20 episodes

״אומץ״. גדי פיינגולד וניב כהן

למה זמרים מפחדים להזדהות פוליטית? איך תדע שאתה בכת? איך מרגיש התקף חרדה?

בפודקאסט הזה גדי וניב מדברים עם יוצרים ויזמים על הדברים שבדרך כלל לא מדברים עליהם. פודקאסט חדש על יצירה, יזמות, והדרך הלא קלה להגשמת עצמית. העולם הפנימי פוגש את עולם העסקים.

אומ‪ץ‬ גדי פיינגולד וניב כהן

    • Music

״אומץ״. גדי פיינגולד וניב כהן

למה זמרים מפחדים להזדהות פוליטית? איך תדע שאתה בכת? איך מרגיש התקף חרדה?

בפודקאסט הזה גדי וניב מדברים עם יוצרים ויזמים על הדברים שבדרך כלל לא מדברים עליהם. פודקאסט חדש על יצירה, יזמות, והדרך הלא קלה להגשמת עצמית. העולם הפנימי פוגש את עולם העסקים.

    פרק 20 | העולם הדיגיטלי על פי שחר כספי

    פרק 20 | העולם הדיגיטלי על פי שחר כספי

    פרק 20 – העולם הדיגיטלי על פי שחר כספי.

    הפעם אירחנו את שחר כספי מ״שאפל״ שיסביר לנו מה זה מנהל דיגיטל, מי צריך את זה ומה הם עושים? 

    מדברים על הכל. מהממציא שחזה את האיטרנט בשנות השלושים, היהסטוריה של צריכת המוסיקה מתקליטים, לדיסקים, לתוכנות ״פיראטיות״, ליוטיוב, לשירותי סטרימינג שיש היום כמו ספוטיפיי. האם האינטרנט עמד בהבטחה שלו להוריד את שומרי הסף ולאפשר ליוצרים להגיע לקהלים ישירות ללא צורך במתווכים? איזה פלטפורמות קיימות היום, וכמה כסף אם בכלל מגיע משם לאמן?

    שחר נוגע במושגים ששמענו הרבה ומחדד אותם: יצירת תוכן, קידום ממומן. איזה תקציבים צריך בשביל לפרסם ברשתות? המלכודת של הקידום הממומן. ההבדל בין להסתכל על מספרים לבין בחינת האיכות ובנייה אמיתית של קהל. שלבים במשפך השיווקי – חשיפה, אינטראקציה, המרה. איך מעבירים קהל משלב לשלב במשפך? סוגים שונים של קהל ואיך מגיעים אליהם, איזה קהל נמצא איפה?

    איך אמן פונה לקהל באופן אישי ובלתי פורמלי בלי להרגיש שכל האנרגיה שלו הולכת לקידום על חשבון היצירה עצמה? איך מתגברים על המבוכה? מה נקרא תוכן טוב, ולאיזו פלטפורמה? האם העדר שומרי הסף וסגנון התקשורת ברשתות החברתיות מוביל בהכרח לשטחיות?

    איך מודדים הצלחה היום, ומה התכונות שצריך כדי להגיע לשם? שחר וניב נותנים כמה דוגמאות לאמנים שעובדים בעיניהם נכון בדיגיטל. 

    וגם: תופעת חסימת החשבונות, ולמה הקהל שלך הוא לא שלך אלא של צוקרברג? המטאוורס ואחריו. מה המשמעויות למוסיקה? NFT במוסיקה, והמשמעויות לאמנים מבחינת תמלוגים, והאם הדור הבא יקיא את כל הטכנולוגיות הדיגיטליות האלה ויחזור לחיים קצת יותר פשוטים?

    • 1 hr 15 min
    פרק 19 | אורח: גיא מזיג

    פרק 19 | אורח: גיא מזיג

    ״מוסיקה זה יותר בסיסי מאוכל. אני עבד נרצע של המוסיקה. בעתיד לא תוכל להתקדם במדע בלי לדעת תיאוריה מוסיקלית. יש בה כל כך הרבה רוח, אי אפשר שלא להמשך למקצוע הזה.״

    מה יותר גבוה, הטקסט או המוסיקה? מה אתה אוהב יותר, מלודיה או הרמוניה? איך מנגינה מדברת, ומה היא רוצה להגיד?למה אתה עושה מוסיקה? האם צריך את הפידבק מהקהל, או שמספיק ללכת אחרי הקול הפנימי שלך? התפלספנו עם אחד המאסטרים.

