151 episodes

Öppna världar är i grunden en podcast där ett gäng nära vänner diskuterar saker. Inte helt otippat spel, serier, filmer eller annan populärkultur. Inte som alla andra.

Ansvarig utgivare:
Aaron Vesterberg Ringhög

Öppna världar Öppna världar

  • Leisure

Öppna världar är i grunden en podcast där ett gäng nära vänner diskuterar saker. Inte helt otippat spel, serier, filmer eller annan populärkultur. Inte som alla andra.

Ansvarig utgivare:
Aaron Vesterberg Ringhög

  Avsnitt 151 - Special: Kena: Bridge of Spirits

  Avsnitt 151 - Special: Kena: Bridge of Spirits

  Tillsammans med Trekraftens Andrew, Fabian och Jesper, slår sig Aaron och Jesper (vänta, vad hände nu?) ner i över en och en halv timme för att prata om Ember Labs debuttitel Kena: Bridge of Spirits*!

  Hur många brister är egentligen accepterat hos en debuterande liten studio, hur många gånger kan de överraska med sin skicklighet och framför allt - hur många bossar går att minnas från ett och samma spel?

  Vi grottar ner oss i det estetiska, det episka, det varma och det vackra och för alls trevnad är det inte förrän i slutet vi spoilar delar av berättelsen och ett par specifika bosstrider. Självklart varnar vi för det på förhand. 3

  Häng med och njut! Det har vi gjort i alla fall!

  Just ja! Missa inte Ember Labs kortfilm baserad på Majoras Mask här!

  All musik från Kena: Bridge of Spirits som hörs i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och är skriven av Jason Gallaty.

  *Kod för Kena: Bridge of Spirits har tillhandahållits av Ember Labs via Sony

  • 1 hr 45 min
  Avsnitt 150 - Special: Deathloop

  Avsnitt 150 - Special: Deathloop

  Som tidigare utlovat är Douglas tillbaka dubbelt upp denna veckan och konsulterar kring den senaste tidens spel och dagens avsnitt tar han sig tillsammans med Aaron an Arkanes senaste titel Deathloop*!

  Det blir ett långt samtal fyllt med spoilers, om speldesignen, berättelsen och berättelserna i berättelsen och berättelserna i berättelserna i berättelsen(...), slutet, teorierna och allt det där andra som inte ens Aaron eller Douglas hunnit ta tag i ännu, trots att de båda spelat genom spelet och sett flera slut. Spekulationer å det grövsta blandas med hyllningar och lovord, även om det också finns plats för lite kritik i kanterna.

  Häng med!

  Läs också Douglas recension på Player One här!

  All musik som används i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare och är hämtad från Deathloop Original Game Soundtrack Selections.

  *Kod för Deathloop har tillhandahållits av Bethesda

  • 1 hr 7 min
  Avsnitt 149 - Med stridsvagn denna gång

  Avsnitt 149 - Med stridsvagn denna gång

  Jules har spelat Far Cry 6* i åtminstone 5 minuter (eller var det 20 timmar?) och berättar mer om sina äventyr i Ubisofts senaste öppna värld. Vad gör den sjätte installationen jämfört med föregångarna egentligen och hur många får sätta livet till för en framfarande Jules bakom ratten i en (av många?) pansarvagnar? Svaren får ni här!

  Men inte innan Aaron har biktat sig kring sitt nya Twitter Spaces-beroende...

  Innan vi rundar av för dagen går Aaron och vår kära gamle Douglas (glömde vi nämna att Douglas tittar förbi?) över sina intryck av Hot Wheels: Unleashed. Det som vi minns med värme i hjärtat från Hot Wheels-DLC:n till Forza Horizon 3 har nu fått ett helt dedikerat spel med fart och färg hela vägen in i källarkaklet.

  Häng med!

  All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprunglige upphovsrättsägare:
  Pedro Bromfman - Libertad
  The New Fools - Bring The Funk Back

  *Kod för Far Cry 6 har tillhandahållits av Ubisoft
  **Koder för Hot Wheels: Unleashed har tillhandahållits av Milestone via Koch Media

  • 1 hr 13 min
  Avsnitt 148 - Om man vill ha lite fördjupningskänslor

  Avsnitt 148 - Om man vill ha lite fördjupningskänslor

  När Göteborgs-baserade studion Zoink släpper nytt kan ni lita på att panelen är där för att vrida och vända på vad som serveras. Ida och Jesper tar oss med på en timme intryck från ytterligare en mer lokalt förankrad titel.

  Det diskuteras berättelser om fattigdom (självklart spoilerfritt!), tillgänglighet, litteratur och inte minst vemodet som kan uppstå när närodlade spel inte nödvändigtvis lyckas. Tur därför att just Lost in Random* som dagens avsnitt dedikeras lyckas lyfta oss mer än sänka oss!

  Häng med!

  All musik från Lost In Random som hörs i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och är skriven av Blake Robinson och framförd av Blake Robinson Synthetic Orchestra.

  *Koder för Lost in Random har tillhandahållits av Electronic Arts

  • 55 min
  Avsnitt 147 - Det är kycklingklubbor

  Avsnitt 147 - Det är kycklingklubbor

  Idag släpps den brittiska tvåmanna-studion Shedworks debuttitel Sable* till Xbox, Xbox One och PC. Och Game Pass!

  Följ med när Jules, Aaron och Ida delar med sig av sina spoilerfria intryck av detta vackra spel som aldrig skäms över att gå all-in (och lite till) med sin cell-shading. Härliga dialoger, makalöst vackert, fenomenal musik, fräscht koncept och mysiga karaktärer ligger som ett varmt täcke över oss när vi beger oss ut över sanddynorna till harmoniska toner.

  Spelet må ha sina småbuggar här och där, precis som att presentationen både ger och tar när det kommer till tillgänglighet kontra förtrollning, men summa summarum kan Sable vara den meditation många av oss behöver emellanåt.

  Och ja. Det är kycklingklubbor. Häng med!

  All musik ni hör i avsnittet tillhör dess ursprungliga upphovsrättsägare och är skriven av Japanese Breakfast.

  *Koder för Sable har tillhandahållits av Raw Fury

  • 58 min
  Avsnitt 146 - Shooty Shooty

  Avsnitt 146 - Shooty Shooty

  Den 29 juli 2021 släppte den Uppsala-baserade studion Neon Giant sitt första spel - The Ascent. Detta efter lite drygt tre års utveckling parallellt som de sjösätter en studio under större delen av en pandemi. Vän till podden tillika medgrundare till studion Arcade Berg tittar idag äntligen förbi panelen för att berätta mer om hur det har gått sedan lansering, hur den närmaste framtiden ser ut och vilka delar som varit mer utmanande än andra.

  Det blir ett samtal om passion, tankarna kring att riskera allt för något en verkligen tror på och fördjupande diskussion kring att försöka etablera en arbetskultur som funkar för alla. Utöver detta får vi också svar på varför PC-versionen på Windows initialt inte var i paritet med Steam-versionen, hur den enorma detaljrikedomen egentligen kom till och inte minst det där nyligen släppta avsnittet av The Game Maker's Notebook (ni vet, podcasten Aaron brukar rekommendera..) där Arcade och Tor gästade för att prata mer med Ted Price om deras resa.

  Häng med!

  PS. Nyfiken på den där "Shooty Shooty"-videon? Varsågod!

  • 1 hr 15 min

Top Podcasts In Leisure

You Might Also Like