
317 episodes

«Τι φάση;!», από την ομάδα του pod.gr pod.gr
-
- News
Πόσες φορές στις παρέες ή στο γραφείο δεν έχουμε αναφωνήσει «Τι φάση;!» -με απορία και με θαυμαστικό, ταυτόχρονα- για όσα γίνονται στον κόσμο, αλλά και όσα λέγονται από δημόσια πρόσωπα. Η παρέα του pod προσπαθεί να ξεχωρίζει όσα προκαλούν το γέλιο μας, την οργή μας, τον προβληματισμό μας. Θέματα, πρωτοσέλιδα, αλλά και άλλα που απασχολούν και αναπαράγονται από τα social media και αξίζει να «φωτιστούν». Μια διαφορετική τολμηρή ματιά σε όσα συμβαίνουν με την υπογραφή των ανθρώπων του pod.gr, αλλά πολλές φορές και φίλων μας δημοσιογράφων.
-
Ένας περίεργος νέος κόσμος
Η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί σημείο των καιρών. Στην εποχή που οι λέξεις αντικαθίστανται από τις εικόνες και τα κείμενα από συνθήματα, ο Κασσελάκης δείχνει η κατάλληλη περίπτωση. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είδαν τους υπόλοιπους υποψηφίους σαν καμμένα χαρτιά. Γι΄αυτό το λόγο στράφηκαν σε έναν τύπο χωρίς παρελθόν που άνοιξε το παράθυρο με όπλο του το φωτεινό χαμόγελο. Ο Κώστας Γιαννακίδης σχολιάζει την εκλογή Κασσελάκη και προβλέπει το πολιτικό του μέλλον.
-
Ένας διαχρονικός δεσμός γέλιου & φιλίας
Πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί εκεί έξω, που να μην έχουν δει έστω και ένα επεισόδιο της θρυλικής σειράς “Friends”. Τα Φιλαράκια επαναπροσδιόρισαν για πάντα την έννοια της φιλίας. Έγιναν μια διαχρονική παρέα στην οποία όλοι νιώθαμε ότι είμαστε μέρος της. Ετοιμαστείτε λοιπόν, για ένα rollercoaster συναισθημάτων, ακούγοντας τα ανεξίτηλα μαθήματα φιλίας και ζωής που μας προσέφεραν.
-
Γιατί οι σύντροφοι πυροβολούν τον Κασσελάκη;
Γιατί οι σύντροφοι ενοχλούνται από το κολλαριστό πουκάμισο του Κασσελάκη και δεν τους ενοχλούσε το ιδρωμένο πουκάμισο του Καμμένου; Γιατί είναι «θολός» ο Κασσελάκης και δεν είναι «θολοί» όλοι οι διεκδικητές της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ που πορεύθηκαν με ξεπερασμένα τσιτάτα; Ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμάται την πρώτη του συνάντηση με τον Κασσελάκη τον Μάιο και απαντά στο ερώτημα «τίνος είναι το παιδί».
-
Η αποκατάσταση του Μαυρογιαλούρου
Αυτοδιοικητικές εκλογές έρχονται και όπως σε κάθε προεκλογική περίοδο στις τηλεοράσεις παίζει η κλασική πλέον ταινία της δεκαετίας του 1960 «Υπάρχει και φιλότιμο». Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ενσαρκώνει τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, ο οποίος διαθέτει σχεδόν όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά ενός πολιτικού. Εκτός από ένα. Έχει φιλότιμο. Ένα podcast για μία ταινία άκρως διδακτική, η οποία αποκαθιστά το όνομα του παρεξηγημένου ως ένα βαθμό Μαυρογιαλούρου.
-
Αντωνιώ συγχώρα μας
Όχι! Δεν πρέπει να αρκεστούμε στο λατινικό: Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος. Πρέπει να αναρωτηθούμε… Από που πηγάζει αυτό το θράσος των ναυτικών; Γιατί νοιώθουν παντοδύναμοι να αφαιρέσουν μια ζωή και να μην κοιτάξουν καν πίσω τους; Δεν φοβούνται το λιμενικό; Γιατί πιστεύουν ότι θα την γλυτώσουν; Ποιος θα τους καλύψει; Ο βουλευτής τους; Το αφεντικό τους; Το σωματείο τους; Ποιος; Ποιος «θεός»; Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί ο πνιγμός του Αντωνιού – του παιδιού που σκορπούσε μόνο χαμόγελα στο πέρασμα του - είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
-
Νεκρός για 36 ευρώ
Το πλήρωμα ενός επιβατηγού πλοίου πέταξε στην θάλασσα επιβάτη που επιχείρησε να επιβιβαστεί τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα, εκείνος να πνιγεί. Αν αυτό δε σε κάνει να νιώθεις άβολα, να νιώθεις ντροπή και τρόμο, τότε, ίσως κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κινήσεις γεμάτες θυμό που σε κάνουν να νιώθεις ανακούφιση που δεν βρέθηκες εσύ μπροστά στο συγκεκριμένο πλήρωμα εκείνο το βράδυ. Η Βασιλική Μπούρα σχολιάζει την τραγωδία στον Πειραιά.