190 episodes

در یک گفتگوی ساده هربار با مهمان برنامه در خصوص یکی از دغدغه های اجتماعی انسان امروز گپی میزنیم و سعی خواهیم کرد از زاویه‌ای تازه به این پدیده ها نگاهی بیاندازیم.

Yek Goftegooye Sadeh | پادکست یک گفتگوی ساد‪ه‬ PersianBMS

    • Science

در یک گفتگوی ساده هربار با مهمان برنامه در خصوص یکی از دغدغه های اجتماعی انسان امروز گپی میزنیم و سعی خواهیم کرد از زاویه‌ای تازه به این پدیده ها نگاهی بیاندازیم.

    انسجام اجتماعی چه تعریفی دارد؟

    انسجام اجتماعی چه تعریفی دارد؟

     در بخش گفتگوی امروز با خانم راشل بیانی یکی از اعضای دفتر بروکسل جامعه جهانی بهائی، همراه می‌شیم و در خصوص مفهوم انسجام اجتماعی و اقدامات جامعه جهانی بهائی در این راستا صحبت می‌کنیم. خانم بیانی در تعریف این مفهوم عنوان کردن که انسجام اجتماعی به این معناست که جمعیت‌ها، افراد و جوامع در سطح مردمی واقعاً بتونن روابط معناداری با یکدیگر ایجاد کنن و به جای این که فقط در کنار هم زندگی کنن، از نزدیک با هم در ارتباط باشن و  با همکاری و تلاش، طوری عمل کنن تا اصول و چیدمانی که بر اساس اون زندگی می‌کنن رو متحول کنن. 

    • 17 min
    بررسی ابتکارات فوندائیک در زمینه کشاورزی

    بررسی ابتکارات فوندائیک در زمینه کشاورزی

     در بخش گفتگوی امروز با هم به بخش‌هایی از یکی از قسمت‌های پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش می‌کنیم که نگاهی داره به ابتکارات موسسه فوندائیک در زمینه کشاورزی. در این قسمت خانم لزلی استوارت، مدير اجرايى فوندائيك، در مورد شیوه‌هایی كه اصول بهائی هم‌چون هماهنگى علم و دين، يگانگى نوع انسان و خدمت خالصانه به اجتماع مى‌تونن الهام‌بخش مردم باشن تا مسئوليت پيشرفت و رفاه خودشون رو به عهده بگيرن صحبت می‌کنن.در یک مورد، خانم استوارت توضیح می‌دن که چگونه فارغ‌التحصیلان جوان برنامه آمادگی برای اقدام اجتماعی (PSA) که به عنوان «مروجان سلامت جامعه» شناخته می‌شن، به طور فزاینده‌ای به مراقبت، حفظ و احیای محیط طبیعی توجه می‌کنن. خانم استوارت عنوان می‌کنن که این پروژه‌ها به بازیابی برخی از گونه‌های بومی که به دلیل تک‌کشتی آسیب دیدن کمک می‌کنن. 

    • 21 min
    تاثیر آئین‌های بابی و بهائی در تحول جامعه ایران

    تاثیر آئین‌های بابی و بهائی در تحول جامعه ایران

    در بخش گفتگوی امروز با سهند جاوید، فعال و پژوهش‌گر مسائل اجتماعی، همراه می‌شیم و درباره نقش آئین‌های بابی و بهائی در ایجاد تحولات عمیق اجتماعی در ایران و جهان صحبت می‌کنیم. سهند در ابتدا با توصیف شرایط اجتماعی ایران در زمان ظهور حضرت باب برامون تصویر روشن‌تری از لزوم ایجاد تحولات عمیقی در لایه‌های مختلف جامعه ارائه می‌ده. در ادامه با بیان دیدگاه‌های نظری و عملی بابیان و بعدتر بهائیان از شیوه پاسخ‌گویی این دو آئین به نیازهای جامعه صحبت می‌کنه و با اشاره به تلاش دیرینه جامعه ایران برای دست‌یابی به تجدد و ورود به دنیای تازه، تعالیم حضرت باب و حضرت بهاءالله رو به عنوان یکی از موثرترین راه‌کارها در این راستا قلمداد می‌کنه.

