32 episodes

Поткаст за маркетинг, нови медиуми, дигитална трансформација и дигитална култура. Поткастот е дел од блогот komunikacii.net, креиран во 2005 година. Зад блогот стојат Дарко Булдиоски, Сеад Џигал, Наталија Стефановска, Мите Кузевски а од пред некоја година и целиот тим на маркетинг агенцијата NewMediaMK.

#комкаст започна како аудио издание во 2011 година кое беше емитувано и на РадиоМОФ. Во својата историја полна со паузи го менуваше својот формат и своите домаќини, но секогаш остана верен на своите теми. Сите епизоди се достапни на https://komunikacii.net/category/komkast

#комкаст - media and marketing podcast Darko Buldioski

  • Business
  • 5.0 • 3 Ratings

Поткаст за маркетинг, нови медиуми, дигитална трансформација и дигитална култура. Поткастот е дел од блогот komunikacii.net, креиран во 2005 година. Зад блогот стојат Дарко Булдиоски, Сеад Џигал, Наталија Стефановска, Мите Кузевски а од пред некоја година и целиот тим на маркетинг агенцијата NewMediaMK.

#комкаст започна како аудио издание во 2011 година кое беше емитувано и на РадиоМОФ. Во својата историја полна со паузи го менуваше својот формат и своите домаќини, но секогаш остана верен на своите теми. Сите епизоди се достапни на https://komunikacii.net/category/komkast

  За SEO со Бранко Илишев - #комкаст 105

  За SEO со Бранко Илишев - #комкаст 105

  Бранко е ко-основач главен и одговорен за SEO делот во агенцијата SmartClick. Бранко ми е еден од „тајните” извори за добри SEO дискусии и линкови. Подолго време се договараме да снимаме епизода и конечно успевме да се погодиме и да продискутираме за:


  развој на кариера во SEO
  потребите на глобалните пазари и специјализација
  профили на SEO експерти
  Core Web Vitals
  Локалната SEO сцена, ако може така да се нарече :)

  • 41 min
  #комкаст 104 - за развој на кариера во „дигитал” со Иван Димитров

  #комкаст 104 - за развој на кариера во „дигитал” со Иван Димитров

  Кога ќе се обидеш да размениш искуство пред камера со некој кој, ако не повеќе барем, еднакво зборува како мене не е лесен предизвик. Се обидувавме со Ико долго време да најдеме поконкретна тема за муабет за да не си се жалиме само јавно, тоа секако го правиме често... Еден негов статус за потррага по нов вработен во Групер ме инспирираше да ја отворам темата за вработување, градењеи пронаоѓање на соодветен кадар за работа во нашва индустрија т.е. дигитален маркетинг.

  Ако ја слушнеш, или гледаш епизодава ќе слушнеш за различни искуства за пристап на работодавачи, вработени, менаџери и сл. во поглед на развојот на кариерниот пат на дигиталците. Фокусот е на локалната ситуација и предизвици кои постојат од двете страни. Се обидовме да ги согледаме сите акспекти на темата, објективно.

  Успеавме ли добро да ја отвориме темата?

  • 53 min
  Алгоритми и општество со Игор Трајковски од time.mk - #комкаст 103

  Алгоритми и општество со Игор Трајковски од time.mk - #комкаст 103

  Има теми на кои едноставно уживам да зборувам, дискутирам, да се надградуваме и да бидам предизвикан со моите ставови. Улогата на алгоритми е една од тие теми. Сум спремал презентации, сум пишувал текстови и на периоди многу читам на темата алгоритми и нивната улога во општеството. Токму на оваа тема или овие теми во 103 издание на #комкаст разговарам со Игор Трајковски, умот кој стои за time.mk

  Улогата на алгоритмите во денешниот дигитален свет е навистина многу важна и тука не мислам на алгоритмите на социјалните мрежи туку на бројни други примени кои директно имаат влијание на судбините на милиони луѓе ширум светот. Токму за развојот на овие системи и за предизвиците со кои се соочуваат денес дискутираме во оваа епизода. Јас навистина уживав, се надевам ќе уживаш и ти.

