30 episodes

Ο Γιώργος Καπερνάρος και ο Νώντας Καραβίας σηκώνουν το σεντόνι του Ελληνικού digital marketing και συζητάνε τις παθογένειες που κρύβονται από κάτω, μαζί με καλεσμένους επιχειρηματίες και  marketers διεθνούς βεληνεκούς. Ακούστε μαζί μας marketing tips, ενδιαφέροντα best (και worst) case studies, ιστορίες τρόμου και τα τελευταία νέα από την αγορά. Περισσότερα για τους δημιουργούς του Podcast: georgekapernaros.com και iamnontas.com

Τρία Κιλά Μάρκετινγ‪κ‬ Νώντας Καραβίας & Γιώργος Καπερνάρος

  • Business

Ο Γιώργος Καπερνάρος και ο Νώντας Καραβίας σηκώνουν το σεντόνι του Ελληνικού digital marketing και συζητάνε τις παθογένειες που κρύβονται από κάτω, μαζί με καλεσμένους επιχειρηματίες και  marketers διεθνούς βεληνεκούς. Ακούστε μαζί μας marketing tips, ενδιαφέροντα best (και worst) case studies, ιστορίες τρόμου και τα τελευταία νέα από την αγορά. Περισσότερα για τους δημιουργούς του Podcast: georgekapernaros.com και iamnontas.com

  Δημήτρης Καλαϊτζής - Παρελθόν, παρόν και μέλλον στο performance marketing

  Δημήτρης Καλαϊτζής - Παρελθόν, παρόν και μέλλον στο performance marketing

  Σήμερα έχω μαζί μου τον Δημήτρη Καλαϊτζή. Ο Δημήτρης είναι Head Of Performance  στη GIM Agency και co-host του δημοφιλούς marketing podcast Digital Jam.

  Στο πρώτο μέρος αυτής της συζήτησης μιλήσαμε εκτετεταμένα για το - ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον - story του στο digital marketing και την επιχειρηματικότητα. Στο δεύτερο μέρος εστιάσαμε στην εξέλιξη του performance marketing στην Ελλάδα, ξεκινώντας από το παρελθόν, φτανοντας στο παρόν, και προβλέπονας το μέλλον...

  Πιο αναλυτικά μιλήσαμε για τα εξής:
  Πώς ξεκίνησε ο Δημήτρης να ασχολείται με την επιχειρηματικότητα σαν μαθητής με πλήρη "άγνοια κινδύνου".Την "καρίερα" του στο gaming/streaming και το χτίσιμο online communitiesΠώς δημιούργησε τις πρώτες του επιχειρήσεις και πώς αποφάσισε να εστιάσει τελικά στο performance marketing.Πώς ήταν το performance marketing πριν 5 χρόνια και πώς άλλαξε.Πώς όλες αυτές οι τεχνολογικές αλλαγές (πχ. ο "θάνατος" του manual bidding/targeting) επηρέασαν και την σχέση των agencies με τις επιχειρήσεις.Ποια τα skills που χρειάζεται σήμερα ο performance marketer, και πώς διαφέρουν από αυτά που χρειαζόταν 5-6 χρόνια πριν.Πώς εκπαιδεύεις τους πελάτες για να είναι δεκτικοί στις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία.Πώς χρησιμοποιείς Skroutz και Facebook/Google παράλληλα για να μεγιστοποιήσεις τις πωλήσεις σου.Ποιες είναι οι αγαπημένες του πλατφόρμες για paid acquisition.Ποιες είναι οι ιδανικές υπηρεσίες συμπληρωματικές στο PPC για να μεγιστοποιήσεις την αξία που δίνεις στον πελάτη....και πολλά άλλα.Links 
  Το Linkedin profile του ΔημήτρηGIMagency.grDigital Jam PodcastJamFeed newsletterCXLSimo Ahava (Google Tag Manager "guru")Bram Van der Hallen (Meta/Facebook expert)

  • 1 hr 24 min
  Γιώργος Χασιώτης - Από 3€/ώρα στο Upwork σε SEO Agency με πελάτες εκατομμυρίων.

  Γιώργος Χασιώτης - Από 3€/ώρα στο Upwork σε SEO Agency με πελάτες εκατομμυρίων.