    למה בעיניו המוסיקה היום פחות מוסיקלית ויותר ״חטיפים וסוכרים״? מה השינוי המנטלי הכי גדול שצריך כדי לעבור ממפיק/מעבד לסולן? איך עושים מוסיקה מתוחכמת שנשמעת פשוטה? מה היתרונות והחסרונות של האופן הטכנולוגי שבו מוסיקה היום נוצרת ומופקת? ומה לנו היה בילדות שחסר לילדים היום?

    גיא נותן לנו ביצוע מיוחד של השיר הראשון שכתב על גיטרה ״אם רק תדברי״, ומספר על ראשית דרכה של להקת ״הדורבנים״.על תחילת הדרך כחצוצרן בתזמורת נוער בלוד. איך דווקא כלי מלודי הפך אותו ל״פריק קשה מאוד של הרמוניה״. 

    גילינו שגם גיא יודע את הסוד - מה רואים כשהופכים את הסמל של השיקגו בולס. איזה מסר יש לו למוסיקאים צעירים? וגם: הדמיון בין הדורבנים לכוורת, ומה הוא למד מהם בואן בסיבוב ההופעות האחרון.

    • 1 hr 16 min
    פרק 18 | אורחת: ג׳סיקה איבגי

    פרק 18 | אורחת: ג׳סיקה איבגי

    “טרקתי לו חזרה את הדלת ונעמדתי מולו טווח אפס. הוא ניסה לברוח, תפסתי אותו מהציצית ומשכתי אחורה ׳אתה לא הולך לשום מקום!׳ רציתי שיתחנן על נפשו. אשתו שואלת אותו ׳מי זאת?׳ והוא עונה ׳זאת הילדה שהתעסקתי איתה׳״

    ג׳סיקה איבגי היתה בת חמש כשחסיד מוכר ומקורב לרבי מלובביץ׳ תקף אותה מינית. בית הדין של לובביץ׳ שחרר אותו למרות שהודה במעשים. הזהירו את ההורים שלה שלא ידברו על זה, והסיפור הושתק. מאז היא הספיקה לצאת בשאלה ולחזור בתשובה. 

    רק לאחרונה היא חשפה את הסיפור הזה בפומבי. היא מספרת על כל הקולות שאמרו לה שהסיפור שלה ״לא מספיק״, עד למציאת את צוות עורכי הדין שעזרו לה לתבוע בבית המשפט בארה״ב, ולפרסם את הסיפור. ״לספר כל פעם את הסיפור הזה ולקבל בסוף ׳לא׳ זה כמו לחיות את זה כל פעם מחדש.״

    איפה הגבולות של אמונת חכמים, כלומר להאמין באדם ולתת לו את הכוח שלך? איך הפגיעה משנה את המוח של הנפגע/ת ומעווטת את התפיסה של מה נורמלי. איך מנקים את הטראומות ומחווטים את המוח שלנו למציאות שאנחנו רוצים, ולא למציאות המקולקלת שהפנמנו? שג׳סיקה אומרת: ״אין לי זמן להחלים לאט!״

    • 1 hr 1 min
    פרק 17 | אורחת: מורן דוד

    פרק 17 | אורחת: מורן דוד

    ״אני לא יודעת מה קרה באותו רגע, אבל פשוט הרגשתי שאני יודעת מה צריך לעשות. שאני שומעת את זה״.

    מורן דוד היא אחת הנשים המשפיעות במוסיקה הישראלית. חוץ מזה שהיא הלחינה לא מעט שירים שכבשו את הרדיו (שירי מימון, עדן מאירי, אייל גולן, אליעד נחום, הראל סקעת, שרית חדד, עברי לידר ועוד),  היא גם מפיקת שירה הכי מבוקשת בארץ. הרבה מהזמרים והזמרות שאנחנו שומעים, מורן היא זאת שעומדת מהצד השני של הזכוכית ועוזרת להם להפיק את המיטב מעצמם. רשימה חלקית של הזמרים והזמרות אותם היא הדריכה בשנות האחרונות: חנן בן ארי, ריטה, שירי מימון, עברי לידר, עקיבא, עדן מאירי ואליאב זוהר.