  • 52 min
  #комкаст 102 - Funnel hacking со Гент Мехмети

  #комкаст 102 - Funnel hacking со Гент Мехмети

  И повторно по уште една пролетна пауза, #комкаст е назад со гостин во студио. Конечно успеавме да се погодиме со термините и здравјето со Гент и да помуабетиме на тема маркетинг инка или marketing funnel.

  Со Гент Мехмети (B2B Copywriter & Marketing Consultant | Head Of Marketing @ LEORON Institute) дискутираме за развојот на маркетинг инката како модел, пристапот кој треба да го имаме како маркетери за различни типови производи и услуги кои ги продаваме и како ги „хакираме” пред се туѓите инки. Во еден дел анализираме и една конкретна инка, дискутираме и за copywriting и секако спомнуваме многу мали совти кои навидум неважни всушност се клучни за успешноста на една инка.

  Гент во епизодата вети дека ќе сподели линкови до работите кои ги спомнува, еве ги:


  Sam Ovens “Consulting Accelerator”
  https://www.consulting.com/consulting-accelerator
  Frank Kern
  https://www.frankkern.com
  Coaching by Dan Kennedy
  https://nobsinnercircle.com/services/coaching/
  Clayton Makepeace’s Makepeace Mastermind Alliance
  https://www.awai.com/p/is/mmm/
  Russel Brunson’s Dotcom Secrets
  https://dotcomsecrets.com/getdcsfree-1
  Scientific Advertising by Claude C Hopkins
  https://www.scientificadvertising.com/ScientificAdvertising.pdf

  • 53 min
  Instagram новини и совети + битката на „соушл” - #комкаст 101

  Instagram новини и совети + битката на „соушл” - #комкаст 101

  По пауза од скоро еден месец, се враќаме со нова епизода на #комкаст во која во соло издание се обидувам да отворам неколку различни дискусии. Инспирацијата е актуелнaта битка на социјалните медиуми за пол позиција во иднината, задржување на доминацијата, или воопшто зачувување на својата релевантност. Фокусот, по воведот е на Instagram затоа што премногу нови работи се случуваат таму и некако мислам дека заслужува внимание.

  Ги замолив колегите да ги споделат своите искуства со Instagram и да посочат кои работи им се релевантни за поголем успех таму, баш во овој период. Фала на Симона, Давид, Наташа и Тина.

  Во епизодата како што веќе најавив ќе слушнете за:


  Борба на социјалните медиуми
  Некои од новитетите на Instagram
  Совети за објавување на Instagram
  Стратегијата која стои зад вашиот Instagram настап
  Кое време треба да објавувате

  Во епизодата неколку пати повикувам да споделите искуство…. па еве и тука да повторам. Пишете ми ги вашите совети за успешност на Instagram, што вас ви поминува што не ви поминува периодов?

  • 27 min
  100. епизода на #комкаст - Носталгија, историја, сегашност, иднина...

  100. епизода на #комкаст - Носталгија, историја, сегашност, иднина...

  Потајно се надевав дека ќе успеам во една епизода да ги соберам сите кои на еден или друг начин низ изминативе 10 години биле во улога на домаќини на #комкаст. Скоро и да успеав, собрав четворица од вкупно 5 на таа листа. Петтиот задоцни со својата реакција неколку дена :).

  Јубилејнава 100. епизода со Сеад, Мите и Дарјан правиме ретроспектива, секој од своја гледна точка, секако низ најлегендарните моменти на овој поткаст.

  10 години и 100 епизоди, е прилично лош просек, ама ми се чини дека конечно ја надинуваме периодичноста и влегуваме повторно во јак ритам како оној на самиот почеток. Пу пу да не урочам.

  Ние се забавуваме еден час, се потсетивме на некои важни епизоди и искуства и се потапкавме по рамо за тоа што сме го дискутирале и постигнале изминативе годни. Во исто време отворивме и доста интересни теми за кои допрва треба да се зборува, пред се во #комкаст, но и општо...

  Ако уживате во овој час, барем половина од нас, супер ќе ви биде. И да, знам, многу сме јаки, не мора да не тапкате по рамо и вие :D

  Ајде па побзо да ни дојде нова стотка...

  • 51 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

danieljanev ,

единствени

Најдоброто од Македонија!

kirev ,

Топ!

Само напред

Top Podcasts In Business