  Ο Γιώργος Χασιώτης είναι ο ιδρυτής και Managing Director της Minuttia, ενός Content Marketing και SEO Agency για B2B SaaS εταιρίες, που μέσα σε 2 χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κολοσσών του SaaS industry παγκοσμίως.
  Είναι επίσης ο host του "The SaaS SEO Show" Podcast, όπου φιλοξενεί τους κορυφαίους παγκοσμίως thought leaders στον χώρο του software, του SEO και των startups.
  Σήμερα μιλάμε μεταξύ άλλων για τα εξής:


  Από που άρχισε  (από τις αρχικές του αποτυχίες στο να βρεί δουλειά στο Βερολίνο, μέχρι και την απόφασή του να μπει στο Upwork και να δουλεύει με 3€/ ώρα.Πώς αποφάσισε να κόψει το δίχτυ προστασίας από κάτω του και να μπει "all in" στο agency του.Πώς μεταβαίνεις από freelancer σε agency owner και πώς παίρνεις το αρχικό ρίσκο του να αναθέτεις τη δουλειά σε άλλους.Πόσο σημαντικό ειναι να είσαι άνθρώπος σαν αφεντικό, αλλά και να αφήνεις τους συναισθηματισμούς στην άκρη όταν ειναι να παρεις δύσκολες αποφάσεις.Τη σημασία της τύχης και της στοχοθεσίας στο τελικόσ ου αποτέλεσμα.Γιατί επέλεξε το SaaS Industry.Πώς είναι να δουλεύεις με bootstrapped εταιρίες σε αντίθεση με εταιρίες με επενδυτές.Με ποιον τρόπο είναι στρεβλωμένη η αγορά στην Ελλάδα όσον αφορά τις προσλήψεις και τους μισθους.Ποια ειναι η ξεχωριστή στρατηγική που χρησιμοποίησαν για να βρίσκουν νέους πελάτες και ποια ιδιαίτερα κανάλια χρησιμοποιούνΠώς κατάφεραν να μεγαλώσουν τόσο γρήγορα και παράλληλα να κρατούν τους πελάτες ικανοποιημένουςΣυμβουλές για όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν παρόμοια πορείαResources
  Το site της Minuttia "The SaaS SEO Show" Podcast (spotify link)To Linkedin του ΓιώργουTo Youtube Channel της Minuttia

  • 1 hr 3 min
  Φώτης Γεωργίου - Μαθήματα από 20+ χρόνια εμπειρίας στο δημιουργικό της διαφήμισης

  Φώτης Γεωργίου - Μαθήματα από 20+ χρόνια εμπειρίας στο δημιουργικό της διαφήμισης

  Ο Φώτης Γεωργίου είναι ιδρυτής και creative director της Superfy.gr, ενός σχετικά νέου δημιουργικού διαφημιστικού agency, με ήδη αρκετά βραβεία στο ενεργητικό του. 

  Έχοντας δουλέψει σε κάποια από τα μεγαλύτερα agencies απο τις αρχές των 2000's και έχοντας συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο γνωστές διαφημιστικές δουλειές στην Ελλάδα, πλέον τρέχει το δικό του  agency και ήρθε στο podcast να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα:
  Η ιστορία του ΦώτηΤι έγινε τον καιρό της κρίσης στον διαφημιστικό κλάδοΠως προσεγγίζουν την στρατηγική για τους πελάτες τους.Πώς και τι χρεώνουν οι διαφημιστικές στην Ελλάδα σήμερα και πώς θα επρεπε μια επιχείρηση να διαλέξει agencyΔημιουργικο vs performanceΠοια είναι η διαδικασία δημιουργίας ιδεών για τις διαφημιστικές καμπάνιεςΤι μαθήματα πήρε από την στροφή του στη δημιουργία του δικού του agency
  Links
  To site της SuperfyTo Linkedin του ΦώτηΚάποιες από τις διαφημίσεις που αναφέρουμε στο επεισόδιο:
  Cadbury Dairy Milk Drumming Gorilla AdvertJohnnie Walker - FishLife is Short (Original Xbox ad)Sony Bravia Bouncy Balls

