229 episodes

Öppna världar är i grunden en podcast där ett gäng nära vänner diskuterar saker. Inte helt otippat spel, serier, filmer eller annan populärkultur. Inte som alla andra.

Ansvarig utgivare:
Aaron Vesterberg Ringhög

Öppna världar Öppna världar

  • Leisure

Öppna världar är i grunden en podcast där ett gäng nära vänner diskuterar saker. Inte helt otippat spel, serier, filmer eller annan populärkultur. Inte som alla andra.

Ansvarig utgivare:
Aaron Vesterberg Ringhög

  Avsnitt 229 - Skitnödiga Sigge

  Avsnitt 229 - Skitnödiga Sigge

  Peter Eriksson är tillbaka och har lagt vantarna på Arizona Sunshine 2* på PSVR2! Men frågan är om de höga förväntningarna är något som levs upp till eller inte. Och framför allt, hur bra är co-op läget jämfört med att köra solo?

  Men inget av detta innan Aaron har betat av sin fortsatta strävan efter att förstå sig på Sonic-spelen, denna gången med Sonic Superstars** i knät. Snyggt, snabbt och ... ja vad tycker han egentligen?`

  Avslutningsvis rundas avsnittet av med hett efterlängtade Mortal Kombat 1*** intryck. Efter vad fick komma att bli den utan tvekan bästa kampanjen i ett fightingspel enligt Aaron, har förväntningarna på Mortal Kombat 1 varit skyhöga. inte minst efter den där intervjun med Ed Boon under Gamescom. Även här är frågan om förväntningarna infriades eller om det kanske är helt andra tankar som väckts till liv efter att kampanjen är klar.

  Häng med så svarar vi på varje fråga!

  All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare.

  *Kod för Arizona Sunshine 2 har tillhandahållits av Vertigo Games

  **Kod för Sonic Superstars har tillhandahållits av SEGA

  ***Kod för Mortal Kombat 1 har tillhandahållits av Warner Bros Games

  • 1 hr 18 min
  Avsnitt 228 - Touch of love

  Avsnitt 228 - Touch of love

  Det är återigen dags att bege sig ut i det virtuella när vi plockar upp Vampire: The Masquerade - Justice* som släpps redan nu på torsdag den 2 november!

  Den trogne VR-entusiasten Peter Eriksson är även tillbaka och förstärker VR-panelen då han och Aaron greppar tag i World of Darkness-titeln. Och även om ingen av dem egentligen är särskilt insatta i loren omkring finns det gott om bitar att bryta ner runt spelet i sig. Högt och lågt, positivt och negativt.

  Några av frågorna som behandlas i denna långkörare baserad på 50% (Aaron) respektive 75% (Peter) progress genom kampanjen är:


  Är detta svenskbaserade Fast Travel Games mest ambitiösa titel hittills?
  Hur bra port har VR Monkey lyckats göra till PSVR2-versionen?
  Hur ser förväntningarna egentligen ut på en singleplayer upplevelse inom VR 2023 och hur skiljer sig dessa mellan en entusiast som spelar VR-spel varje vecka (Peter) och en som bara doppar tårna i det när vissa titlar anländer (Aaron)?

  Detta och mycket mer, häng med!

  All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken du hör från Vampire: The Masquerade - Justice är skriven av Two Feathers (Elvira Björkman & Nicklas Hjertberg).

  *Koder för Vampire: The Masquerade - Justice har tillhandahållits av Fast Travel Games

  • 1 hr 36 min
  Avsnitt 227 - Öppna inte dörren

  Avsnitt 227 - Öppna inte dörren

  Lagom till allhelgona har Jules återigen tagit in vår tidigare gäst Lovisa och kollat skräck för hela slanten! Mer specifikt har de båda skräckfantasterna valt att titta närmare på The Conjuring-serien, närmare bestämt filmerna The Conjuring 1 & 2, The Nun 1 & 2 och Anabelle.

  Det blir ett långt snack om hur filmerna står sig mot varandra och hur nära sanningen de egentligen ligger. Därefter spinner de vidare på vilka skräckfilmer som skrämt dem mest, vad som gör en riktigt bra skräckfilm och självklart lite skräckfakta ovanpå det.

  De ger också lite tips på andra skräckfilmer att se, samt några skräckböcker att läsa. Ett läskigt maxat avsnitt med andra ord. Happy Halloween!