    • 19 min
    تاثیر فناوری بر ارزش‌ها و جامعه

    تاثیر فناوری بر ارزش‌ها و جامعه

    در بخش گفتگوی امروز با هم به بخش‌هایی از یکی از قسمت‌های پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش می‌کنیم که اثر متقابل فناوری، ارزش‌ها و اجتماع را بررسی می‌کنه. آقای مت واینبرگ، متخصص فناوری از ایالات متحده، مهمان این پادکست هستند و تلاش می‌کنن که به این سوال پاسخ بدن که چگونه می‌توان از ادغام ارزش‌ها، آرمان‌ها و نیازهای‌مان، در طراحی، توسعه و استفاده از فناوری اطمینان حاصل کنیم؟ در بخشی از سخنان خودشون آقای واینبرگ اشاره می‌کنن که: «دیدگاه کلی نسبت به توسعه فناوری نمی‌تواند از خود فناوری بدست آید. فناوری، تجلی از قابلیت انسان است. فناوری، اهداف انسان را برجسته می‌کند، توانمندی ما را تقویت می‌کند و توانایی‌های ما را افزایش می‌دهد، اما ویژگی‌ها یا عاملیت ذاتی لازمی که ما داریم را ندارد.»

    • 21 min
    نگاهی به علل مهاجرت اجباری

    نگاهی به علل مهاجرت اجباری

    در بخش گفتگوی امروز با خانم سمانه الفتی، فعال اجتماعی در زمینه مهاجرت اجباری گپی می‌زنیم. خانم الفتی از وجود ساختارهای تبعیض‌آمیز در جوامع مختلف به عنوان یکی از علل اصلی مهاجرت اجباری گروهی از مردم یاد می‌کنن. جنگ، تبعیض و فقر فرهنگی و مالی هم از موارد دیگه‌ای بود که خانم الفتی در همین راستا بهش اشاره کردن. در نهایت با تاکید بر نقش شهروندان کشور میزبان در کمک به مهاجران تازه‌وارد، خانم الفتی از این هم‌دلی و همراهی به عنوان عامل موثری برای شکوفایی توان‌مندی‌های مهاجرین تازه وارد در جامعه میزبان یاد کردن.

    • 20 min
    وظیفه خبرنگار در دنیای امروز چطور تعریف می‌شود؟

    وظیفه خبرنگار در دنیای امروز چطور تعریف می‌شود؟

    در بخش گفتگوی امروز با آقای کامیار بهرنگ، دبیر ارشد خبر در تلویزیون ایران اینترنشنال، صحبت می‌کنیم. کامیار به ما کمک می‌کنه با نقش خبرنگار در  مسیر کشف حقیقت بیشتر آشنا بشیم. کامیار از اهمیت بی طرف نبودن خبرنگار در مسائل مهم حقوق بشری می‌گه و تاکید می‌کنه که بی‌طرفی رسانه به خودی خود لزوما بک ارزش نیست و باید در راستای سعادت انسانی بازتعریف بشه. کامیار همین‌طور برامون می‌گه که چطور با تحول مفهوم رسانه و ظهور شبکه‌های اجتماعی مسئولیت شهروندان و رسانه‌ها در بازتاب واقعیت و کشف حقیقت ابعاد تازه‌ای پیدا کرده.

    • 23 min

Top Podcasts In Science

Zoom
SME.sk
Kvantum ideí
Kvantum ideí
Slovenský hydrometeorologický ústav
SHMÚ
Hidden Brain
Hidden Brain, Shankar Vedantam
Discovery
BBC World Service
Radiolab
WNYC Studios

You Might Also Like

زندگی مایندفول با مدیتیشن | مراقبه‌ی فارسی
مریم کاوه
رشد با یک
Ahmadreza Tadrisi
پادکست روانشناسی سایکوپاد
mohammad mehregan
وقت خواب | پادکستی برای رفع بی خوابی
لویی و دوستان