  • 59 min
  Δημήτρης Κανέλλης - Ο άνθρωπος πίσω από πιο δημοφιλή ελληνικά online communities

  Δημήτρης Κανέλλης - Ο άνθρωπος πίσω από πιο δημοφιλή ελληνικά online communities

  Σήμερα έχουμε μαζί μας τον - creative technologist - Δημήτρη Κανέλλη, ιδρυτή του creative agency Imperius, τον δημιουργό πολύ δημοφιλών online κοινοτήτων (Σας λέει κάτι το "Thank You Next";), social media manager, content creator και συγγραφέα του βιβλίου "Όλα Είναι Μάταια".

  Η συζήτηση μας αρχίζει - όπως πάντα - από την ιστορία του Δημήτρη και καταλήγει σε πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια με χρήσιμα insights για δημιουγούς περιεχομένου, agencies αλλά και κάθε είδους επιχειρηματία που ασχολείται με την τεχνολογία σήμερα. Η συστηματική προσέγγισή του στην ανάπτυξη του agency του δεν είναι σε καμμία περίπτωση τυπική, πράγμα που έχει οδηγήσει στην τεράστια μέχρι τώρα επιτυχία του και στην επέκτασή του εκτός των συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, συζητήσαμε:
   


  Την ιστορία του Δημήτρη. "Πως είναι να αρχίζεις να γράφεις Java στο δημοτικό σαν να ήταν η μητρική του γλώσσα;"Πώς έγινε το 2013 ένα από τα top 5 account στην Ελλάδα στο TwitterΠώς έκανε την μετάβαση από developer σε content creator και social media managerΓενιέσαι έτσι ή χτίζεις σιγά σιγά τα social media marketing skills σου; Η απάντηση που θα σας εκπλήξει.Χρειάζεσαι background σε marketing για να παραξεις περιεχόμενο;Πόσα groups έχει τώρα, ποια έπιασαν, ποια όχι και γιατί;Η ιστορία του Thank You NextΗ σημασία του ονόματος σε ένα communityΠώς αρχίζει ένα νέο group ο ΔημήτρηςΤι παίζει με αυτά τα boomer pages τύπου “Η απιστία δεν είναι μαγκια, είναι αυτοταπείνωση” με τις παναγίτσες, τα λουλουδακια και τα στρασάκια;Πώς χρησιμοποιεί τα communities του για να βγάλει λεφτάΠοια είναι η ομάδα που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα assets τουΠώς έφτασε να πάρει η εταιρία του τα social media accounts του Bachelor από άλλες μεγάλες διαφημιστικές και πώς το διαχειρίστηκε;Ποια η φιλοσοφία του στις συνεργασίες, και γιατί μπορεί και χρεώνει πιο ακριβά από όλη την αγορα;Πώς διαλέγει συνεργάτες;Το μεγαλύτερο του επαγγελματικο failΤο καλύτερο ΤΥΝ που έχει δώσει σε πελάτη.Μελοντικά σχέδια με την Imperius.Πώς προέκυψε το βιβλίο “Όλα Είναι Μάταια”.Resources


  To mobile app που ανέπτυξε -->  trenditTo website του agency του --> ImperiusΚάποια από τα groups του --> Thank You Next, Καλημεράκηδες, Τμήμα Προσωπικού Δράματος, Screenshots που μου άλλαξαν την ζωή)Το νέο του βιβλίο --> "Όλα είναι μάταια"Βιβλίο --> "The hardest thing about hard things"Βιβλίο --> "Zero to one"

  • 1 hr 7 min
  Λευτέρης Παπαγεωργίου - Masterclass επιχειρηματικότητας: 17 εταιρείες και 8 exit έως σήμερα.

  Λευτέρης Παπαγεωργίου - Masterclass επιχειρηματικότητας: 17 εταιρείες και 8 exit έως σήμερα.

