste tiden. Vi spør hvem som egentlig har overtaket i den endeløse kampen mellom politikere og journalister om hva som er viktig og hva som fortjener offentlighetens oppmerksomhet?

  For ekstra ivrige lyttere har vi som vanlig et rikt tilfang av artikler man kan lese seg opp på.

  Ketil har tidligere skrevet om sine erfaringer som spinndoktor i Klassekampen

  https://klassekampen.no/utgave/2019-04-30/fra-folkeparti-til-medieparti

  Gunn Enli forklarer forskjellen på medielogikk og politisk logikk

  https://www.idunn.no/nst/2020/02/kommunikasjonsraadgiverne_i_norske_departementer_en_ny_ty

  Kristoffer Kolltveit og Tine Figenschou forklarer hvordan embetsverket blir medialisert

  https://www.idunn.no/nst/2020/02/kommunikasjonsraadgiverne_i_norske_departementer_en_ny_ty

  Og Tori Aarseth vil at mediene viser frem hvordan pølsene blir laget.

  https://m24.no/kommentar-molde-nrk/du-har-ikke-hort-det-fra-meg-men/321871?fbclid=IwAR0bVACAR08xiYQflJWO_sbP1R7W6QEs5eQ_LyDGfupTGyKFqDGvYbgbA0Y

  • 37 min
  Overtar Joe Biden et politisk konkursbo?

  Overtar Joe Biden et politisk konkursbo?

  Det var ikke mye tvil da vi skulle planlegge årets første episode hva som skulle være tema - innsettelsen av president Joe Biden og visepresident Kamala Harris - og avskjeden til utgående president Donald Trump. Denne seremonielle hendelsen har satt dagsorden verden over, selvsagt også i Norge. Men hva kan vi forvente  oss i tiden fremover og stemmer det at Joe Biden har tatt over et politisk konkursbo?

  Foto: @JoeBiden, Twitter

  • 38 min
  Spesialepisode – Etter det amerikanske valget

  Spesialepisode – Etter det amerikanske valget

  Det ble beskrevet av begge sider som den store kampen om USAs sjel. For begge sider var tanken om tap en katastrofe. Det ble et drama uten sidestykke som enda ikke er over. Etter at røde stater sakte ble til blå stater da poststemmene kom inn, gikk Trump over til sin plan B, som best kan beskrives som et mislykket forsøk på statskupp.

  I denne episoden av Dagsorden skal vi se nærmere på hva som egentlig skjedde i dette valget. Og vi er så heldig at vi har med oss en gjest, Hallvard Notaker, historiker og forsker ved Institutt for forsvarsstudier, og forfatter av bøkene Høyres historie 1975-2005 Opprør og moderasjon og ikke minst relevant I denne sammenhengen, boken Amerikansk valgkamp fra 2016.

  • 50 min
  Episode 5 – Kan digitale kampanjer sikre valgseier?

  Episode 5 – Kan digitale kampanjer sikre valgseier?

  Knappe fire uker fra før det amerikanske valget og mindre enn ett år før det norske valget skal vi denne gangen snakke om digitale valgkampanjer. Til å diskutere dette har vi fått besøk av Nils Mørk, kommunikasjonssjef i Miljøpartiet De Grønne, et parti som kan komme i en vippeposisjon i det norske valget i 2021. Kan digitale kampanjer sikre valgseier? Hva kan norske partier lære av den amerikanske presidentvalgkampen? Og hva bør de absolutt unngå i neste års stortingsvalg? Med Bente Kalsnes og Ketil Raknes.

  • 29 min

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To