    איך אחרי שנים שעמדה על במות כזמרת ליווי היא החליטה לוותר על להיות דיווה, ולהתרכז בלעזור לאחרים. האם אמנים שכותבים שירים רגישים ומרגשים בהכרח רגישים לזולת?

    גדי מביא למורן שיר להתייעצות בשידור, מה שמביא אותנו לשאלה מתי צריך להקשיב ליועצים ומתי ללכת עם מה שאתה מרגיש. טיפים של מורן לכותבים ומלחינים צעירים שרוצים לפרוץ בתעשייה. איך זה להיות אשה בתעשיית המוסיקה?

    איך מוציאים מאמן את הטייק הכי ״וואו״? מורן נותנת דוגמאות של הדיוקים שהיא עשתה עם אמנים שעבדה איתם. וגם: מה יותר מפחיד, ללדת או למות? איך מתמודדים עם התקפי חרדה, ולמה הן המתנה הכי גדולה? התובנה של גדי לגבי ציפיות שלנו מעצמנו, ואיך הן הורסות לנו. למה הנחמה שלנו היא ״אתה לא מעניין אף אחד״?

    • 1 hr 11 min
    פרק 16 – סדנת ההסנפות של אורן מניקס

    פרק 16 – סדנת ההסנפות של אורן מניקס

    בפרק הזה אנחנו מתחילים במאה קמ״ש והולכים ומגבירים את הקצב. אורן מניקס הזמין אותי ואת שלומית למעבדה שלו, שם הוא נתן לי להריח כל מיני דברים, ואיבחן אותי לפי שיטת ״התדר״. אמור לו מה אתה אוהב להריח והוא יגיד לך מי אתה.

    להפתעתי אורן קלע בול ברוב אבחונתיו, חוץ מדבר אחד שהוא פספס בענק. האם יכול להיות שהפגם הכי גדול שלי הוא בעצם הכשרון הכי גדול שלי? האם נאלצתי ״לכבות״ את הכוח הזה בילדות? נגענו בנקודות כואבות ויצאנו עם שאלות. ככה זה כשמסניפים...

    • 58 min
    פרק 15 | אורחת: דין דין אביב

    פרק 15 | אורחת: דין דין אביב

    אנחנו שומעים הרבה בזמן האחרון על ״סערת ההפרדה המגדרית״. האם זמרות דתיות הן קורבנות של מערכת פטריארכלית, או האם מנסים לכפות על הציבור החרדי ערכים לא להם?  לדין דין יש רק מילים טובות להגיד על כל הצדדים, ומלמדת אותנו לראות את הטוב והקדוש שבכל צד ורצונותיו.



    קראו לה ״מלכת השנטי״. הדיווה של המהפכה המוסיקלית של תחילת שנות האלפיים, עם להיטים כמו ״יחד לב אל לב״ (עם גאיה), ״אם תלך (בפרויקט של עידן רייכל) ו״מוכרת לי מפעם״. ואז בתפנית חדה בעלילה היא הקימה משפחה וחזרה בתשובה.

    דיברנו על מודל היופי, על איך זה לגדל ילדים דוסים בלי מסכים ובלי אינטרנט, שירת נשים והמגבלות שההלכה שמה על זמרות, והתוצאות של הבחירה שלה על הקריירה כזמרת. הפרדוקס של מציאת החופש בתוך מסגרת נוקשה. מה קורה בהופעה שהיא רק לנשים שלא יכול לקרות בהופעה של קהל מעורב?

    וגם: איך קרה שגדי רב עם חברת כנסת על סנדוויץ׳ בשביל דין דין?

    • 1 hr 25 min

Top Podcasts In Music

The Joe Budden Podcast
The Joe Budden Network
The Story of Classical
Apple Music
Every Single Album
The Ringer
Taylor Watch
Barstool Sports
New Rory & MAL
Rory Farrell & Jamil "Mal" Clay & Studio71
Million Dollaz Worth Of Game
Barstool Sports