  - Πώς ο Λευτέρης κατάφερε να δημιουργήσει 17 εταιρείες - τρέχοντας πάρα πολλά project ταυτόχρονα και έχοντας σημείωσει 8 επιτυχημένα exit έως σήμερα.
  - Πώς αντιμετώπισε ο Λευτέρης τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής το 2007 και το 2009.
  - Ποιός είναι ο σωστός τρόπος να επιλέξεις co-founder κατά τον Λευτέρη.
  - Το skillset που κάνει κάποιον κατάλληλο να γίνει serial entrepreneur (είναι πιο απλό από ότι νομίζεις).
  - Πώς ο Λευτέρης κατέληξε στο κατάλληλο target group για τα έξυπνα σπίτια της Entranet... και η μεθολογία εύρεσης μίας νέας επιχειρηματικής ιδέας.
  - Η σημασία του να γνωρίζεις την αγορά στην οποία κινείσαι προτού σχεδιάσεις ένα προιόν και ένας πρακτικός τρόπος να επαληθεύσεις αν η ιδέα σου έχει αξία.
  - Πώς πωλήθηκαν 10,000 σπαθιά σαμουράι σε 30 λεπτά - και άλλες κουφές ιστορίες από το επιχειρείν στην Αμερική.
  - Πώς να επιλέξεις κανάλια όταν μπαίνεις σε μία αγορά.
  - Πώς να θέσεις την κατάλληλη τιμή στο προιόν σου (ο κανόνας του 70/30).
  - Ποιός ο πραγματικός λόγος που απογειώθηκε η Airbnb και το YouTube;
  - Η αξία των social media ασχέτως του είδους της επιχείρησης σου.
  - Τα επόμενα σχέδια του Λευτέρη για την Entranet.

  RESOURCES:
  Startups: Oι πωλήσειςStartups: Από Την Ιδέα Στην Παγκόσμια ΑγοράTedX - Λευτέρης ΠαπαγεωργίουLinkedIn ΛευτέρηEntranet website

  • 55 min
  Τάσος Βελιάδης - Δημιουργώντας στρατηγική social media με ...κοχόνες

  Τάσος Βελιάδης - Δημιουργώντας στρατηγική social media με ...κοχόνες

  Καλεσμένος μας σήμερα είναι ο Τάσος Βελιάδης, ο επικεφαλής της δημιουργικής στρατηγικής  της Socialab. Μαζί του μιλήσαμε εφ όλης της ύλης για στρατηγική social media. Πιό συγκεκριμένα:
  Ποια είναι η "ιστορία" του ΤάσουΤι είναι η στρατηγική marketing;Ποια είναι η "καλή ιδέα".Ποια τα 5 baby steps για να αρχίσεις να φτιάχνεις πραγματική social media στρατηγική και όχι απλά “ποστάκια”.Πώς τα βάζεις στην πράξη;Ποιο είναι  η ασφαλής προσέγγιση όταν προτείνεις καμπάνιες στους πελάτες και ποιοι οι αντίστοιχοι κινδυνοι.Παραδείγματα επιτυχημένων social media campaigns στην Ελλάδα με case studies από Lacta, Lidl, Durex, Crunch, Pantene, Pepsi, Gillette, Oreo, Endless, Aegean, Duo και Duty Free.Ποιο είναι το πλεονέκτημα μιας μικρής επιχείρησης έναντι στα μεγάλα brands.Πώς χρησιμοποιείς τον εαυτό σου για να χτίσεις την ιστορία του μικρού brand σου;Τα 5 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι ιδέες για στρατηγική social media το 2022Τι είναι το καλό και τι το κακό brief.Με ποιον τρόπο pitchάρεις την ιδέα σου στον πελάτη.Το πιο συχνό pushback που κάνουν οι πελάτες όταν τους κάνεις προτάσεις.Η σημασία της συνεχούς ενημέρωσης για τους επαγγελματίες των  social media.Γιατί υπάρχει η διαδικασία των specs και πώς επηρεάζει τη διαφημιστική αγορά και την καθημερινότητα των marketeers;Τελικά γίνεσαι strategist ή γεννιέσαι;Resources:
  To LinkedIn του ΤάσουΤο site της Socialab EuromonitorWARCThink With Google

  • 1 hr 8 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
NPR
iHeartPodcasts
Guy Raz | Wondery
Andy Frisella #100to0
Jocko DEFCOR Network

You Might Also Like

pod.gr
Gazzetta.gr
LIFO PODCASTS
pod.gr
Athens Voice
Athina Samara