7 episodes

Hajrá az győzelemért! A Szurkoló a Ma7 Médiacsalád sportműsora, ahol a focitól az egyéni sportokon keresztül a tömegsportokig minden megjelenik. Színes a kínálat. Hallgassa velünk!

Szurkol‪ó‬ Ma7 Médiacsalád

  • Sports

Hajrá az győzelemért! A Szurkoló a Ma7 Médiacsalád sportműsora, ahol a focitól az egyéni sportokon keresztül a tömegsportokig minden megjelenik. Színes a kínálat. Hallgassa velünk!

  PODCAST: Teqball: a világhódító, magyar fejlesztésű sportág

  PODCAST: Teqball: a világhódító, magyar fejlesztésű sportág

  Ebben a rendkívül pörgős és izgalmas labdajátékban a játékosok a karok és a kezek kivételével a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. Az asztal hajlított kialakítása pedig lehetővé teszi, hogy a labda kipattanjon a játékoshoz. A szabályok szerint a játékosok legfeljebb három érintést alkalmazhatnak, mielőtt visszajuttatnák a labdát az ellenfél térfelére.

  A Teqball Slovensko nevű szervezet által rendezett bajnokságon nemtől és kortól függetlenül bárki kipróbálhatta magát ebben a korántsem egyszerű sportágban.

  Akadt is jelentkező bőven, voltak, akik már az első perctől kezdve rutinosan bántak a labdával, de természetesen akadtak olyanok is, akik nehezen vették fel a ritmust a játékkal.

  Lukovics Ádám, a bajnokság egyik résztvevője stábunknak elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt találkozott először ezzel a sportággal és szinte az első pillanattól kezdve magával ragadta ez a dinamikus és izgalmas játék.

  Először az interneten láttam egy videóban. Ki szerettem volna próbálni, de csak Szegeden volt erre lehetőség és akkor jött az ötlet, hogy milyen jó lenne, ha itt a közelben is lenne egy ilyen asztal. Ezért beszereztem egyet és elkezdtem ezzel foglalkozni, bérbe adás szintjén is.- mondta.

  Ez a magyar találmány egy új mozgásformát kínál mindenkinek, aki legalább kettőt-hármat tud dekázni, vagy szeret pingpongozni. Mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk és állóképességük fejlesztésére.

  PODCAST: A két pontnál jóval többet ért el a magyar válogatott!

  PODCAST: A két pontnál jóval többet ért el a magyar válogatott!

  Vajon minek köszönhető a magyar labdarúgók kiváló játéka az EB-n, s miért nem volt elég ez a továbbjutásra? Tud építkezni a Rossi-alakulat a sikerből és hozzásegítheti a megszerzett tapasztalat a világbajnoki selejtezőben a sikerhez? Ezen kérdésekről is szó esik a stúdióban, ahol a viadal magyar felfedezettjére is kitérünk. Sőt, azt is megmutatjuk, hogyan szurkoltak Dunaszerdahelyen a nemzeti csapatnak!

  Nem mehetünk el a szlovák szereplés mellett sem, amely az utolsó találkozón csúfos kudarccá alakult, pedig a továbbjutás esélye még vereség esetén is élt volna. A szlovák edzői stáb választott rossz stratégiát vagy éppen generációváltásra van szükség? Milyen szerepe lehet ebben Bénes Lászlónak?

  A műsorban pedig a 16 továbbjutó csapat esélyeit is latolgatjuk.

  Tartsanak velünk!

  PODCAST: EURO 2020 - Milyen tanácsot adnak szerkesztőink Marco Rossinak?

  PODCAST: EURO 2020 - Milyen tanácsot adnak szerkesztőink Marco Rossinak?

  A magyar válogatott ugyanis olyan csapatokkal küzd meg csoportjában, amelyikek mindegyike a végső győzelemre is esélyes. Hiába tehát két mérkőzésen a hazai pálya előnye, még így is óriási meglepetés kellene a sikerhez, de a magyar nemzeti tizenegy már többször bizonyította, képes a csodára.

  A Marco Rossi vezette válogatott egyébként is csapatként erős, így még Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik hiányában is sikerülhet az, amiről mindenki álmodik. Ettől függetlenül örülnünk kell minden szép akciónak, gólnak és részeredménynek, mert másfél évtizede még az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer hazai pályán játszhat EB-meccset a nemzeti csapatunk.

  Az is szóba kerül műsorunkban, mi vezethet el a továbbjutáshoz, vagy éppen mire lehet képes a szlovák válogatott, amely jóval kedvezőbb sorsolást kapott, de azért senkinek sem lesz könnyű dolga. Az Európán átívelő kontinensviadal egyébként is különleges élmény lesz egy évvel az eredeti időpont után, mi pedig bízzunk abban, hogy háromnál több meccsen hangzik majd fel a HAJRÁ MAGYAROK!

  Legyen velünk együtt SZURKOLÓ!

  PODCAST: A korlátozások ellenére világversenyen is eredményesek a somorjai vívók

  PODCAST: A korlátozások ellenére világversenyen is eredményesek a somorjai vívók

  Nagy József, a Somorjai Vívó Klub vezetőedzője elmondta, hogy egy roppant nehéz és küzdelmekkel teli időszak áll mögöttük, ugyanis nemcsak a felkészülési időszakot vette el tőlük a koronavírus-járvány, hanem a versenyek többségét is.

