9 episodes

Ez a 24.hu reklámipari podcastja, melyben minden második héten a reklámipar fontos szereplőivel beszélgetünk a reklámpiac fontos történeteiről.

Reklámszünet - 24.hu 24.hu

  • Business

Ez a 24.hu reklámipari podcastja, melyben minden második héten a reklámipar fontos szereplőivel beszélgetünk a reklámpiac fontos történeteiről.

  „A hazai médiaszereplőknek össze kéne fogniuk a nemzetközi óriásokkal szemben”

  „A hazai médiaszereplőknek össze kéne fogniuk a nemzetközi óriásokkal szemben”

  A hazai szereplők rosszat tesznek maguknak azzal, hogy  nem fognak össze a nemzetközi óriások térnyerése ellen, pedig igenis lehetne mit tenni a Facebook és a Google túlhatalmával szemben - mondja Erős Attila, a Fastbridge médiaügynökség vezetője. Emellett az olcsó tévés hirdetésekről, új tartalmi trendekről, a Tik-Tokról, az automatizált hirdetési rendszerek határairól, a távmunkáról  és az állam lélegeztetőgép-szerepéről is beszélgettünk a Reklámszünet podcast legfrissebb epizódjában, ahol arra is választ kerestünk, hogy miben más ma ügynökésgi vezetőnek lenni, mint tíz évvel ezelőtt.

  • 55 min
  „Nekünk a tudatos fogyasztó nagyon-nagyon fontos”

  „Nekünk a tudatos fogyasztó nagyon-nagyon fontos”

  A tájékozott fogyasztó alapvető érdek, mert kisebb kockázatot jelent a pénzintézeteknek, a fintech-szektor innovatív szereplői pedig szerintük mindig is gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek a bankoknál, de az egész bankrendszert nem veszélyeztetik, mert szolgáltatásaik csak egy-egy szegmensre tudnak korlátozódni, a bizalmi hátteret mindig is a bankok jelentik majd. Az új szereplők viszont a bankokat is innovációra kényszerítik, ami végső soron a fogyasztóknak jó. Emellett ügyfélélményről, az üzleti és marketinges döntéshozók közötti lehetséges konfliktusokról, a hibázást lehetővé tevő vállalati kultúráról, munkavállalói jóllétről beszélgettünk, és szóba került 600 évnyi történelem, továbbá az is, hogy hogy szeretnek-e a magyarok kávét inni a bankfiókokban – a CIB Bank munkatársai, Szinai Ádám pr-és marketingkommunikációs vezető és Dunai Zsolt, digitális marketing és ügyfélélmény vezető voltak a Reklámszünet podcast vendégei.

  • 1 hr 13 min
  „Az autó ma már olyan, mint az okostelefon, csak nagyobb”

  „Az autó ma már olyan, mint az okostelefon, csak nagyobb”

  Reklámszünet podcast legfrissebb epizódjában a Volvo kommunikációs vezetőivel beszélgettünk a pandémia autóiparra gyakorolt hatásáról és a terület jövőjéről. Sztárcsevity Andreát és Kozma Noémit  az visszaesést követő fellendülésről, az online értékesítésben rejlő lehetőségekről,  az autómárka tudatos kultúratámogatási politikájáról, fenntarthatóságról, az autók személyreszabhatóságáról, a Volvo márka svéd öröksége és a kínai tulajdonos viszonyáról és arról is kérdeztük, hogy milyen megfontolások mentén választották márkanagykövetüknek Tillát, aki nemhogy elkötelezett biciklista, de még csak vezetni sem tudott, amikor elkezdték az együttműködést. Kiderül az is, hogy tényleg a nők választják-e a ki a család autóját.

  • 47 min
  Blaskó Nikolett: A gazdaság túl van a mélyponton, ez pozitívan hat a reklámpiacra is

  Blaskó Nikolett: A gazdaság túl van a mélyponton, ez pozitívan hat a reklámpiacra is

  Egyszámjegyű növekedést valószínűsít idén a piacon a legnagyobb hazai kommunikációipari szervezt vezetője, aki szerint egy esetleges 1 százalék feletti, belföldi fogyasztásra alapuló GDP-növekedés még tovább is erősíthetné ezt. Blaskó Nikolettel, a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége elnökével, az egyik legnagyobb hazai reklámügynökség, az ACG alapító-tulajdonosával beszélgettünk.  Az ügynökségi piac megsegítéséről, az állami szerepvállalás mértékéről, üzleti ebédekről, az álláspiac és az ügynökségi bérek alakulásáról, aktív tulajdonosi szerepvállalásról,  az ügyfeleknél lévő tartalékokról, reklámügynökségi listákról, a versenyekre fordított milliók fontosságáról és az ügynökségek megváltozó szerepéről beszélgettünk. Emellett arra is fény derült, hogy lesz-e az ügynökségnek saját sörmárkája.

  • 41 min
  Somlói Zsolt: Az ügynökség az, aki zongorázik a Titanic bárjában

  Somlói Zsolt: Az ügynökség az, aki zongorázik a Titanic bárjában

  „Mindent vissza lehet hozni, csak idő kérdése” – mondja a válság által megviselt médiapiacról Somlói Zsolt, aki hosszú évek óta vezeti az egyik legnagyobb nemzetközi tulajdonú médiaügynökséget, a Mindshare-t. Az ország egyik legnagyobb kortárs műgyűjtőjeként is ismert szakember beszélt arról is, miért áldoz szabadiejéből és magánvagyonából arra, hogy kortárs magyar művészek kerüljenek nagy nemzetközi gyűjteményekbe, például a Pompidou Központba, amely baráti körének elnökségébe nemrég elsők között választották be, amikor a lehetőség nem francia állampolgárok számára is kinyílt. Emellett a médiapiac fragemetálódásáról, a médiatervezés átalakulásáról, eltűnő sajtóműfajokról, kultúrális vasfüggönyről, David Hockney házában tett látogatásáról, a műkereskedelmi piac árképzéséről, a covid reklámpiaci hatásairól, az állam szerepéről a válságkezelésben és a buboréktévézésről is beszélgettünk a Reklámszünet podcast legfrissebb epizódjában.

  • 1 hr 2 min
  Szabó Béla, Magyar Telekom: A marketing válságban van

  Szabó Béla, Magyar Telekom: A marketing válságban van

  „Mi mindig mainstream módon kommunikáltunk” – mondja Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és kommunikációs igazgatója, aki szerint ennek ellenére időről időre felkarolnak olyan ügyeket is, amelyek szűkebb rétegeket számára kiemelten fontosak. Elmondása szerint folyamatosan kutatják, hogy mi foglalkoztatja az embereket, próbálják megérteni a nagy társadalmi trendeket és ezeket a tapaszatlatokat beépítik a kommunikációjukba is. A reklámipar bizalmi válságáról, az ingviselés alkonyáról,  a tévéreklámok szükségességéről, a briefek eltűnéséről, társadalmi felelősségvállalásról, a nagyvállalatokra kényszerített startup-szerű működésről,  a covid ügyfélszolgálati munkára gyakorolt hatásáról, automatizálásról, kis hazugságokról és nagy igazságokról is beszélgettünk a Reklámszünet podcast friss epizódjában.

  • 1 hr

Top Podcasts In Business

You Might Also Like