  All musik som hörs i avsnittet tillhör dess urpsrungliga upphovsrättsägare och musiken ni hör från filmerna i The Conjuring-serien är skriven av Joseph Bishara och Abel Korzeniowski.

  • 1 hr 8 min
  Avsnitt 226 - Pole position

  Avsnitt 226 - Pole position

  Världens bästa Douglas är tillbaka!

  Vi har spelat Marvel's Spider-Man 2* och konstaterar att det förmodligen är det bästa superhjältespelet ... någonsin? I ett vakuum..? Ja, knepiga är formuleringarna i text, bättre att lyssna på hur Aaron tänker kring världens största superhjälte varumärke.

  Inte nog med att Insomniac ytterligare breddat sin kompetens inom manus och regi, med sitt senaste epos har de också lyckats balansera enorma och öppna världar med det otänkbara i en fokuserad upplevelse. Delvis tack vare tekniken under motorhuven, men även tack vare smart uppdragsdesign.

  Innan vi avrundar dagens avsnitt blir det även Forza Motorsport** och här är det tudelat vill vi lova. Medan vår återkommande gäst Douglas menar att något saknas kan Aaron känna att det funkar fint så länge approachen är själva körandet i sig. Självklart hinner de båda hålla med varandra om respektive perspektiv, men någonstans landar det ändå i att det finns vissa önskemål kvar för Turn 10 att uppfylla. Mer om det i framtiden kanske!

  All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och musiken ni hör från Marvel's Spider-Man 2 och Forza Motorsport är skriven av John Paesano, samt Kaveh Cohen och Michael Nielsen i respektive ordning.

  *Kod för Marvel's Spider-Man 2 är tillhandahållen av Sony

  **Kod för Forza Motorsport är tillhandahållen av Microsoft

  • 1 hr 20 min
  Avsnitt 225 - En handväska med raketmotorer

  Avsnitt 225 - En handväska med raketmotorer

  Vi har lagt vantarna på frustrerande och övermäktiga spel och tänkte bryta ner lite av vad som gör dem lite extra underbara.

  I det tydligt From Software-inspirerade Lies of P* har Aaron bränt dussintals med timmar och fortfarande inte tagit sig hela vägen i mål. Men trots detta är det inget snack om att titeln kommit som en positiv överraskning under ett år fyllt av bra spel.

  Starfield** däremot, ja, var ska vi börja. Både Jules och Aaron har sjunkit ner en mängd timmar i titeln (Jules bra fyra gånger så mycket än Aaron btw) och känner fortfarande att de bara skrapat på ytan av vad som finns att ta av i Bethesdas nästan överdrivet stora nya IP.

  Mycket blir det, häng med!

  All musik som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare.

  *Kod för Lies of P har tillhandahållits av Neowiz

  **Kod för Starfield har tillhandahållits av Bethesda

  • 1 hr 4 min
  Avsnitt 224 - Barbie-washing

  Avsnitt 224 - Barbie-washing

  Sommaren 2023 skulle aldrig bli sig lik efter att världen (eller åtminstone delar av den) togs över av Barbenheimer-feber! Filmerna Barbie och Oppenheimer tog över sociala medier och även om vi inte ännu tagit tempen på Nolans senaste, är det inget snack om att vi tagit fram förstoringsglaset och placerat det i den rätta vinkeln framför Greta Gerwigs Barbie!

  Jules tog fram det tunga artilleriet och med sig har hen sin vän och kollega Lovisa Persson som bringar inte bara insikt utan även underbara citat (trademark "Barbie-washing" hallå?).

  Tillsammans benar de av inte bara den feministiska vinkeln som Barbie försöker hantera, utan också samtalet runtomkring och sist men inte minst teorier runt varför en film som Barbie kanske inte helt lyckas ro hem poängen i hushållen på det sätt som filmen hade potential att göra!

  Detta och mycket mer i detta långa avsnitt om Barbie! Häng med!

  Följ även Lovisa via hennes Instagram här

  All musik som hörs i avsnittet ägs av dess ursprungligen upphovsrättsägare och musiken ni hör från Barbie är skriven av Mark Ronson och Andrew Wyatt.

  • 1 hr 1 min

Top Podcasts In Leisure

Critical Role
Si Robertson & Justin Martin
Hancock Productions
Rooster Teeth
USAFA Aviation
Clutterbug

You Might Also Like

Spelsnack
Nördliv
Tommy Åslin och Jimmy Bengtsson
Victor Leijonhufvud
Speljuntan
Milky Logic, Anton Idberg, Emil Norberg, Dennis Forss