  Tavaly áprilisban négy fiú és két lány indulhatott volna tőlünk az amerikai világbajnokságon, de ezt sajnos lefújták. Emellett egyetlen Európa- kupát sem rendeztek, pedig lett volna esélyük akár megnyerni is valamelyiket.

  Emellett azt is hangsúlyozta, hogy mivel a környező országokban nem voltak ilyen szigorú járványügyi intézkedések, komoly lemaradást kell majd behozniuk annak érdekében, hogy az elkövetkező időszakban is jó eredményeket tudjanak felmutatni.

  Azzal, hogy bizonyos országokban a gyerekek tudtak edzeni, vívni, törvényszerűen jobban fejlődtek, mi pedig hiába gyakoroltunk, ez a megszokott vívás rész nagyon hiányzott.

  Mindezek ellenére az idei világbajnokságon, amelyet Egyiptomban rendeztek, három versenyből kettőben végeztek előkelő helyen: Fazekas Árpád kadett tőr egyéniben a tizedik, a junior tőrcsapat a 13. helyen végzett.

  Nekünk az a tizedik hely, olyan, mint az orosznak a harmadik. A vívónagyhatalmak társaságában az olyan kis országok számára, mint Szlovákia, ahol ráadásul a vívás sem tartozik legnépszerűbb sportágak közé, már a nyolcas döntőbe kerülés is a csúcsot jelenti. – hangsúlyozta a vezetőedző.

  PODCAST: Továbbra is harcban a bajnoki címért a dunaszerdahelyi kézis lányok

  PODCAST: Továbbra is harcban a bajnoki címért a dunaszerdahelyi kézis lányok

  A felkészülést és a bajnoki küzdelmeket is nehezítette a pandémia, de a sportolók is bíznak abban, hogy lassan végre normalizálódik a helyzet és minden visszakerülhet a rendes kerékvágásba. Debre Viktor, a HC DAC vezetőedzője elmondta, nagyon büszke a csapatára, hiszen annak ellenére, hogy egy rendkívül nehéz és kihívásokkal teli évet tudhatnak maguk mögött, képesek voltak egészen a szlovák bajnoki döntőig menetelni.

  Nekünk nincs vesztenivalónk, nekünk oda kell tenni magunkat és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Ez mindig az ellenféltől függ, hogy ők milyen passzban vannak éppen. Jó lenne meglepetést okozni, azzal azonban tisztában kell lenni, hogy ez nem lesz egy egyszerű feladat

  - hangsúlyozta a vezetőedző.

  A szlovák női kézilabda bajnokság rájátszásának fináléjában először Nagymihály otthonában léptek pályára a sárga-kékek. A döntő első meccsén azonban a nagymihályi csapat kézis lányai bizonyultak jobbnak.  Az egyik fél két győzelméig tartó párharc második mérkőzését holnap rendezik Dunaszerdahelyen. Amennyiben a dunaszerdahelyi lányok kerülnek ki győztesen a mindent eldöntő mérkőzést jövő szombaton Nagymihályban rendezik.

  Szurkoljunk minél többen a lelátón és a képernyők előtt is a győzelemért!

  Podcast: Mi vár Szoboszlaira Lipcsében? Bajnok lesz-e a DAC? Ez történt a magyar fociban 2020-ban

  Podcast: Mi vár Szoboszlaira Lipcsében? Bajnok lesz-e a DAC? Ez történt a magyar fociban 2020-ban

  Néhány mondat a műsorból:

  Azt gondolom, hogy nem Marco Rossi a legjobb edző, aki eddig a magyar válogatottat irányította, de valamihez nagyon ért: a mentális felkészítéshez."

  A szlovák ligában az őszi szezon nyolc legjobban teljesítő játékosa közül három magyar. Az első háromban pedig kettő: Kalmár és Holman. Miközben a top tízben egyetlen szlovák játékos sincsen. Ez azért sokat elmond."

  A magyar válogatottnak sikerült az, ami az elmúlt harminc évben nem sűrűn: az utolsó pillanatban megfordítani sorsdöntő meccseket. Ez általában azoknak a csapatoknak sikerül, amelyek mentálisan erősek. Ez az, amiben előre léptünk, mert a játékosok nem lettek feltétlenül jobb játékosok az elmúlt fél évben. És ebben nagy szerepe van az edzői stábnak."

  A Slovannak annyira erős a kerete és annyira hosszú a kispadja, hogy nagyon nehéz lesz a DAC-nak ezzel felvennie a versenyt. Félek tehát, hogy ezt a bajnokságot maximum csak a Slovan veszítheti el, persze kívánom, hogy ez így történjen és a DAC behúzza a bajnoki címet. Óriási öröm lenne."

  Lássuk azt is, hogy ahogyan a nézők teljesen eltűntek a lelátókról, a DAC formája is gyengébbre fordult. A szurkolótábor, vagyis a "tizenkettedik játékos" nagyon hiányzik. (...) Született dunaszerdahelyiként egyébként jobban örülnék neki, ha a csapatban négy-öt saját nevelés játszana rendszeresen, mint annak, ha a csapat bajnok lenne."

Top Podcasts In Sports